שתף קטע נבחר

יום הבלוגים הבינלאומי: ההמלצות שלנו

לכבוד יום הבלוגים הבינלאומי שחל היום, אספו אנשי ערוץ המחשבים את הבלוגים האהובים עליהם ברשת. אם עדיין לא התחלתם לקרוא - זה הזמן

בלוגים אישיים

הבלוג הדמיוני של אלמה - לאלמה פריי נמאס ששום דבר אף פעם לא קורה בחיים האמיתיים שלה, והחליטה לעשות שדרוג: "מה שיהיה מעכשיו זה בלוג דמיוני," היא כותבת בעמוד האודות של הבלוג שלה, "האירועים והאנשים כולם אמיתיים, אבל הפרטים... אפשר להגיד שעברו קצת שיפוץ. מי ידע? בטח שלא אני. בטח שלא עוד שנה מעכשיו".

 

מאז שפתחה את הבלוג לפני קצת פחות מחצי שנה, כותבת אלמה תובנות קטנות וחכמות על החיים התל-אביביים שלה. בין אם אכן נעשים שינויים בעובדות או לא, מדובר באחת הכותבות הכי מוכשרות ומצחיקות בבלוגספירה העברית. בין אם היא כותבת על מפגשים ראנדומליים עם נאור ציון ברחוב, או על האחים השריריים והסקסיים של שותפיה לדירה, היא עושה זאת בחן אינסופי שמעלה חיוך על פני הקוראים - רבים מהם כבר הפכו מזמן לקוראים ומגיבים קבועים (ארז רונן).

 

הבלונדינית הסודית - הכירו את ג'סטין אזריק, או כמו שהיא מעדיפה לקרוא לעצמה, iJustine. כפי שכבר אולי הבנתם מהשם, הבלונדינית הנאה הזו מפנסילבניה היא אוהדת אפל שרופה, מעצבת גרפית עצמאית, חובבת ציז'בורגרים - ובעיקר

וידאו בלוגרית וכוכבת של המדיה החדשה.

 

הבלוג שלה מורכב בעיקר מתיעוד ויזואלי והגיגים על מפיסות חיים קטנות ובלתי חשובות (ויכוח עם מלצר שמתעקש להמליץ על הסלמון) לצד חידון טורדני לסלבס בנושא החטיף החביב עליהם. סביר להניח שבידיו של מגיש אחר, היה מדובר בפיהוקון מחץ. אבל איכשהו, אזריק מצליחה לעשות זאת בחיננות, להיות קלילה, מצחיקה ובעיקר - לא משעממת. אגב, נא לא להתבלבל עם הבלונדינית הסודית הישראלית, שהיא בלוגרית מומלצת בפני עצמה (ניב ליליאן).

 

בצק אלים - מאיה מרום, מעצבת מוכשרת, צלמת מחוננת ובשלנית חרוצה, העניקה לבלוגספירה העברית ניעור משמעותי במרץ אשתקד כשהעלתה לרשת את בלוג האוכל שלה. זהו אחד הבלוגים היפים ביותר וככל הנראה גם האתר הכי מעורר תיאבון בישראל. השילוב המאלף בין מתכונים פשוטים, טקסטים מחודדים ותמונות משובחות, הזניק את מרום ואת בצק אלים לתודעה, וסחף אחריו רבבות גולשים שלא יכולים להפסיק לרייר על המקלדת (שוקי גלילי).

 

תרבות

איך מגיעים ציורים לעולם? אם גם אתם קוראים עיתונים רק בשביל להסתכל באיורים הנהדרים שמוצמדים לחלק מהכתבות, שני הבלוגים הבאים הם בשבילכם: "בלון דיבור", של אביב אור ו"הבלוג של אלית" של אלית אבני יספקו לכם הצצה נדירה של תהליכי היצירה של שתיים מהמאיירות היותר מוכשרות בארץ. הבלוגים מציגים איורים רבים, החל משלב הסקיצה ועד למוצר

הסופי, וגם דיונים מרתקים על דרכי עבודה, סקיצות שלא פורסמו, טיפים ליוצרים צעירים ועוד (ארז רונן).

 

רק על סין - הבלוג של רחל בית-אריה, ישראלית שחיה מספר שנים בסין, מכירה את התרבות ודוברת את השפה. בבלוג שלה מנסה רחל להציג את סין האמיתית - לא זו שאנחנו מכירים דרך הסיקור התקשורתי המוטה והמוטעה. בכתיבה קלילה ורהוטה, מעוטרת בהרבה וידאו ותמונות, היא מספרת על הטרנדים, מפצחת את הפוליטיקה, ומצליחה לספק הצצה נדירה לתוך המהפכה שעוברת המעצמה העולמית של המאה העשרים ואחת (שוקי גלילי).

 

עונג שבת - הבלוג של גיאחה (גיא חג'ג), שחלק מכם וודאי מכירים את ביקורות המוזיקה שלו בערוץ התרבות של ynet. חג'ג, לשעבר עורך השרת העיוור המיתולוגי וכיום מנהל הלייבל Hiss Records, כותב בעונג שבת על כל מה שקשור לתרבות - עם דגש על מוזיקה - ומלנקק בנדיבות. גיאחה טוען שהעונג הוא כלל לא בלוג וזה רק מקרה שהוא רץ על וורדפרס, אז אם הוא ישאל תגידו לו שלא קראתם עליו כאן.

 

ראוי לציין שעונג שבת הוא לא בן יחיד, וגיאחה דואג לארח בלוגים מוזיקליים נוספים תחת משפחת העונג. בין המומלצים שבהם אפשר למצוא את זה מסתובב, על "מוזיקה נשכחת מימי הבראשית של הפופ העברי", אתר הבית של יעל מאירי, צלמת מוכשרת עד מאוד שמתעדת כבר שנים הופעות מוזיקליות בישראל, ואת אפילו עז, בו כותבת יעל רגב על הופעות, מסעות וטיולים (שוקי גלילי וארז רונן).

 

דיבוריקוד - הבלוג הזה הוא לא בלוג שגרתי. הוא עוסק במחול ובקשרים שבין מחול וחברה, בארץ ובעולם. הוא לא שגרתי במבט הבוחן שלו, בערבוביה בין אנגלית ועברית, באורכם של המאמרים שבו וכמובן, בתוכן המעולה והמעמיק שהוא מציע.

את הבלוג עורכת העיתונאית ומבקרת המחול של הג'רוזלם פוסט, אורה ברפמן. למי שמתעניין במחול - זהו בלוג חובה (ניב ליליאן).

 

יוצר השיר - הירושלמי לשעבר דוד פרץ, מפיק מוזיקלי ומוזיקאי בעצמו, נחשב למחייה סצינת הרוק בבאר-שבע. כן, יש סצינה כזו, אם תהיתם, והיא קיימת לא מעט בזכותו. הבלוג שלו, שמתארח ברשימות מאז 2004, הוא קריאת חובה למי שמוזיקת רוק עבורו היא יותר מפאזת נעורים חולפת, שהוחלפה בחשבון בנק תפוח, שני ילדים וכלב.

 

טוב שיש בלוגים, כי מבקרי המוזיקה ה"אמיתיים" עייפים. הם נאלצים להאזין לפסולת פופוליסטית שנוצרת תחת גלגלי השיניים של תעשייה סלולרית משומנת ומשעממת. אף אחד לא כותב על מוזיקה כמו פרץ, שיכול לבקר רק מוזיקה שראויה לביקורת: המורבידיות של ה-Eels, האלכוהול של ג'וני קאש, התוגה של Low. בנוף, הוא גם מתרגם מוכשר שמעביר שירים מלעז לעברית ברמת דיוק טובה, תוך שמירה על האווירה המקורית. למי שאוהב מוזיקה באמת (אדר שלו).

 

רשת וטכנולוגיה

ProBlogger - לקראת סוף 2002 עזב דארן רוז את העבודה הזמנית האחרונה שלו, כדי להקדיש את זמנו לכתיבת בלוגים. כיום הכנסותיו משלושת הבלוגים שלו מגיעות לכרבע מיליון דולר לשנה. ProBlogger הוא הבלוג בו הוא מסביר לאנשים כיצד להפוך ל"פרו-בלוגרים" כמותו ולהתפרנס בכבוד ישירות מהסלון או המרפסת של ביתם. תמצאו בו את כל המידע וההפניות

החשובות בנושאים שקשורים לכתיבת בלוג, הקידום והשיווק שלו, יצירת מקורות הכנסה מקוונים ועוד. בלוג חובה (שוקי גלילי).

 

מחוץ לקווים - באופן טבעי בבלוגספירה, רבים הם הבלוגים והכותבים על נושאי טכנולוגיה ורשת. רובם לא באמת מחדשים, וניזונים מאותם מקורות ראשיים. כמי שגם מסקר את התחום ומתמצא, אני מאוד לא סובלני כלפי רבים מאלה. אבל כשאני רוצה לקבל ערך מוסף אמיתי, ותובנות שמחוברות לקרקע המציאות על התחום, אני פונה לקרוא את "מחוץ לקווים", הבלוג של דן פרבר - פרבר הוא העורך הראשי של cnet ושועל טכנולוגיה וותיק. תמיד יש לו משהו חכם לומר או להאיר נקודה בעניין אקטואלי, שגם אני, לא בהכרח חשבתי עליה. מומלץ (ניב ליליאן).

 

ענבים - Grapes הוא לא בדיוק בלוג, אבל מדובר, ללא ספק, באתר השימושי ביותר לכל מי שחובב ומחפש תוכן עצמאי איכותי בעברית. מדובר למעשה באתר המציג פוסטים אחרונים מבלוגים רבים בעברית (כפי שעשה בעבר Webster). אז נכון, מדובר במשהו שכל משתמש יכול לעשות לבד באמצעות קורא RSS, אבל מי שמעונין שאחרים יעשו בשבילו את העבודה הקשה ימצא את מבוקשו ב-Grapes, שגם מתעדכן באופן תדיר בבלוגים חדשים (ארז רונן).

 

עוד על יום הבלוג הבינלאומי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יום הבלוגים הבינלאומי
צילום: index open
מומלצים