שתף קטע נבחר

ישראל ולבנון: יש הפרות של החלטה 1701

נציג ישראל באו"ם אמר בדיון במועצת הביטחון: "עברו יותר משנתיים מאז נתקבלה החלטת 1701, וישראל מודאגת מכך שחיזבאללה אינו מפורק מנשקו וקווי היסוד החדשים של ממשלת לבנון, מעניקים לו סטטוס לגיטימי מסוכן". מנגד, אמר נשיא לבנון: "ישראל מפרה בשיטתיות את ההחלטה הזאת"

מועצת הביטחון של האו"ם דנה הערב (יום ד') בהארכת מנדט כוח האו"ם בדרום לבנון, שתוקפו יפוג בסוף החודש. מדובר בדיון טכני בעיקרו, אך נציג ישראל ניצל את הזדמנות כדי לציין כי החלטה 1701, שהביאה לסיומה של מלחמת לבנון השנייה לא מיושמת.

 

סגן ראש משלחת ישראל לאו"ם, דני כרמון, אמר כי "עברו יותר משנתיים מאז נתקבלה החלטת 1701, וישראל מודאגת מכך שחיזבאללה אינו מפורק מנשקו וקווי היסוד החדשים של ממשלת לבנון, מעניקים לו סטטוס לגיטימי מסוכן. לבנון מגבה את פעילות חיזבאללה. ואנו מצפים כי דווקא כעת שיוניפי"ל יפעל ביתר שאת ליישום המנדט ויחזק פעולותיו".

 

כרמון, שמעמדו כשל שגריר, ניסה בנאומו לפרוץ את חומת מדיניות הבת יענה של יוניפי"ל. הוא ציין כי בדו"ח האחרון של מזכ"ל האו"ם נרשמו כמה מקרים של מפגשים עוינים של כוח האו"ם עם קבוצות עוינות ומזוינות, מבלי לנקוב בשם של חיזבאללה, שהם "דוגמה לתופעה נרחבת יותר", לדברי הנציג הישראלי.

 

כרמון האיץ ביוניפי"ל "לממש את הסמכות שלו ולנקוט בפעולות המתבקשות באזורי פריסתו כדי להבטיח שלא יהיו פעילויות עוינות מסוג כלשהו" ולהימנע מהניסיונות לסיים את המנדט של הכוח.

 

לעומת המחלוקת בכל מה שקורה מדרום לליטני, אין לאו"ם כל מחלוקת עם ישראל לגבי העובדה שהגבול הסורי-לבנוני פרוץ לחלוטין להעברת נשק. ליוניפי"ל אין מנדט בגבול זה, והאחריות לממש את אמברגו הנשק על פי ההחלטה מוטלת על ממשלת לבנון.

 

הדו"ח השנתי של הצוות הבינלאומי להערכת מימוש אמברגו הנשק בגבולות לבנון (LIBAT), נמסר היום רשמית לנציגי ישראל. הוא דומה לדו"ח שהוגש בשנה שעברה הקובע כי הגבול הסורי-לבנוני פרוץ וכי ממשלת לבנון אינה כופה אותו. הדו"ח קובע עוד כי התנאים הפוליטיים בלבנון משמשים תירוץ לממשלה להימנע מפעילות בנושא.

 

לבנון: לישראל אין זכות לאיים עלינו

בתוך כך, מתח נשיא לבנון מישל סולימאן ביקורת על ישראל - שלדבריו מאיימת על ארצו. "אין לישראל את הזכות לאיים על לבנון", הוא אמר בפגישות שקיים עם משלת אמריקנית ועם שר החוץ המצרי, אחמד אבו רייט. לדבריו, בתקופה האחרונה גוברים האיומים הנשמעים מישראל. "אין לישראל את הזכות להשמיע איומים שכאלו, במיוחד בזמן שלבנון מכבדת ומיישמת את החלטה 1701", הוא אמר, "מנגד ישראל מפרה בשיטתיות את ההחלטה הזאת".

 

סולימאן הדגיש כי "אין לישראל את הזכות להשתמש בתירוצים שונים כדי להפנות איומים שכאלו, בשעה שהיא מפרה את החלטה 1701". נשיא לבנון העריך כי ישנם סיכויים שישראל תעבור מאיומים למעשים.

 

במהלך פגישותיו, התייחס סולימאן גם לקשרים הנרקמים בין לבנון לבין סוריה, במיוחד בעקבות הפגישה שקיים לאחרונה עם נשיא סוריה, בשאר אסד. סולימאן אמר לאורחיו כי יש צורך שהקהילה הבינלאומית תגלה פתיחות כלפי סוריה כפי שעשתה צרפת, משום שיש לדמשק תפקיד עיקרי באזור.

 

במקביל, דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית כי נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, יבוא בשבוע הבא לביקור בסוריה. מדובר בביקור הראשון של נשיא צרפתי בסוריה בארבע השנים האחרונות - מאז הטיל קודמו בתפקיד, ז'ק שיראק, חרם על הנשיא אסד בעקבות ההתנקשות בראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יישארו עוד שנה? אנשי יוניפי"ל בדרום לבנון
צילום: רויטרס
סולימאן. מאשים את ישראל
צילום: רויטרס
מומלצים