שתף קטע נבחר

סקירה: סמסונג F480 - מהפכת מסך המגע

המכשיר הקטן והמעוצב של סמסונג נוחת בישראל ומאיים להתחרות במכשיר ה-iPhone. לקחנו לבדיקה

מה עושה יצרנית הסלולר מספר שתיים בעולם, סמסונג, כשה-iPhone של אפל צובר פופולריות עצומה בעולם? מוציאה לשוק דגמים מתקדמים הכוללים מסכי מגע, שאמורים להתחרות ישירות בסלולרי של סטיב ג'ובס. שלא כמו חברות אחרות, שחוששות להמר עם טכנולוגיה שלא מוכרת להן, סמסונג נכנסת בכל הכוח לנישת מסכי המגע עם מספר דגמים שונים: ה-Omnia וה-Instinct שעדיין לא הגיעו לישראל, וה-F480 שנמכר כיום ברשתות סלקום ואורנג'.

 

הכינויים אליהם זכה המכשיר, Tocco (מגע באיטלקית) ו-Touchwiz, מתאימים לדגם זה כמו כפפה. כדי להשתמש במסך המגע של המכשיר תצטרכו כף יד בלבד, ללא שום צורך בעזרים אחרים כדוגמת עט חרט (סטיילוס). 

 

המכשיר הסקסי ביותר בקטלוג

בניגוד למה שאולי אפשר לחשוב כשמתכלים עליו בתמונות, לא מדובר בעוד סתם מכשיר. כשרואים אותו בעיניים מבינים

שמדובר באחד המכשירים הסקסיים והמעוצבים ביותר שניתן למצוא כיום בקטלוגים של חברות הסלולר.

 

המכשיר משדר אלגנטיות ויוקרה, בנוי בדיוק בגודל ובמשקל הנוחים לשימוש, וכולל מסך גדול של 2.8 אינץ', התופס את רוב הפאנל הקדמי. כמכשיר מסך-מגע, ה-F480 אינו כולל מקלדת פיזית, מה שעלול להקנות לחלק מהמשתמשים תחושה קצת מוזרה, אך תורם רבות לעיצוב והעובי של המכשיר. המקשים הפיזיים כוללים רק מקש חיוג, מקש ניתוק ומקש אמצעי המוביל לתפריט הראשי.

 

ראוי גם לציין את הערכה המצויינת שמגיעה עם המכשיר, וכוללת אוזניות, כבל נתונים, מטען ואפילו נרתיק עור איכותי הכולל גם מגן מסך. מלבד אוזניית Bluetooth, לא צריך כלל להשקיע בתוספות למכשיר.

 

כשעושים את ההשוואה הבלתי נמנעת ל-iPhone, ה-F480 יוצא, לפחות מבחינה עיצובית, כשידו על העליונה: לעומתו, הסלולרי של אפל מרגיש גדול, מגושם ולא נוח לאחיזה.

 

נוחות השימוש

ממשק המכשיר עבר שדרוג ביחס למכשירים האחרים של החברה. מסך המגע שלו כולל טכנולוגיה המכונה TouchWiz, שאומנם אינה תומכת ביכולת Multi-Touch, אך מתפקדת בצורה זריזה ומהירה. מנגנון רטט מחזיר משוב על כל נגיעה או לחיצה, מה שמקנה הרגשת לחיצה מציאותית למרות שמדובר בלחצנים ויראטוליים. 

 

מערכת ההפעלה אומנם סגורה, אך נראה שבסמסונג עשו שיעורי בית, והוציאו מערכת ידידותית ואינטואטיבית מאוד למשתמש, במיוחד בהשוואה לממשקים בדגמים הישנים של החברה. המערכת מזכירה במעט את מערכת ההפעלה המוצלחת של סוני אריקסון.

 

הממשק עצמו מרהיב בעיצובו, וכולל, בנוסף לתפריט הרגיל, גם תפריט ווידג'טים המאפשר לנו להרכיב שולחן עבודה אישי בעל ממשק גרפי ייחודי. דבר נחמד נוסף הוא אפשרות גילוי התקני ה-Bluetooth, שנעשה בצורה ויזואלית ומדליקה במיוחד. הדבר היחיד שקצת מעכיר את הממשק הוא שלפעמים נדמה שמעבד המכשיר לא ממש מצליח להתמודד איתו, ולעיתים התפריטים מגמגמים כשהם צריכים להציג אנימציות מורכבות. לא סימפטי במיוחד, אבל בהחלט נסבל.

 

בכל הנוגע לחיוג והקלדה, ה-F480 נקט בגישה אחרת מזו אליה אנחנו רגילים במכשירים מבוססי מסכי מגע: במקום מקלדת וירטואלית מלאה, המאפשרת לכתוב משפטים ארוכים באופן שוטף ובמהירות, המכשיר מציג מקלדת נומרית, ממש כמו במכשירים רגילים. הדבר כמובן מקל בחיוג מספרים, כמו גם עוזר לאנשים בעלי אצבעות גדולות, אך עדיין מעלה תהיות למה לא בחרו בסמסונג לנצל את המסך הגדול גם למקלדת רגילה שהייתה עוזרת לכל מי שמרבה בשליחת SMS והודעות דואר באמצעות הסלולר.

