שתף קטע נבחר

דפדפן Internet Explorer 8 ישים דגש על פרטיות

פרטים חדשים שנכתבו בבלוג של מפתחי הדפדפן הבא מבית מיקרוסופט חושפים תכונות אבטחה חדשות, ששמות את פרטיות המשתמש במרכז

אוהבים לגלוש באינטרנט, אך חוששים שהמידע שאתם משאירים ברשת יגיע לידיים הלא נכונות? אולי ל-Explorer 8, הדפדפן הבא מבית מיקרוסופט, יש את הפתרון בשבילכם. בפוסט חדש שפורסם בבלוג מפתחי הדפדפן, חשפה מיקרוסופט חלק מתכונות האבטחה החדשות שישולבו בו, כאשר הדגש הוא פרטיות הגולש.

 

מפתחי הדפדפן מציגים את התכונות ככאלו שנועדו לפתור שתי בעיות: הבעיה הראשונה קשורה לחשיפה, ונוגעת לכך שאתרים רבים שואבים מידע על הגולשים בלי לחשוף את מעשיהם. הבעיה השניה היא אפשרויות הבחירה המוגבלות שיש למשתמשים בנוגע לאבטחה שלהם, ולכן הדפדפן עתיד לכלול יותר אפשרויות שיתנו למשתמשים יכולת לשלוט ולהגן על המידע שלהם.

 

גלישה פרטית

המאפיין הבולט והמעניין ביותר מבין אלה שהוצגו הוא האפשרות לגלישה פרטית, InPrivate Browsing. אפשרות זאת באה לשרת גולשים שלא מעונינים שפרטי הגלישה שלהם ישמרו על המחשב, ועוזר במיוחד לכאלה שגולשים במחשבים לא שלהם (למשל, אם שאלתם לפטופ מחבר ואתם לא רוצים שהוא ידע לאן גלשתם).

 

כדי להפעיל את המאפיין, יש לפתוח חלון גלישה פרטית חדש. כל מה שיעשה בחלון הנ"ל ישמר בין הגולש לבין עצמו: סיסמאות לא ישמרו, קבצים ישמרו באופן זמני בלבד והיסטוריית הגלישה לא תישמר. ברגע שתסגרו את חלון הגלישה הפרטית - כל המידע לגבי הגלישה שלכם ימחק באופן אוטומטי מהמחשב.


 

בנוסף, יאפשר הדפדפן אפשרויות שליטה נרחבות יותר בכל הקשור למחיקת המידע השמור על המחשב בנוגע לגלישה. כל דפדפן היום כולל אפשרות למחיקת היסטוריית הגלישה, שמנקה באופן יסודי את הדפדפן מכל הקבצים הזמניים שנאגרים במחשב בזמן השהייה באינטרנט.

 

Explorer 8, בדומה לפיירפוקס, יתן שליטה מדוקדקת יותר על מה מוחקים. למשל: תוכלו להגדיר שקבצים הקשורים לאתרים השמורים לכם בספרית המועדפים לא ימחקו, וכך הדפדפן ישמור על ססמאות וקבצי Cookies (שעוזרים לאתר לזכור מי אתם) גם אחרי מחיקת ההסטוריה.


 

מישהו עוקב אחריכם

תכונה נוספת קשורה לאתרים האוספים מידע על הרגלי הגלישה של הגולש, על ידי הפעלת "מעקב" אחר גולשים במספר אתרים. אתרים מסויימים כוללים אפשרות לשמור מידע על הגולש, ולהשוות אותו לכזה שנאסף באתרים נוספים. כך למשל, גולש שביקר במספר אתרים המקושרים זה לזה, יוכל לספק ללא ידיעתו למפעילי האתרים פרטים על הביקורים שלו.

 

כך למשל יוכלו האתרים לזהות שגולש מסויים ביקר באתר חדשות, אתר טכנולוגיה ואתר מכוניות, ובעזרת פרטים אלה להסיק מסקנות לגבי הרגלי הגולש. מנגנון הגלישה הפרטית של הדפדפן יחסום גישה לאתרים השואבים מידע זה (אלא אם כן תבטלו אופציה זו).


 

יש לציין שרוב חידושי האבטחה שנחשפו קיימים כבר היום, גם בדפדפן Explorer וגם בדפדפנים נוספים, אך כדי להפעיל אותם היום במידת הדיוק הזאת יש לדעת לתפעל את הגדרות הדפדפן ומערכת ההפעלה ברמה מקצועית. החידוש, אם כך, הוא בפשטות: בלחיצת כפתור ניתן יהיה לגלוש בצורה מאובטחת הרבה יותר מבעבר.

 

אבטחה או מטרד?

השאלה הגדולה שנשארה היא כמה החידושים יהיו נוחים למשתמש. מיקרוסופט ידועה בכך שתהליכים שמבצעות התוכנות שלה לא ממש שקופים, ומקפיצים חלונות התראה רבים (למשל, "הינך עומד להכנס לאתר מאובטח, האם להמשיך?"), שעלולים במידה רבה להפריע לשימוש במחשב. ייתכן שלפי מיקרוסופט, אפשרויות אבטחה נוספות פירושן חלונות התראה נוספים, שעלולים, במידה ולא יוטמעו במידה טובה מספיק, להציק יותר מאשר להועיל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים