שתף קטע נבחר

סקירה: ניווט ב-QUE NQ430 - עם ממשק מקורי

מכשיר ניווט ה- GPS של QUE מגיע עם מסך 4.3" ותוכנת IGO 8, כולל יכולות מולטימדיה ודיבורית Bluetooth מוגבלת ביכולותיה. בדקנו

מכשירי ה-GPS הייעודיים הופכים לנפוצים וזמינים יותר מתמיד. ריבוי המכשירים בשוק, כמו גם רמת המחירים היחסית נמוכה שלהם, הופכת את היצרניות לתחרותיות במיוחד, וגורמת להן להכניס כמה שיותר מאפיינים למכשירים, כדי שתרימו דווקא אותם מהמדף. בין המאפיינים הבולטים במכשירים החדשים ניתן למצוא נגני מוזיקה ווידאו, דיבוריות Bluetooth ועוד.

 

משפחת ה-QUE הושקה לאחרונה בארץ עם שלושה דגמים של מכשירי ניווט. ה- NQ430 הינו ילד הסנדוויץ' של הסדרה.

 

עוד ב-dtown: רמקולים רצפתיים במבחן - Vienna Mozart

 

מבט כללי

מראה המכשיר גרם לנו לתחושת לדז'ה וו, הוא דומה מאוד במראהו לדגם המתחרה NOVOGO X800 שנסקר בעבר. המכשיר הנבדק הגיע בגימור שחור מט (גומי נעים למגע), ניתן לקבלו גם בצבע אפור. בחלקו העליון של המכשיר ניתן למצוא את לחצן ההפעלה, שאינו בולט פיזית מהמכשיר.

 

על פי צו האופנה השולט כיום במכשירי הניווט, לא תמצאו במכשיר לחצני הפעלה חיצוניים, כל פעולות השליטה מתבצעות בלחיצות על מסך המגע. היינו מעדיפים לראות לחצנים חיצוניים לשליטה בפונקציות כמו שינוי עוצמת הקול והפעלת דיבורית ה-BT.

 

חיבורים

למכשיר יציאת אודיו סטנדרטית של 3.5 מ"מ בצידו השמאלי, מה שמאפשר לחברו לאוזניות רגילות. באותו הצד, נמצא גם חיבור כבל מיני USB סטנדרטי עבור טעינה והעברת קבצי מולטימדיה.

 

בצד השני, מימין, ניתן למצוא את חריץ ה-SD עבור כרטיס זיכרון לקבצי מולטימדיה ותוכנת הניווט. חריר האתחול והסטיילוס (העט) הנמצאים מתחת לממשק ה- SD כנראה לא יזכו לשימוש רב: אין כלל בצורך בסטיילוס על מנת להפעיל המכשיר, בנוסף, ה-NQ
צילום: dtown
430 עבד באופן יציב, ולא נזקק לאתחול במשך כל תקופת המבחן.

 

על השמשה

הזרוע אשר משמשת לקיבוע המכשיר על שמשת הרכב לא איכותית מספיק, ומספקת הרגשה של פלסטיק זול. במהלך נסיעה גילינו שיש להקפיד לקבע את המכשיר היטב בכדי למנוע נפילה.

 

כמובן שמבחן של שבועיים אינו מנבא כיצד הזרוע תחזיק לאורך זמן, אך למרות זאת, היא עשתה עבודה טובה ויציבה ולא הורגשו רעידות או בעיות במשך כל תקופה זו.

 

עוד ב-dtown: כל מה שרציתם לדעת על ה-HDMI

 

מסך ושמע

בתוך סביבת המכונית, ניתן היה לקרוא את מסך המכשיר באופן ברור. הוא אומנם סובל מהשתקפויות מסוימות, אבל חד ובהיר מספיק לצרכי הניווט.

 

לא כך הוא המצב מחוץ למכונית: בצהרי יום שטוף שמש ישראלית ישירה הוא סובל מקושי בצפייה והיה צורך לסור לשטח מוצל על מנת לקרוא את התצוגה באופן ברור.

 

רמקול המכשיר ממוקם מאחור והוא מספק צליל נקי וברור, לא נתקלנו בכל בעיה בשמיעת הנחיות הניווט שניתנו בקול ברור, בווליום חזק ולא צורם.

מכשיר זה מסוגל לשמש כנגן מולטימדיה, אך אל תצפו לקבל סאונד אופטימלי לכך מהרמקול.

 

ניווט

תוכנת הניווט הינה המנה העיקרית ו- iGo החדשה בגרסה 8 ממלאת את התפקיד הזה היטב. כעת שהתוכנה מגיעה עם מפות

מעודכנות ובשלות של חברת מפה היא מהווה אחת מתוכנות הניווט הטובות שיש היום בנמצא.

 

iGo 8 מאפשרת ניווט תלת ממדי שמציג מבנים ותשתיות בגרפיקה תלת ממדית, וה-QUE מתמודד היטב עם ממשק התלת מימד בתגובה מהירה וחלקה.

 

נקודת התורפה של רבים ממכשירי הניווט היא קבלת האות הראשוני, ה"פיקס", שעלולה במקרים מסויימים לקחת דקות ארוכות. ה-NQ430 מצוייד כנראה באנטנה חזקה במיוחד, שכן כאן מדובר בתהליך מהיר למדי. בנוסף, האות נשמר במהלך הניווט בצורה יציבה, ולא "הולך לאיבוד" מתחת לגשרים או במנהרות מסויימות. על אות הלווין הצלחנו לשמור גם בחדרים חיצוניים בתוך בתים.

 

מולטימדיה

למרות שהמכשיר מיועד בעיקר לניווט, הוא כולל גם יכולות מולטימדיה בסיסיות. המכשיר מאפשר שמירה של קבצי מוזיקה, תמונות וסרטים, ומאפשר לעשות זאת על כרטיסי SDHC (בערכת המכשיר מסופק כרטיס בנפח שני גיגה).

 

יכולות המולטימדיה יאפשרו לכם, כאשר המכשיר אינו תפוס לצרכי ניווט, לשמש כנגן מדיה נייד, מה שיכול להעביר נסיעות משעממות עבור הנוסעים ברכב (אך לא עבור הנהג). המכשיר אף כולל שלושה משחקים חביבים, שוודאי ישמחו את הילדים שבאוטו. 

 

ממשק משתמש מקורי

המכשיר כולל ממשק משתמש מקורי. המסך הראשי שלו מציג מספר אפליקציות ייחודיות, ונגיעה בהן מאפשרת לעבור בין

יישומים שונים. אלו כוללים, בין היתר, מסכי שעון, נקודות עניין לניווט מהיר וגם מד נתוני דרך.

 

למרבה הצער, הממשק הייחודי מרגיש כמו גימיק, שמגיע על חשבון לחצנים גרפיים גדולים גדולים שאומנם היו מקוריים פחות, אך שימושיים הרבה יותר. בנוסף, חלק מהתכונות במסך הראשי עדיין לא ניתנות לשילוב עם תוכנת הניווט, כמו למשל נקודות העניין (העניין אמור להפתר באחד מעדכוני iGo הבאים).

 

עוד ב-dtown: סקירה - מגבר משולב Bluenote S1

 

דיבורית BlueTooth

ה- NQ 430 מצויד גם במיקרופון, ויכול לשמש גם כדיבורית לטלפונים סלולריים באמצעות טכנולוגית Bluetooth.

 

מדובר ברעיון נחמד לעת הצורך, אך יש לקחת בחשבון שדיבורית זו הינה בסיסית. היא עובדת יציב וללא ניתוקים, אבל אין לה מעבד מתוחכם / מנגנון סינון רעשים, מה שיכול ליצור מצב בו

המתקשר שומע את עצמו בהד.

 

בנוסף, לא ניתן לחייג מה- NQ430 עצמו כאשר תוכנת ה- iGo מופעלת (אלא רק מהטלפון). בנוסף, מצאנו את ממשק הדיבורית מעט מסורבל לשימוש, והוא לא מנצל לדעתנו את המסך גדול שיש למכשיר בצורה אופטימלית.

 

QUE NQ 430

 

יתרונות: יכול לשמש גם כדיבורית בסיסית, יכולת ניגון של סרטים תמונות ומוזיקה, קבלת פיקס מהיר ויציב, עובד חלק.

 

חסרונות: ממשק משתמש מעט עמוס, דיבורית בסיסית ללא ביטול הד, זרוע שמרגישה פשוטה וזולה, השתקפויות בסביבת אור רב.

 

השורה התחתונה: בתוך מגוון המכשירים הקיימים בארץ, מנסה מכשיר זה להתבלט בעזרת ממשק משתמש ייחודי ועמוס (שיכל להיות יותר שימושי). ה-NQ430 כולל גם יכולות מולטימדיה ודיבורית בסיסית, שהם בונוסים חביב למכשיר יציב, מהיר ואמין.

 

ציון:


 

 

מחיר: 1,990 שקלים (כולל תוכנת ניווט) 

אחריות: ח.י. (שנתיים)

 

מפרט טכני

מעבד: CENTRALITY ATLAS III DUAL CORE

מהירות: Mhz 372

שבב האנטנה: CENTRALITY ATLAS III

מסך: רזולוציית 480X272 פיקסלים

יציאת קול: 3.5 מ"מ

מידות: רוחב – 124 מ"מ, גובה 80.3 מ"מ, עומק 19.5 מ"מ

ממשק: USB 2

ממשק: SDHC/SD

תמיכה בקבצי מוסיקה: WAV/MP3/WMA

תמיכה בקבצי וידאו: DIVX / WMV/MPEG4/AVI

תמיכה בקבצי תמונות: JPEG/BMP/GIF/PNG

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים