שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    משודרג: סלט ניסואז עם טונה טרייה

    לסלט הבא יש יש המון גרסאות ומתנהלים ויכוחים סוערים בסוגיה מה הוא סלט ניסואז אמיתי ואילו מרכיבים רשאים וחייבים להיכלל בו. במתכון שלפניכם משדרגים ומחליפים את הטונה המשומרת בנתח של טונה טרייה שעוברת צריבה קלה. בגט טוב ליד, כוס יין לבן ויש לכם ארוחת ערב נהדרת ליום חם

    סלט ניסואז (Salade Niçoise)

    אם אין טונה טרייה ניתן להחליף בטונה משומרת ומסוננת.

     

    המרכיבים (6 מנות):

    4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם, רחוצים היטב

    250 גרם שעועית ירוקה

    נתח טונה אדומה במשקל 250 גרם

    3 עגבניות בשלות, חתוכות לשמונה פלחים

    1 בצל סגול גדול, חתוך לפרוסות

    חופן זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים

    2 כפות צלפים משומרים במלח

    3 ביצים קשות, חתוכות לפלחים

    8 פילטים של אנשובי, שטופים ומיובשים

    אופציה: עלי חסה ורוקט שטופים ומיובשים

    לוויניגרט:

    1/4 כוס חומץ יין לבן

    1/2 כוס מ"ל שמן זית

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

    2 כפיות חרדל

    מלח, פלפל שחור

      

    אופן ההכנה:
    1. מוציאים את נתח הטונה מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
    2. מניחים את תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על סף רתיחה כרבע שעה, עד שהם רכים אך לא מתפוררים. מניחים להם להצטנן מעט, קולפים, חותכים לקוביות גדולות ומניחים בצד.
    3. מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את השעועית ירוקה 3-2 דקות, כך שהיא עדיין שומרת על פריכות. מעבירים למסננת ומיד שוטפים במים קרים כדי להפסיק את תהליך הבישול. מניחים במסננת לייבוש.
    4. מעבירים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת קטנה שניתן לסגור היטב, סוגרים ומנערים בחוזקה עד שמתקבל רוטב אחיד.
    5. מחממים שכבה דקיקה של שמן זית במחבת, מעבירים את נתח הטונה וצורבים כדקה וחצי מכל צד. הנתח צריך להישאר אדמדמם במרכזו. מוציאים מהמחבת, מניחים לנתח להצטנן מעט ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
    6. הרכבה: במרכז צלחת ההגשה, מניחים כמה עלי חסה ורוקט, אם משתמשים בהם. מסדרים בצורה חופשית תפוחי אדמה, בצל, שעועית, עגבניות, זיתים וצלפים. יוצקים את הרוטב, ומסדרים את נתחי הטונה, הביצים הקשות והאנשובי ומגישים מיד.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אפשר להחליף בטונה משומרת
    צילום: סי די בנק
    עדיף ביצי חופש
    צילום: סי די בנק
    עדיפים תפו"א שמתאימים לבישול במים
    צילום: מריאן הול
    עדיף זיתי קלמטה
    צילום: מריאן הול
    חולטים זמן קצר מאוד
    צילום: ירון ברנר
    בצל סגול יתן תוצאה טובה יותר
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    שוטפים במים כדי להיפטר מחלק מהמליחות
    מומלצים