שתף קטע נבחר
צילום: חגי אהרון

מבצע ינשוף: המלחמה בנהג השיכור

בחודשים ינואר-יוני ערכה המשטרה 232 אלף בדיקות שיכרות. ב-5,000 מהן התקבלו תוצאות חיוביות. ומה חושבים הנהגים?

אם שותים - לא נוהגים - ובמשטרה בודקים אותנו: כדי להיאבק בתאונות הדרכים, שחלקן מתרחשות בשל נהיגה בשיכרות, ערכה המשטרה במחצית הראשונה של השנה 232 אלף בדיקות שיכרות לנהגים - למעלה 5,000 מהם נמצאו נוהגים תחת השפעת אלכוהול.

 

על מנת לקבוע אם אדם נוהג תחת השפעת משקה משכר, מבוצעת אחת משלוש בדיקות: בדיקת נשיפה באמצעות מכשיר "ינשוף" או באמצעות "נשיפון" חד פעמי, בדיקת דם או בדיקת שתן. התוצאה אותה נותנות בדיקות אלה היא רמת ריכוז האלכוהול בדמו של הנהג.

 

אם בבדיקת נשיפה התגלתה דגימה עם 240 מיקרוגרם אלכוהול לכל ליטר אוויר, יוגש כתב אישום בגין נהיגה בשיכרות - שהעונש בצידה הוא מינימום של 24 חודשי פסילה בפועל. אם התבקשתם להתלוות לבדיקת נשיפה וסירבתם, הסירוב הופך אוטומטית להודאה בעבירה של נהיגה בשיכרות.

 

מחקרים מצביעים על חוסר הבנה מוחלט באשר לכמות השתייה של אלכוהול, שאחריה מותר על פי החוק לנהוג. לכן, הגדרת השיכרות היא הגדרה בעייתית.

ישנם אנשים הלוגמים טיפה אחת ממשקה אלכוהולי וכבר הם "מרגישים בעננים" ואילו אחרים יכולים ללגום הרבה יותר אלכוהול מבלי שישתכרו. מסתבר שהדבר תלוי בעיקר במשקל גופו של השותה וכדי להימנע מהסיכון, רצוי להימנע משתייה לפני הנהיגה.

 

ומה חושבים הנהגים? חלקם מברך על הבדיקות המשטרתיות, אחרים מעדיפים שהשוטרים יטפלו קודם כל בארגוני הפשיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתית? אל תנהג
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים