שתף קטע נבחר

פרשת חפציבה: הוגש כתב האישום נגד בועז יונה

מנכ"ל חברת "חפציבה", שקרסה והותירה מאות אנשים חסרי פתרון דיור, מואשם בשורת עבירות במסגרת עסקת טיעון. הוא צפוי להודות ולהישלח ל-7 שנות מאסר

כתב אישום הוגש הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד מנכ"ל חברת "חפציבה", בועז יונה, בגין אחריותו לקריסת החברה ושורה של עבירות פליליות נוספות. יונה, אשר הגיע לבית המשפט, צפוי להישאר במעצר עד תום ההליכים. 

 

נגד יונה הוגשו תשעה סעיפי אישום הנוגעים לביצוע פשע, קשר להונאה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף מסמכים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף, גניבה בידי מנהל ועשיית פעולה ברכוש אסור.

 

מכתב האישום עולה כי יונה קיים בחברה מערכת כפולה וכוזבת של רישומים שונים והנהלת חשבונות. באמצעות רישומים אלה הציג מצגים כוזבים, בין היתר, לגבי היקף מכירות הדירות או התקבולים מרוכשי הדירות, שהיו נמוכים משמעותית מנתוני האמת. בנוסף, ביצע יונה עבירות על חוק ניירות ערך הנוגעות לפרסום פרטים מטעים בדו"חות החברה ועבירות על חוק איסור הלבנת הון.

 

הפרקליטות טוענת עוד בכתב האישום כי יונה הוכיח, הלכה למעשה, כי מעשיו גרמו לפגיעה קשה ביכולת חברותיו לקיים את התחייבויותיהן, הביאו לקריסתן של חברות חפציבה, סיכנו את כספיהם של רוכשי הדירות וציבור המשקיעים.

 

יונה נתפס ונעצר בסמוך למילאנו בסוף אוגוסט אשתקד על-ידי משטרת איטליה, בעקבות מידע שקיבלה ממשטרת ישראל ולאחר שהוצא נגדו צו מעצר ישראלי ובינלאומי. במהלך הטסתו לישראל חולל יונה מהומה כשתקף מילולית עיתונאים שניסו לשוחח איתו. "אתם לא תשפטו בן אדם לפני שהוא נשפט. שפטתם אותי, הפכתם אותי לגנב. בפעם הבאה תעשו שיעורי בית. תבדוק טוב מי בנה יותר ממני במדינת ישראל. תראו עכשיו בארץ מה מחכה לי ואז תבינו למה לא הגעתי", צעק.

 

עם נחיתתו בישראל, נלקח יונה למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בבת-ים, שם נחתמה עמו עסקת טיעון ובמסגרתה יוטל עליו עונש של שבע שנות מאסר

 בפועל והוא יחוייב לפצות את נפגעים מקרב רוכשי הדירות בסכום של ארבעה מיליון שקלים. מחוץ לתחנת המשטרה הפגינו עשרות נפגעי חפציבה נגד יונה ובדרישה לקבל את בתיהם.

 

משרד המשפטים מסר כי הסדר הטיעון כולל הודאה מלאה של יונה והוא יאפשר, כבר כעת, המשך מיצוי החקירה וההליכים המשפטיים כלפי גורמים נוספים המעורבים בפרשה. עוד צויין כי "הסדר הטיעון עשוי להביא לתועלת רבה בקידום הסדר הנושים".

 

לפני כשבועיים אישר בית המשפט המחוזי בירושלים הסדר לפיו בנק הפועלים ישלים 70% מכספי הרוכשים שלא הועברו לחשבונות הליווי של המיזמים, כשאת השאר ישלימו הרוכשים עצמם.  

 

ההסדר נותן פיתרון לשיכונן של כ-160 משפחות ומתייחס לשני מיזמים שיש להשלים בהם את עבודות הבנייה - האחד בהר חומה והשני במעלה אדומים. בהסדר ישנה התייחסות גם לשני מיזמים שהבנייה שלהם הושלמה כמעט באופן מלא לפני תחילת הקפאת ההליכים של חפציבה - בכפר יונה ופרויקט נוסף במעלה אדומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
יונה, הבוקר בבית המשפט
צילום: דודי ועקנין
מומלצים