שתף קטע נבחר

יקירתי, איזה תענוג זה לריב איתך!

לדעתי, אחד המבחנים החשובים ביותר להצלחה של קשר זה אם בני הזוג יודעים לריב. והכוונה היא לא לחפש על מה לריב אלא לדעת לריב נכון. אבל מה זה בעצם "לריב נכון"?

"עכשיו אני כבר ממש בטוח שיש עתיד לקשר שלי ושל אורית", אמרתי לחבר.

 

"למה?" שאל.

 

"כי אנחנו יודעים לריב".

 

"מה זאת אומרת? בפעם האחרונה שבדקתי לריב זה דבר רע. לא?"

 

"לריב זה לא דבר רע, לריב זה דבר בלתי הנמנע", עניתי.

 

לדעתי, אחד המבחנים החשובים ביותר להצלחה של קשר זה אם בני הזוג יודעים לריב. והכוונה היא לא לחפש על מה לריב אלא לדעת לריב נכון. אז מה זה לריב נכון?

 

לריב נכון, זה קודם כל להיות מסוגלים לשמוע את הצד השני תוך כדי שרבים. כן לא כל אחד מסוגל לעשות את זה. לריב נכון זה לריב מתוך תודעה שלמרות שאנחנו אומרים עכשיו דברים מאוד קשים זה לא אומר שאנחנו בהכרח על סף פירוק החבילה.

 

לדעת לפעמים גם קצת למחול על הכבוד הקדוש שלך

לריב נכון, זה לדעת שלפעמים כשאתה כועס אתה אומר דברים שאתה לא מתכוון אליהם. זה לדעת שלפעמים תוך כדי ויכוח אתה עלול להתבצר בעמדה שאחר כך קשה לך לצאת ממנה. וזה לדעת לצאת ממנה אחר כך בכל זאת. לדעת לפעמים גם קצת למחול על הכבוד הקדוש שלך.

 

לריב נכון זה לדעת שכשהיא במחזור או כשמישהו עיצבן אותך שניכם עלולים להיות די מעצבנים. לדעת לא להתרגש מזה. לקבל את השני גם כשהוא לא במיטבו.

 

מתי אפשר לדעת שאתם יודעים לריב? אז קודם כל, אני לא ממליץ לבדוק את זה באופן יזום. זה יבוא כשזה יבוא. אבל בדרך כלל זה קורה במעבר בין מה שנקרא שלב ה"התאהבות" לשלב של ה"אהבה". את האבחנה בין "התאהבות" ל"אהבה" לא אני המצאתי. ההבדל הוא בין ההידלקות, התשוקה הבוערת, לבין תחושת הערבות ההדדית, השותפות וההבנה היותר בוגרת שמתפתחת בהמשך. תחושה שקצת מזכירה אהבה לבן משפחה.

 

בדרך כלל בשלב ההתאהבות לא רבים. ואם אתם כן – נראה לי שכדאי להסיק מסקנות. בשלב הזה בדרך כלל התשוקה מעוורת את עינינו. אנחנו רואים בעיקר את הטוב, ולא כל כך שמים לב לפגמים. וטוב שכך. התאהבות היא אחת החוויות העוצמתיות והטובות ביותר שהחיים יכולים להציע לנו, ולא כדאי לוותר עליה.

 

תקופת המעבר שבין ההתאהבות לאהבה

אבל באיזשהו שלב, אחרי כמה חודשים (כל זוג והקצב שלו), האש של ההתאהבות מתחילה לדעוך. זו נקודת מפנה חשובה מאוד בקשר שלכם. אתם נמצאים בתקופת המעבר שבין ההתאהבות לאהבה. ומה שקורה בתקופת המעבר הזו זה שאתם מתחילים לשים לב יותר לפגמים שבבן הזוג. ואז גם מתחילים הריבים הקטנים (או הגדולים, במקרים מסוימים). ושוב, אם הם גדולים ותכופים מדי - צריך להתייחס לזה כאל סימן אזהרה.

 

בשלב הזה מתחילים להכיר יותר טוב את ההרגלים של בן הזוג, הרגלים שיכולים לפעמים גם קצת להרגיז:

 

1. לתקן את דבריך

2. להסביר לך מה לעשות כאילו היית ילדה קטנה

3. להשאיר כלים בכיור

4. להשאיר בגדים זרוקים על הרצפה

5. לנחור

6. לחטט באף

7. לתקוע גרעפצים ולהתגאות בזה

8. לספר בדיחות קרש

9. לעשות רעשים כשאתה אוכל את המרק

10. ועוד ועוד.

 

ועכשיו השאלה היא איך אתם מתמודדים הריבים האלה, וזו שאלה הרבה יותר חשובה משנדמה לכם. זו שאלה שעליה תקום ותיפול מערכת היחסים שלכם. כי זה שאתם רבים הרבה לא אומר בהכרח שאתם לא מתאימים. אפשר ללמוד לריב, ורצוי מאוד לעשות את זה.

 

בדרך כלל כשאנחנו חושבים על זוגיות מוצלחת. אנחנו מדמיינים לנו בראש זוג זקנים יושבים מחובקים על ספסל בגן הציבורי ואור האהבה עדיין דולק בעיניהם. אבל בעיניי, תמונה של בת זוג רוטנת על איזו שטות, ובן זוג שבמקום להתעצבן עליה מחייך בהבנה והשלמה ומחבק אותה עד שהיא מתפייסת, היא תמונה הרבה יותר מציאותית. זו גם עדות לזוגיות מוצלחת באמת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
להיות מסוגלים לשמוע את הצד השני תוך כדי
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים