שתף קטע נבחר

סקירה: MSI Wind - מחשב נייד זעיר

הטרנד העולמי של מחשבים ניידים זעירים וזולים, הגיע גם לישראל. אחרי ה-eeePC, אנחנו מקבלים משב רוח רענן - MSI Wind. בדקנו

הדיבור החם כיום בעולם החומרה הוא סביב המחשבים הניידים הזעירים והזולים, המכונים גם UMPC, מחשבים אולטרה-ניידים, או netbooks, כמשחק מילים על notebook ועל כך שהמחשבים הקטנים הללו משמשים בעיקר לגלישה.

 

בהנחה שהצורך העיקרי שלכם למחשב בדרכים הוא גלישה באינטרנט, עבודה משרדית ובדיקת דואר, הרי שאתם צריכים לשקול ברצינות לרכוש לעצמכם אחד שכזה, מה גם שמחירם הוא כחצי מזה של מחשב נייד מקטגוריה זולה, וכשני שליש ממחירו של מחשב נייד זול במיוחד (למשל, מותג קומפאק המחודש של HP). בתמורה תקבלו מחשב קל וקטן, נוח מאוד לנשיאה שמסוגל להתמודד עם המטלות שפירטנו, וקצת יותר.

 

בניגוד למה שאנשי מכירות מסויימים יאמרו לכם, לא מדובר כאן במחשב נייד עם יכולות מלאות. אם חשקתם בצפייה בווידאו HD או במשחקים – הרי שאתם צריכים לשקול רכישה של מחשב נייד בעל יכולות מלאות.

 

השחקנית העיקרית היום בשוק המעבדים ל-UMPC היא אינטל, עם מעבד ה-Atom החד-ליבתי (ובקרוב גם דו-ליבתי), שפותח במיוחד עבור מחשבים אלה, כאשר בעקביה נוגסת VIA עם מעבד בעל השם התנ"כי ישעיהו, וגם ל-AMD יש המצאות משלה. לפי שמועות בתעשיה, AMD מכינה שפן משלה לקטגוריה הצעירה. המחשב הראשון למעשה שפועל על Atom ומשווק מסחרית בישראל, הוא ה-Wind של MSI, אותו קיבלנו לסקירה (המתחרה העיקרי שלו בארץ כיום ה-eeePC 900, פועל על מעבד סלרון - עליו נפרסם סקירה בהמשך השבוע).

 

עיצוב ומפרט

ה-Wind לא עושה יותר מדי רוח. העיצוב שלו ענייני מאוד: המכסה שחור מבריק במקצת ופינות מעוגלות עושים אותו נעים לנשיאה, אך לא מנקר עיניים (שינו מבורך לעומת הניידים של החברה, ש"התהדרו" בעיטורי אבני חן בטעם מזעזע). הוא זמין אגב, גם בצבעים לבן וורוד, לבחירתכם.

 

כשפותחים את המכסה, מגלים מחשב נייד שלם, בזעיר אנפין: מצלמה ומיקרופון שקבועים בראש המסגרת, מקלדת כמעט בגודל סטנדרטי של נייידים, נוריות חיווי, משטח מגע קטן ומסך Backlit LED, בגודל עשרה אינץ' וברזולוציה של 1024 על 600 פיקסלים (מסך רחב) שיושב על ציר מאחורי גוף המחשב, בדומה לעיצוב של מקבוק. המסך, אגב, בהיר ומאוד נוח לצפייה בכל תנאי מזג אוויר.

 

מלבד המעבד המיוחד למחשבים מהסוג הזה, ב-Wind יש לא פחות מגיגה זיכרון RAM וכונן קשיח קטן, בגודל 2.5 אינץ' המקובל בכוננים קשיחים חיצוניים קטנים (כמו ה-Passport של Western Digital) – בנפח 80 גיגהבייט. זאת, להבדיל מה-eeePC המתחרה, שפועל על כונן SSD בטכנולוגיית פלאש היקרה יותר, בנפח נמוך בהרבה.

 

ממשק וחיבורים

על אף שמדובר בקטגוריות מוצרים שונות לחלוטין, פונקציונלית, המקבוק אייר וה-Wind, מתחרים על קהל בעל צרכים דומים. באופן אירוני, ל-WIND יש יותר חיבורים מהמקבוק אייר המגונדר. ל-Wind יש שלוש כניסות USB (ל-Air יש רק אחת), קורא

כרטיסים, שקעי רשת, אוזניות, מיקרופון וחיבור מסך VGA. כל מה שצריך בעצם, חוץ מכונן תקליטורים.

 

משטח ההצבעה, על אף גודלו הזעיר, נוח לעבודה. המקלדת דורשת מעט הסתגלות: מרבית המקשים בגודל ובמיקום שתצפו למצוא במקלדת רגילה, אבל חלק מהמקשים בשורה התחתונה הוקטנו לטובת חיצי ההצבעה, כמו סימני ה-> וה-< (אותיות ת' ו-ץ'), וכאן מי שמורגל בהקלדה עיוורת עשוי לפספס אות בשעות הראשונות של העבודה. אך באופן מפתיע, היא לא מהווה מטרד גם בהקלדת טקסטים ארוכים.

 

ביצועים

מערכת ההפעלה שמותקנת במחשב כברירת מחדל היא דווקא XP Home בגירסה מותאמת. באופן כללי, העבודה עם ה-Wind נעימה, ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות. את כל המשימות שלהן ה-Wind יועד מראש, כמו גלישה ועיבוד תמלילים, הוא ביצע ללא מאמץ. גם עם משימות מדיה כמו צפייה בסרטוני וידאו הוא התמודד בצורה נאה.

