שתף קטע נבחר

שלושת המתכונים הכי קלים לקיץ

פנקייקס שהילדים זוללים, קבבונים עם טחינה מתובלת ולפתן פירות קר קר קר - והחלק הכי כיפי, הוא שכולם לא ידרשו מכם כמעט מאמץ

לילדים: פנקייקס בננה עם שמנת ומייפל

 10 יחידות


המרכיבים

לפנקייקס

1/2 1 כוסות קמח תופח

1/2 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

1 כוס חלב

1 כף שמן קנולה

 2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

 2 בננות חתוכות לפרוסות עבות

 25 גרם חמאה ,לטיגון

להגשה

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית אבקת סוכר

סירופ מייפל או דבש

המרכיבים

1. שמים בקערה את הקמח התופח, אבקת האפייה, הביצים, החלב, השמן, הסוכר ותמצית הווניל, ומערבבים במטרפה, לבלילה אחידה וסמיכה למדי. מאחסנים במקרר כ־20 דקות.

2. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה ומשמנים אותה בחמאה.

3. מסדרים את פרוסות הבננה על המחבת בצורת שלושה "פרחים" (6 פרוסות בננה לכל "פרח") ויוצקים על כל "פרח" בננות מהבלילה, ליצירת 3 פנקייקס. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני הפנקייקס, הופכים בעדינות ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני.

4. ההגשה: מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומגישים לצד הפנקייקס. מטפטפים מלמעלה את סירופ המייפל (או הדבש).

 

על האש: קבבוני עוף וטימין, עם טחינה מתובלת

 4 מנות 


המרכיבים

לעיסת הקבבונים

500 גרם עוף טחון 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1 עגבנייה, מגוררת דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל שחור גרוס

מעט כמון טחון

לשיפוד הקבבונים - 8 גבעולי טימין

לטחינה

טחינה גולמית

מיץ מ־1 לימון, או לפי הטעם

1 עגבנייה, מגוררת, או לפי הטעם

מעט פפריקה מתוקה

ההכנה

1. עיסת הקבבונים: שמים בקערה את כל מרכיבי העיסה, לשים וצרים ממנה 8 קציצות מאורכות. משפדים את הקציצות על גבעולי הטימין.

2. הטחינה: שמים בקערה את כל מרכיבי הטחינה ומערבבים היטב.

3. הצלייה: משמנים קלות מחבת ברזל ומחממים היטב. מניחים את הקבבונים על המחבת החמה וצולים משני הצדדים, כ־7 דקות, עד הזהבה.

4. ההגשה: מגישים חם, עם הטחינה.

 

קינוח מרענן: לפתן פירות

 4 מנות 


 

המרכיבים

2 כוסות יין אדום יבש

3 כוסות מים

4 כפות סוכר

8 שזיפים סגולים בשלים, מגולענים וחתוכים לרבעים

6 משמשים טריים מגולענים או מיובשים, חתוכים לרבעים

1 מקל קינמון

תרמיל וניל או 1 כפית תמצית וניל טהור

ההכנה

1. יוצקים לסיר את היין והמים. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את הפירות והתבלינים, מנמיכים את להבת הכיריים ומבשלים כ־15 דקות.

2. מוציאים את הפירות מהסיר ומעבירים לכלי אחסון. ממשיכים לבשל את נוזלי הבישול 10 דקות נוספות. יוצקים על הפירות ומצננים. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.

3. מגישים קר.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפתן. הכי שזיפים, הכי יין
צילום: יאיר ברק
פנקייקס. הכי בננות, הכי מייפל
צילום: יאיר ברק
קבבונים. הכי עוף, הכי טחינה
צילום: יאיר ברק
לאשה בפייסבוק
מומלצים