שתף קטע נבחר

איראן ניסתה טיל ימי בעל טווח של 300 ק"מ

"משמרות המהפכה ערכו ניסוי בכלי נשק ימי ששום כלי שיט או ספינה של האויב לא יהיה בטוח מפניו", הצהיר מפקד משמרות המהפכה. לטענתו, מדובר בטיל מתוצרת איראן

משמרות המהפכה של איראן הודיעו הבוקר (יום ב') שערכו ניסוי בכלי נשק ימי שיכול להשמיד כל כלי שיט בטווח של 300 קילומטרים - כך דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית פארס.

 

מפקד משמרות המהפכה, הגנרל מוחמד-עלי ג'עפרי, הודיע במסיבת עיתונאים כי "לאחרונה משמרות המהפכה ערכו ניסוי בכלי נשק ימי ששום כלי שיט או ספינה של האויב לא יהיה בטוח מפניו בטווח של 300 ק"מ מגבולות איראן והוא יישלח למעמקי הים". ג'עפרי ציין כי הפיתוח הטכנולוגי של הנשק נעשה באיראן, וטען כי עד כה אף מדינה אינה מחזיקה בטכנולוגיה הזאת.

 

האיראנים נוהגים מעת לעת להתפאר בהישגים טכנולוגיים בתחומי תעשיית הנשק והצבא, בדרך כלל על מנת לשגר אזהרה למדינות המערב כי הם מוכנים לכל תרחיש של מלחמה באזור. עם זאת, פעמים רבות קיים פער בין הפרסומים בכלי התקשורת באיראן לבין היכולות בפועל של כלי הנשק המדוברים. איראן מתגאה בכך שהיא מייצרת את כלי הנשק ללא סיוע חיצוני, בעיקר לצרכי תעמולה, על מנת להוכיח שלמרות החרם הצבאי האמריקני היא מצליחה להסתדר בכוחות עצמה וממשיכה בפיתוחים טכנולוגיים וצבאיים.

 

כוחות אמריקנים מוצבים במדינות שונות ברחבי המפרץ, בהן בחריין, שם יושב פיקוד הצי החמישי של חיל הים האמריקני. איראן הזהירה בעבר כי הכוחות האמריקנים נמצאים בטווח אמצעי הלחימה שלה ואיימה להטיל פיקוח על תנועת כלי שיט במפרץ אם תותקף. יצוין כי כ-40 אחוז מהנפט הנסחר בעולם יוצא מאזור המפרץ דרך מיצרי הורמוז.

 

ג'עפרי אמר כי איראן יכולה לסגור את מיצרי הורמוז במפרץ הפרסי ללא כל בעיה. לדבריו, "בשל אורך החוף של איראן באזור מיצרי הורמוז והמיקום הגיאוגרפי המיוחד שלה, והגבעות שנמצאות לאורך החוף, נוצרה אפשרות טבעית עבור איראן לעשות זאת. לאור הציוד שיש לכוחות המזוינים, ביכולתם לסגור את מיצרי הורמוז בקלות".

 

ההצהרה האיראנית אינה צפויה לתרום לפתרון המשבר המדיני סביב תוכניתה הגרעינית. איראן התבקשה על-ידי ארצות הברית להשיב עד יום שבת שעבר על חבילת תמריצים שהציעו לה שש המעצמות (חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם וגרמניה) בתמורה להשעיית העשרת האורניום.

 

איראן לא השיבה לחבילת התמריצים ובמקום זאת המשיכה לטעון כי זכותה לפתח תוכנית גרעין למטרות שלום כגון ייצור חשמל ומחקר. בעקבות זאת הודיעה ארה"ב שאיראן לא הותירה למועצת הביטחון של האו"ם כל ברירה אלא להחריף את הסנקציות נגדה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיל בתהלוכה צבאית בטהרן. ארכיון
צילום: AP
מומלצים