 

הוא התחיל לגמגם רק כשהעמסנו עליו משימה שלה לא יועד: וידאו באבחנה גבוהה. אבל להפתעתנו, לאחר התקנה של כמה מקודדים, וקצת שינויים של הגדרות החומרה, הצלחנו להוציא ממנו תוצאות סבירות למטלה שבמפורש הייתה גדולה מכפי מידותיו.

 

מבחני הביצועים שאנו רגילים להריץ על מחשבים גדולים יותר, לא היו ישימים כאן, אך הרצנו בדיקות רגילות: PCMark05 השלים את הבדיקות בהצלחה, אך במאגר הנתונים ההשוואתי Orb, לא קיימות עדיין מספיק מערכות Wind להשוואה – ולכן לא קבלנו תוצאה. אך בשורה התחתונה בכל הקשור לביצועים, ה-Wind מספק את הסחורה במלואה, ואף יותר מכך.

 

קישוריות ומדיה

ה-Wind מגיע עם קישוריות מלאה, כלומר Wi-Fi ו-Bluetooth. שניהם מתפקדים בצורה טובה. ה-Wi-Fi, קלט רשתות אלחוטיות בטווח נאה, והתחבר אליהן ללא קושי. גם בתכנים מוזרמים המידע עבר באופן חלק.

 

מנהל ה-Bluetooth ידע לזהות טלפון סלולרי שזיווגנו אליו, והתקין באופן אוטומטי מנהל למודם ואף הגדיר חייגן. איכות המצלמה אינה מדהימה, והמיקרופון הקבוע במסגרת אינו רגיש דיו – אך בסיוע של אוזניית Bluetooth שזווגנו למחשב הזעיר, ניהלנו בנוחיות רבה שיחות וידאו ב-Skype. אם יש כבר ברשותכם אוזניה אלחוטית טובה, אנחנו מאוד ממליצים על ה-Wind כמכשיר תקשורת נייד – המעביר גם וידאו בשעת הצורך, ובזול.

 

בכל מה שקשור לממשקים, ה-Wind מצויד בשקעי USB וקורא כרטיסים, מה שבסך הכל יספק את צרכיו של המשתמש הממוצע בדרכים וקצת יותר – כמו לצפות בתמונות שזה עתה צילמתם על מסך גדול וחד. חבל רק שב-MSI לא חשבו לכלול במחשב גם חריץ הרחבה PC Express, כמו זה המתוכנן במתחרה ל-Wind מבית לנובו, ה-S10. חריץ PC Express היה הופך את הקישוריות של המחשב הזה למושלמת, בכך שהיה ניתן להוסיף לו מודם סלולרי שלא יבלוט מגוף המחשב.

 

חיי סוללה ופליטת חום

ה-Wind מאוד קל במשקלו, כקילוגרם אחד בלבד, ועל המשקל הנמוך משלמים – בחיי סוללה. הדגם שאנחנו סקרנו, הוא דגם שלושה תאים. במצב ביצועים, עם מסך בבהירות מלאה ושימוש כבד, הסוללה שרדה מעט פחות משעתיים.

 

אך ל-Wind יש גם מצב הארכת חיי סוללה, שבו מקבלים בהירות מסך סבירה וביצועים הגונים ונהנים מחיי סוללה ארוכים יחסית לסוללת שלושה תאים: שעתיים וחצי של עבודה. לדברי מנהל השיווק של אייבורי, החברה תייבא לישראל גם דגם עם סוללת ששה תאים, שיוסיף מאה גרם למשקל, ושלפי הצהרת יצרן, יאריך את חיי הסוללה עד לחמש שעות עבודה.

 

סיכום

על אף שאנחנו בפתחו של הסתיו, הסנונית השנייה (אחרי ה-eeePC) של מחשבים ניידים זעירים בישראל, דווקא מבשרת את בוא האביב – אביב של ניידות ושל מחשבים קטנים לגלישה ולצורכי מחשוב בסיסיים, שהולכים עמנו לכל מקום, ולא דורשים תיק נשיאה מיוחד.

 

התרשמנו לטובה מיכולותיו של ה-Wind, שהפך ללהיט במדינות אחרות, כמו ארצות הברית ונחטף שם מהמדפים. אנו מעריכים שעם הפתיחות הגדולה של ישראלים לגאדג'טים ומחירו האטרקטיבי יחסית (פחות מ-2,500 שקלים), הוא יהפוך ללהיט גם במחוזותינו - לפחות עד להופעתם של מתחרים נוספים בקטגוריה החדשה הזו, של מחשוב נייד זעיר.

 

MSI Wind U100

ציון:


 

מחיר רשמי: 2,280 ש"ח

 

הפצה ושירות: אייבורי

 

יתרונות: נייד במיוחד, ביצועים טובים, כונן קשיח בנפח 80 גיגה

חסרונות: חיי סוללה קצרים במקצת

שורה תחתונה: כלי עבודה קל ונוח

 

מפרט טכני

מעבד: Intel Atom N270 1.6GHz

ערכת שבבים: Chipset Intel 945GMS

תצוגה: 600X1024 LED, בגודל עשרה אינץ'

כרטיס תצוגה: Intel GMA 950

זיכרון: 1024MB DDRII 667MHz  

דיסק קשיח: 80 ג"ב SATA 5400 RPM

ממשקים: WiFi, LAN, Bluetooth 2.0

USB 2.0 X3 ,VGA ,Audio

קורא כרטיסים 4in1, מיקרופון מובנה, מצלמה 1.3 מ"פ

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים