שתף קטע נבחר

הדולר זינק ב-1.297%; היציג: 3.515 שקלים

הפועלים: אפשרות להיפוך מגמה ביחסי הדולר מול השקל. הבנק תולה את הסיכויים, בין השאר, בריבוי הסימנים להאטה בישראל ובקיטון בתנועות הון של ישראלים לחו"ל

הדולר עלה היום (ו') ב-1.297% ושערו היציג נקבע על 3.515 שקלים. האירו עלה ב-1.012% ושערו היציג נקבע על 5.472 שקלים. בסיכום שבועי נחלש הדולר בשיעור של כ-0.5% מול השקל והתחזק בכ-0.5% מול האירו. כלכלני בנק לאומי, כמו גם עמיתיהם בבנק הפועלים, מעריכים כי הדולר עשוי להתחזק מול השקל בטווח הקצר.

 

כלכלני בנק הפועלים מסכמים כי השקל נסחר בשבוע שחלף במגמה מעורבת מול הדולר, כשהוא מושפע מכמה גורמים מנוגדים. הדולר קיבל תמיכה מול השקל מגורמים כגון מגמת התחזקותו בשוק המט"ח הבינלאומי, מבנק ישראל - שממשיך לרכוש 100 מיליון דולר מדי יום - וכן מהטלטלות הפוליטיות בישראל.

 

לעומת זאת, השקל קיבל תמיכה השבוע מהחלטת בנק ישראל להעלות את הריבית, שהובילה להרחבת הפער מול הריבית הדולרית ל-2%. זהו פער הריביות הרחב ביותר שנרשם מסוף 2004.

 

כלכלני בנק לאומי מציינים כי מבדיקה שערכה התאחדות התעשיינים עולה כי בשבועיים האחרונים חלה ירידה דרמטית במספר תנועות ההון הספקולטיביות מישראל ואליה. זאת, כחלק מהשפעת התערבותו של בנק ישראל בשוק המט"ח. לדעת כלכלני לאומי, ירידה שכזו עשויה להביא לירידת התנודתיות במסחר שקל-דולר.

 

בעולם התחזק מעט הדולר השבוע, על רקע הירידה שנרשמה במחירי הנפט (בפרט על רקע הירידה היומית החדה של כ-5 דולר שנרשמה במשך המסחר ביום שלישי). גם נתוני מאקרו שהפתיעו לטובה מהשוק האמריקאי תמכו במטבע האמריקני.

 

סימנים להיפוך מגמה בנוגע ליחסי השקל-דולר

מסיכום פעילות המשק במט"ח למחצית הראשונה של השנה, שפירסם בנק ישראל, עולה כי קצב ההשקעות של הישראלים בחו"ל התמתן באופן חד יותר מקצב ההשקעות הנגדי של הזרים בישראל. מגמה זו היא אחד הגורמים המרכזיים להתחזקותו של המטבע המקומי במחצית הראשונה של השנה.

 

אם מגמה זו תימשך, אומרים בבנק לאומי, ימשיך הדבר לתמוך בעוצמתו של המטבע המקומי. עם זאת מעריכים בבנק כי הגדלת קצב רכישות המט"ח של בנק ישראל, בשילוב עם התחזקותו של הדולר בעולם, עשויים לחזק את הדולר מול השקל בטווח הקצר.

 

בבנק הפועלים מעריכים כי המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי ימשיך להיות תנודתי יחסית בשבועות הקרובים. עם זאת, אומרים בפועלים, נראה כי התרבו הגורמים התומכים בהיפוך מגמה והתחלת פיחות בשער השקל. עם הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את התרבות הסימנים להאטה כלכלית בישראל, קיטון בעודף בחשבון השוטף ובתנועות הון של ישראלים לחו"ל ורכישות המט"ח היומיות ע"י בנק ישראל.

 

שוק חופשי

כלכלני בנק לאומי מסכמים כי שבוע המסחר בשוק המניות המקומי התאפיין במגמה מעורבת על רקע העלאת הריבית בארץ והתנודות במחיר הנפט, כמו גם בעקבות מגמת המסחר שנרשמה מעבר לים. בבנק הפועלים מסבירים את הדשדוש בשוק המניות בהיעדרות מגמה ברורה גם בשווקי העולם.

 

בלאומי מסבירים כי הודעתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ביום ד' לא השפיעה באופן מיוחד על השוק, שבשנים האחרונות - בעקבות השכלול בו - אינו מושפע מאירועים פוליטיים וביטחוניים, כי אם מנתונים כלכליים ומהמסחר בחו"ל.

 

בסיכום שבועי רשמו מדד המעו"ף ות"א 75 עליות שערים של כ-0.7% וכ-1% בהתאמה. מדד הבנקים נותר השבוע כמעט ללא שינוי, מדד תל-טק 15 חתם בעלייה של כ-1.2% ומדד הנדל"ן 15 חתם בירידה של כ-2.8%.


פורסם לראשונה 01/08/2008 09:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים