שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    עם גואקמולה וסלסה: פהיטאס עוף

    הפהיטאס היא לא רק מנה עשירה בטעמים ובצבעים, אלא חגיגה שלמה שבה כל סועד מרכיב את הטורטייה שלו, בדיוק כמו שהוא אוהב. ארוחה שעושה שמח

    פהיטאס

    באדיבות דיוויד לוי, מסעדת אוונגרד

     

    המרכיבים (ל-4 סועדים):

    12 טורטיות

    400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

    1 בצל גדול חתוך לרצועות

    400 גרם רצועות פלפלים במספר צבעים

    2 כפות שמן

    1/2 כפית פלפל שאטה אדום גרוס

    1 פלפל אדום חריף קלוי וקצוץ

    לשמנת מתובלת:

    1 כוס שמנת חמוצה

    1/2 כוס בצל ירוק פרוס

    מלח ופלפל לפי הטעם

    לגואקמולה:

    2 אבוקדו בינוניים רכים

    עגבנייה אחת

    חצי בצל לבן

    פלפל צהוב אחד

    שן שום אחת

    2 כפות שמן זית

    כף כוסברה טרייה קצוצה

    מלח לפי הטעם

    מעט טבסקו

    לסלסה:

    4 עגבניות גדולות

    בצל סגול בינוני

    3 כפות רסק עגבניות

    5 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים

    חופן פטרוזיליה קצוצה

    4 שיני שום קצוצות


    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מקפיצים במחבת לוהטת את רצועות העוף עם הבצל והפלפלים. מתבלים בפלפל שאטה, פלפל אדום חריף, מלח ופלפל. מערבבים מספר דקות על אש גבוהה ומסירים מהאש. 
    2. הגוואקמולה: חוצים את האבוקדו ושולפים את הגלעין. בעזרת כף מפרידים את האבוקדו מהקליפה ומעבירים לקערית בינונית. חותכים את העגבנייה, הבצל, השום והפלפל לקוביות קטנות. מערבבים את הירקות עם האבוקדו מתבלים בשמן זית, כוסברה, מלח וטבסקו לפי הטעם.
    3. הסלסה: חותכים את העגבניות והבצל לקוביות קטנות ומעבירים לקערית. קוצצים פטרוזיליה ושום ומערבבים הכול יחד. מוסיפים את רסק העגבניות והפלפלים החריפים ומערבבים.
    4. השמנת מתובלת: מערבבים את כל המרכיבים יחד.
    5. הגשה: מגישים את הבשר עם הפלפלים במרכז הצלחת, לצד טורטיות חמות ובליווי המטבלים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פלפל פלפלים חריף חריפים צ'ילי
    צילום: אסף רונן
    מומלצים