שתף קטע נבחר

רמון: לבחון מחדש את המשך הרגיעה

הממשלה שמעה סקירה מראש חטיבת מחקר באגף המודיעין, ובעקבותיה, קרא השר חיים רמון לקיים דיון מחודש ברגיעה: "חמאס מפר את הסכם הרגיעה וממשיך להתעצם. הוא הקצין את עמדתו לגבי המשא ומתן על גלעד שליט"

השר חיים רמון קורא לבחון מחדש את המשך הרגיעה לנוכח התעצמות חמאס, ושיגור חוליות מחבלים מעזה לסיני. בעקבות סקירת ראש חטיבת מחקר באמ"ן, תת-אלוף יוסי ביידץ, בישיבת הממשלה השבועית, אמר רמון: "אני תובע לקיים דיון מחודש ברגיעה".

 

לדבריו, "חמאס מפר את הסכם הרגיעה וממשיך להתעצם, מגדיל את מספר הטילים שברשותו ואת טווח הפעולה שלהם. הוא מאפשר מדי פעם ירי של קסאמים. מעזה יוצאות חוליות חבלה על מנת לבצע פיגועים בישראל ובסיני נגד ישראלים. בניגוד להערכות שנמסרו לממשלה, חמאס הקצין את עמדתו לגבי המשא ומתן על גלעד שליט. העובדות מחייבות הערכה מחדש על המשך הרגיעה".

 

שר הביטחון, אהוד ברק, סירב להגיב לדברי רמון, אך בלשכתו אמרו: "השר הבהיר לא אחת, שאסור לנו להתלונן על כל יום נוסף של שקט. הברחות היו גם בעבר. אנו רואים את הפעילות המצרית וניסיונות לצמצם את התופעה. הרגיעה, בדרך כלל, נשמרת והיא אינטרס גם של ישראל. הרגיעה היא חלון ההזדמנויות לנסות להחזיר את גלעד שליט הביתה".

 

תא"ל ביידץ אמר בישיבה כי בשלושת החודשים האחרונים ישנו שקט יחסי סביב רצועת עזה, וירידה משמעותית במספר פגיעות הקסאם ופצצות המרגמה. "פה ושם זה כן קורה", הצטדק בייץ והוסיף: "אנחנו רואים את הארגונים הקטנים מתכננים פיגועים, והם אלה שיורים. זה כנראה נובע מתסכול".

 

לדבריו, "הרגיעה עם חמאס בסך הכל משרתת גם אותו, כי נכנסות יותר סחורות. מצד שני החמאס מאוכזב שמעבר רפיח לא פתוח, ומדי פעם ישראל מעכבת הכנסת סחורות. בתקופת הרגיעה מבצע חמאס בעיקר פעולות בנושאים שלטוניים, בנושאי החמולות וכיוצא באלה. ההברחות נמשכות למרות הפעילות המצרית, אך זה לא שונה מלפני הרגיעה", אמר.

 

בכיר חמאס ברצועת עזה, ד"ר מחמוד א-זהאר, האשים ביום שישי את ישראל בנסיגה מההבנות שהושגו עד כה במשא ומתן לשחרור החייל החטוף גלעד שליט.

א-זהאר הזהיר כי אם ישראל תמשיך לסגת מההבנות, גם תנועתו תיסוג מעמדתה ותפתח את השיחות מ"נקודת האפס". 

 

בראיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית "רמתאן" אמר א-זהאר כי ישראל נוקטת מדיניות של "נסיגה" מכל התנאים שסוכמו עליהם. "אם הם רוצים להתחיל בתנאים חדשים - אין בעיה. אבל גם התנאים שלנו לא יהיו דומים לתנאים הקודמים. דרישותינו יהיו הרבה יותר גדולות. אם הם רוצים עסקה, עליהם להיענות לדרישות שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיון מחודש. רמון
צילום: AFP
הרגיעה עוזרת. ברק
צילום: רויטרס
החמושים מתוסכלים. ביידץ
צילום: דובר צה"ל
מומלצים