 

מולטימדיה וצילום

ה-F480 כולל גם מצלמה ברזולוציה מרשימה של חמישה מגה פיקסל. המצלמה איכותית מאוד, ומאפשרת שליטה מלאה בכל מרכיבי הצילום: מבזק בתצורת LED, זיהוי פנים אוטומטי, פוקוס אוטומטי, חשיפה, מייצב תמונה ועוד. תפעול המצלמה מתבצע באמצעות כפתורים ייעודים שמופיעים על גבי מסך המגע, ואילו הצילום עצמו נעשה בעזרת כפתור ייעודי שנמצא

בדופן המכשיר.

 

בצילומי יום ניתן להגיע לתוצאות מצוינות שלא נופלות ממצלמה דיגיטלית ייעודית. בצילומי לילה, או במקומות עם בעיות תאורה, הצילומים קצת יותר בעיתיים וניכר כי מבזק ה-LED לא עושה את עבודתו בצורה מספקת. המצלמה מאפשרת לתפוס קטעי וידאו ברזולוציית QVGA, אך האיכות המתקבלת היא בינונית בלבד.

 

נגן המוזיקה המובנה נוח מאוד לשימוש ומספק איכות קול טובה מאוד. ניתן לקטלג את השירים לפי פרמטרים שונים (אמן, אלבום וכו'), וניתן להשמיע את המוזיקה ברקע ולהמשיך לעבוד על המכשיר. בנוסף, ניתן למצוא במכשיר גם נגן רדיו (בחיבור הדיבורית האישית).

 

גלישה וקישוריות

קישוריות המכשיר היא אולי נקודת התורפה הגדולה ביותר של ה-F480, משום שהוא אינו כולל תמיכה בגלישה אלחוטית WI-FI, ולא רכיב GPS מובנה שהיה יכול להפוך את המכשיר גם למכשיר ניווט שימושי.

 

כדי לגלוש ברשת נאלץ להשתמש ברשת הסלולרית. המכשיר תומך בדור 3.5, מה שמאפשר גלישה מהירה, והדפדפן המובנה במכשיר נוח מאוד, ומאפשר להציג אתרים בצורה טובה מאוד. הדפדפן אף מסוגל להתאים את האתרים לגודל המסך, בדומה לדפדפנים המוכרים ממכשירי נוקיה וסוני אריקסון. למרות שמדובר בדפדפן מוצלח, עדיין אין מקום להשוואה לדפדפן המדהים של ה-iPhone.

 

המכשיר מאפשר לכם להגדיר תיבות דואר אלקטרוני באופן פשוט וקל, וכולל כבר הגדרות למרבית ספקיות האינטרנט הישראליות, מה שמאפשר גישה לתיבה על ידי הקלדת שם משתמש וססמה בלבד. מלבד זאת ניתן לקבל ולהציג קבצי Office ו-PDF שמגיעים במייל, תכונה מבורכת במיוחד.

 

סנכרון המכשיר מול המחשב האישי מתבצע בתוכנה הייעודית של סמסומג, שנוחה מאוד להפעלה ולא מצריכה כל ידע קודם בנושא.

 

סוללת המכשיר מצוינת ובשונה ממכשירי דור שלישי אחרים המגיעים עם סוללה שמספיקה ליום עבודה אחד בקושי, הסוללה של ה-F480 מחזיקה גם יומיים של עבודה אינטנסיבית.

 

לסיכום

קשה להיות מתחרה ל-iPhone, ולמרות שבפרמטרים אחדים המכשיר הקטן והממזרי של סמסונג לא מצליח להשתוות למכשיר הדגל של אפל (כמו למשל מסך ה-Multi-Touch וממשק גרפי מהיר וזורם), יש לא מעט דברים שה-F480 מצליח לעשות טוב יותר מהמכשיר המדובר בעולם.

 

הוא כולל מצלמה דיגיטלית מהירה ונוחה, הגודל והמשקל שלו אידיאלים, המקלדת הנומרית שלו לא מצריכה תקופת הסתגלות, ולמרות המחיר, שעשוי להיות בעייתי לחלק מהצרכנים, מדובר בסלולרי מצויין שיכול להפוך את מכשירי מסך המגע לנחלתם של ההמונים.

 

Samsung F480

 

ציון:


 

יתרונות: מסך מגע, ממשק מצויין, עיצוב ומשקל אידיאליים, מצלמה 5 מגה פיקסל מצויינת, סוללה טובה.

 

חסרונות: אין WI-FI ו-GPS, חיבור אוזניות לא סטנדרטי.

 

השורה התחתונה: מהפכת מסכי המגע כבר כאן. 

 

רשתות: סלקום ואורנג'

 

מחיר: 79 שקלים לחודש ב-36 תשלומים ברשת אורנג' (2844 שקלים), 75 שקלים לחודש ב-36 תשלומים ברשת סלקום (2700 שקלים).

 

מפרט טכני

רשתות: ‎GSM 900/1800/1900 HSDPA 2100

מידות: 11.6x55x98.4 מ"מ

מסך: 320x240 פיקסלים 2.8 אינץ'

זכרון: כרטיס פנימי- 232 מגה, microSD (TransFlash)‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎, עד 8 גיגה

דור 3: HSDPA, 7.2 Mbps

רשת אלחוטית: לא

Bluetooth‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎: כן, עם A2DP‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ v2.0‎‎‎‎

מצלמה: 2592X1944 פיקסלים,וידאו (QVGA), פוקוס אוטומטי, פלאש

סוללה סטנדרטית: Li-Ion 1000 mAh, עד 250 שעות המתנה,  עד 3 שעות דיבור

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים