שתף קטע נבחר

חם וקר, שוקולד וקפה: פחזניות אספרסו

רוני ונציה מגישה מתכון לפחזניות צרפתיות קלאסיות ממולאות בגלידת קפה ומצופות ברוטב שוקולד חם, שגולש בחופשיות מסביב. שילוב מקסים של חם וקר, קריספי ונוזלי. בגרסה שלפניכם יש טוויסט קטן – בצק "למבוגרים" עם ליקר בטעם קפה

פחזניות שוקולד-אספרסו

המרכיבים (כ‭25-‬ פחזניות):

לבצק:

1 כוס אספרסו (או 1/2 1 כפיות קפה אספרסו נמס מומסות ב‭1-‬ כוס מים חמים)

‭1/4‬ כפית מלח

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח

4 ביצים בטמפרטורת החדר

למילוי:

גלידת אספרסו, מוקה או קפה משובחת

לרוטב שוקולד:

375 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית ליקר קפה "קלואה"

 

הכלים: ‭2-1‬ תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה


 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. בסיר כבד מחממים את האספרסו עם המלח והחמאה על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה נמסה. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים מיד את הקמח בבת אחת תוך ערבוב נמרץ בכף עץ, עד לקבלת תערובת חלקה שנפרדת מדפנות הסיר. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים ברציפות כ‭1-‬ דקה על להבה בינונית-נמוכה (לייבוש) עד שהבצק נפרד מהדפנות ומהתחתית, ושנוצרת קליפה דקה לבנבנה על התחתית. מעבירים לקערה גדולה ומניחים לבצק להצטנן כ‭30-‬ שניות.
  3. מוסיפים לבצק 3 ביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכף עץ (או במערבל חשמלי ידני) לאחר כל הוספה, רק עד שכל ביצה נבלעת והתערובת אחידה לגמרי (בהתחלה התערובת מתפרקת, אחר-כך מתאחדת‭.(‬ בקערה קטנה טורפים את הביצה הרביעית במזלג, ומוסיפים אותה לבצק בהדרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת בצק מבריק, רך וגמיש, ששומר על צורתו כשמרימים אותו עם הכף (לא חייבים להשתמש בכל הביצה).
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים מעט בצק ב‭4-‬ פינות התבנית מתחת לנייר ומהדקים את הנייר אליהן (למניעת תזוזה‭.(‬ מזלפים את הבצק על התבנית בתלוליות גבוהות בקוטר ‭5-4‬ ס"מ עם מרווחים של כ‭5-‬ ס"מ ביניהן.
  5. אופים 25 דקות עד שהפחזניות תפוחות, פריכות וזהובות. מצננים בתנור כבוי עם דלת מעט פתוחה עד שהפחזניות יבשות לגמרי. כשהן צוננות לגמרי, מוציאים מהתנור וחוצים אותן לרוחב בסכין משוננת.
  6. רוטב שוקולד: שמים את השוקולד עם השמנת והליקר בסיר בינוני-כבד. מחממים על להבה נמוכה מאוד בזהירות תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  7. הרכבה: לפני ההגשה מחממים מעט את רוטב השוקולד על להבה נמוכה תוך ערבוב. ממלאים כל תחתית פחזנית בכדור גלידה, מכסים ב"כובע" של הפחזנית. מניחים ‭3-2‬ פחזניות למנה בצלחת הגשה, יוצקים עליהן רוטב שוקולד חם ומגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים