שתף קטע נבחר

דאגה בעיתוני ארה"ב: מה יעלה בגורל השלום?

הודעת הפרישה הצפויה של ראש הממשלה זכתה לסיקור נרחב בכלי התקשורת בארה"ב ובבריטניה. העיתונים שיבחו את אולמרט על הישגיו בתהליך השלום והביעו חשש מפני השפעת פרישתו על המו"מ עם סוריה והפלסטינים

כלי התקשורת האמריקנים עקבו בדאגה אחרי הודעת הפרישה של ראש ממשלת ישראל, אהוד אולמרט. חילופי השלטון הצפויים זכו לסיקור נרחב בעיתונות בארה"ב, שהתמקדה בעיקר בהשלכות הפרישה על עתיד השלום במזרח התיכון.

 

הודעת אולמרט - סיקור נרחב:

 

ה"ניו יורק טיימס" כתב בשערו כי "נאומו של אולמרט הכניס תחושה של אי-ודאות לפוליטיקה הישראלית וכך גם לתהליך השלום באזור - ברגע שהושגה התקדמות במגעים עם הרשות הפלסטינית ואף עם סוריה. כמו כן, עלתה השאלה אודות המורשת הפוליטית של הנשיא ג'ורג' בוש ואולמרט, שקיוו לשפר את מעמדם באמצעות פריצת דרך מדינית לפני פרישתם".


התלבט, החליט ופינה את הבמה (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

ב"וושינגטון טיימס" הבליטו במיוחד את מערכת היחסים המיוחדת בין הנשיא בוש לבן בריתו הישראלי, הסובלים שניהם מתמיכה נמוכה בארצותיהם. "הבית הלבן הדגיש כי בוש שוחח עם אולמרט לפני ההודעה הדרמטית, איחל לו הצלחה בהמשך דרכו והבהיר כי ימשיך לשתף עימו פעולה כל עוד הוא עדיין בתפקידו".

 

בעל הטור, ג'ואל גרינברג, כתב ב"שיקגו טריביון" כי דינו של אולמרט הוכרע ברגע שמוריס טלנסקי נכנס לתחנת משטרה בישראל. גרינברג הדגיש את הצלחתו של ראש הממשלה לשקם את תהליך השלום המתפורר ואף להביא את סוריה לשולחן המשא ומתן לראשונה מאז שנת 2000.

 

"אולם, לא משנה מה יהיו ההשלכות הפוליטיות באשר ליורשיו של אולמרט, הסחרחורת הפוליטית צפויה להשעות כל מאמץ להשגת שלום עד להקמת ממשלה חדשה. כשהישראלים עסוקים בפוליטיקה פנימית", טען, "לא יהיו התנאים המתאימים לקידום השיחות עם הסורים והפלסטינים, וגם לא יהיו תנאים הולמים לתקיפה באיראן".

 

גם בבריטניה: עיסוק בהשלכות המדיניות

הטלטלה הפוליטית בישראל לא נעלמה מעיניהם של העיתונים הבריטיים. העיתון הלונדוני "טיימס" התמקד אף הוא בהשלכות המדיניות של פרישת אולמרט וכתב: "תחת הנהגתו, ישראל חידשה את תהליך השלום מול ההנהגה הפלסטינית אחרי שמונה שנות עימות, וכן פתחה בשיחות לא ישירות עם הסורים, המקווים לפתוח במשא ומתן ישיר. עם זאת, מבקריו של אולמרט טוענים ששיחות השלום הן רק תכסיסים שנועדו להסיח את הדעת מחקירות השחיתות".

 

ריצ'רד סילברסטין, בעל טור בעיתון הבריטי "גרדיאן", בישר על סוף עידן אולמרט ובחן את היורשים האפשריים למשרד ראש הממשלה. הוא שיבח

את שרת החוץ, ציפי לבני, בתור "פוליטיקאית פרגמטית" שפעלה באופן עצמאי "והתנגדה למלחמת לבנון השנייה".

 

אך את שר התחבורה, שאול מופז, הוא לא היסס לתקוף. סילברסטין תיאר אותו בתור "מי שהצליח במו ידיו לגרום לעליית ענק במחירי הנפט בשווי מיליארדי דולרים". זאת, בעקבות ראיון שהעניק ל"ידיעות אחרונות", שבו אמר כי לישראל אין ברירה אלא לתקוף באיראן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יורד מהבמה. אולמרט
צילום: AP
"פוליטיקאית פרגמטית". לבני
צילום: AFP
משפיע על הנפט. מופז
צילום: עמית שאבי
מומלצים