שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

סנונית ראשונה לראש השנה: עוגת דבש, תאנים ופיסטוקים

לכבוד ראש השנה הקרב ובא מציעה יעל גרטי עוגת דבש ותאנים קלה וטעימה, שניתן להכין עם תאנים טריות או עם דבלים. שנה מתוקה!

לקראת ראש השנה חיפשתי מתכון לעוגת דבש, שתהא קלה להכנה ומיוחדת בו בזמן. העוגה הזו, המשלבת דבש, תאנים ופיסטוקים (והיא במקרה פרווה), בהחלט ענתה על ציפיותיי.

 

צריכים עזרה בהכנת עוגת דבש?

 

עוגת דבש, תאנים (או דבלים) ופיסטוקים

מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי", גבעתיים

 

ניתן להכין עוגה זו עם תאנים טריות או עם דבלים: אני ניסיתי את שתי האפשרויות ושתיהן מוצלחות, אלא שתאנים טריות משחררות מעט מאוד נוזלים בעוגה, כך שפרוסות אחדות עלולות להחתך באופן מעט בלתי-ייצוגי.

 

אם מכינים את העוגה עם תאנים טריות, יש צורך בתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. אם מכינים את העוגה עם דבלים, שתופסות פחות נפח, תבנית באורך 30 ס"מ תספיק.

 

העוגה מתוקה מאוד, כך שמי שנרתע ממתיקות-יתר מוזמן להפחית מכמות הסוכר. ניתן לרסק תפוח עץ בפומפיה דקה במקום לרכוש רסק תפוחי עץ. קימוח הדבלים אמור למנוע מהן לשקוע לתחתית התבנית (אני נזכרתי בכך אחרי שהן כבר שחו בעיסה, למרבה הצער).


(צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30-35 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

1 שקיק תה איכותי

4-5 כפות שטוחות סוכר חום דמררה

6 כפות שטוחות סוכר לבן

2 ביצים מס' 1

1 כוס + 2 כפות קמח לבן

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

2/3 כפית קינמון טחון

2/3 כפית הל טחון

2/3 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון

2/3 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כוס פחות כף (110 מ"ל) שמן קנולה

7 כפות דבש

2 כפות גדושות רסק תפוחי עץ ללא סוכר

50 גרם פיסטוקים טבעיים, קצוצים גס

5 תאנים טריות, שטופות וחתוכות לרבעים (או 8 דבלים, חתוכות לרצועות דקיקות ומקומחות קלות)

 

לשימון: מעט שמן קנולה


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים תה משקיק תה איכותי ו-90 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף, בערך) מים רותחים. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.
  3. מקציפים סוכר חום דמררה, סוכר לבן וביצים עד לקבלת עיסה תפוחה וחלקה.
  4. בקערה נקייה מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ותבלינים (קינמון, הל, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט). מוסיפים לעיסת הביצים ומקציפים עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים דבש, שמן, רסק תפוחים ותה. מקציפים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  6. אם משתמשים בתאנים טריות, יוצקים את העיסה לתבנית ומסדרים רבעי תאנים למעלה, בצורה נאה. אם משתמשים בדבלים מוסיפים את הדבלים המקומחות לעיסה, מערבבים ויוצקים לתבנית.
  7. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומכניסים לתנור, אופים במשך 50-70 דקות (תלוי בגודל התבנית, ככל שהתבנית גדולה יותר, האפייה תתקצר) או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר עם תאנים טריות
צילום: אסף אמברם
מוסיפים פריכות. פיסטוקים
צילום: אסף אמברם
מומלצים