שתף קטע נבחר

איראן: בקרוב נשגר את "הלווין הלאומי"

יום לאחר הניסוי האיראני בו שוגר טיל שיוכל לשאת לווין לחלל, בטהרן מעודדים. שר ההגנה האיראני: "המומחים שלנו מסוגלים בעתיד הלא כל כך רחוק לשגר לחלל את הלווין הלאומי". "אנו מוכנים לשגר לווינים של מדינות איסלאמיות ידידותיות", אמר ראש תוכנית החלל של איראן

אחרי הדיווחים על הניסוי המוצלח, איראן מתכוננת לשיגור האמיתי של לווין לחלל. שר ההגנה האיראני, מוסטאפה מוחמד נג'אר, אמר היום (שני) כי מדינתו ערוכה לשגר לווין בעתיד הקרוב.

 

על פי הדיווח בסוכנות הידיעות האיראנית "פארס", שר ההגנה אמר כי הניסוי אמש בו שוגר טיל שאמור לשאת בעתיד לווין, לחלל היה מוצלח: "המומחים שלנו מסוגלים בעתיד הלא כל כך רחוק לשגר לחלל את הלווין הלאומי", הצהיר נג'אר.

 

באשר לשיגור אתמול הוסיף נג'אר: "טיל השיגור היה מדויק ומונחה. הטיל הזה יכול לשאת לווין מחוץ לאטמוספירה ולשחררו בנקודה מסוימת במסלול שנקבע מראש. זאת כדי שינוע מסביב לכדור הארץ במסלול המתוכנן". שר ההגנה האיראני הדגיש כי כל המערכות הנלוות ליכולת שיגור הטיל והלווין יוצרו בתוך איראן ועל ידי מומחים מקומיים.

 

שר ההגנה שיבח את יכולות הייצור האיראניות ואמר: "הטיל הזה הוא לגמרי מתוצרת מקומית. יש בו כמה אלפי חלקים מתוצרת התעשייה המקומית ושני מכלולי המנועים שלו יוצרו על ידי מהנדסים ואנשי תעשייה האיראניים".

 

"נסייע בשיגור לווינים ערבים"

הוא תקף את מדינות המערב וטען: "אנחנו עדים בימים אלה להצלחתם של בניה של האומה האיראנית להגיע ליכולת לחדור לחלל. כמובן שהאוייבים של הקידמה הרווחה והשמחה של האומה האיראנית, לא חוסכים שום מאמץ כדי לחסום את הדרך הקדושה הזו ומנסים להפוך כל פעילות איראנית מדעית, טכנית שנועדה למטרות שלום לנושא צבאי, באמצעות האשמות דמיוניות".

 

פרט לייצור העצמי, באיראן מתכננים גם להפוך למעצמה טכנולוגית אזורית.

"איראן מוכנה לשגר לווינים של מדינות איסלאמיות ידידותיות לחלל", אמר ראש תוכנית החלל של איראן, רזה תקיפור. לדבריו, איראן מתכננת לבנות לוויניים נוספים ולשגרם לחלל עד 2010.

 

הלילה הגיבו בוושינגטון בדאגה לניסוי האיראני ואמרו כי יש חשש שבטהרן ינצלו את הידע בתחום הלווינים כדי לשדרג את הטילים ארוכי הטווח שלהם. מומחים במערב אומרים שאיראן ממעטת לספק פרטים על תוכנית החלל שלה, ולכן קשה לקבוע עד כמה מתקדמת היכולת שלה בתחום. לטענתם, רוב היכולת האיראנית מבוססת על טכנולוגיה שהגיעה אליה מסין, צפון קוריאה ומדינות נוספות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הניסוי האיראני
צילום: רויטרס
מומלצים