שתף קטע נבחר

צלי בקר ביין ודבש, עם ריבת בצל

ומה שכיף כאן במיוחד: זה בכלל לא מסובך

     

 

צלי בקר ביין ודבש

המרכיבים

נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 - 2 ק"ג

מלח, פלפל שחור

5 כפיות שמן קנולה

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות מים או ציר בקר או עוף

2 כוסות יין אדום (למשל מרלו)

1/3 כוס דבש

4-5 גבעולי טימין

 

ההכנה

1. הצלי: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150-160 מעלות). מתבלים את נתח הצלי במלח ובפלפל. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הנתח ומטגנים עד הזהבה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת נפרדת.

 

מנמיכים את הלהבה ומטגנים את הבצל הגזר כמה דקות, עד שהבצל שקוף והגזר מתרכך קצת. מוסיפים את המים (או הציר), היין, הדבש וגבעולי הטימין. מערבבים, מביאים לרתיחה ואז מחזירים את הנתח לסיר, מכסים ומכניסים לתנור וצולים שעתיים - שעתיים וחצי. מוציאים מהתנור ומשהים בסיר סגור 20 דקות, בטמפרטורת החדר.

 

2. ההגשה: פורסים את הצלי ואם רוצים, מסננים קצת את הרוטב ומגישים איתו, ועם ריבת הבצל (המתכון הבא).

 

איך מכינים ריבת בצל נפלאה:

המרכיבים

3 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק

50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

1 כף סוכר חום

1/2 כוס חומץ בלזמי או חומץ בן-יין אדום

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום

3 גבעולי טימין

 

ההכנה

שמים בסיר או במחבת בעל שוליים גבוהים את הבצל, החמאה (או המרגרינה), והסוכר ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית רק עד שהבצל שקוף ומתרכך. יוצקים פנימה את החומץ ואת היין, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הטימין ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד עשרים דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך מאוד ובסיר נוצר סירופ במרקם צמיגי. מסירים מהכיריים. עד לשלב זה אפשר להכין אפילו שבוע מראש ולאחסן במקרר. לפני ההגשה מחממים בזהירות במחבת.

 

 


 


פורסם לראשונה 01/09/2008 11:59

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלוי וחגיגי. צלי בקר ביין ודבש, מוגש עם ריבת בצל
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" של עיתון "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים