שתף קטע נבחר

משכן הנשיא: בעבודה התעקשו להמליץ על ברק

לאחר התפטרות אולמרט, הנשיא החל בסבב ההתייעצויות עם סיעות הכנסת. נציגי העבודה התעלמו מהמכשלה החוקית והמליצו על אהוד ברק. לבני הורתה לחברי מפלגתה שלא לתקוף אותו, לפי שעה. נציגי ש"ס סרבו להמליץ על מועמד

עוד זה מדבר וזה בא: מיד לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, הגיש הערב (יום א') לנשיא המדינה, שמעון פרס, את מכתב ההתפטרות - החל סבב ההתייעצויות עם כל סיעות הכנסת, כדי לבחור על מי להטיל את הקמת הממשלה הבאה. במירוץ נגד הזמן, ינסה פרס לפגוש את כל הסיעות היום ומחר, לפני צאתו לעצרת האו"ם בניו-יורק.

 

נציגי סיעת העבודה, בהם שר התשתיות בנימין בן אליעזר, שר החקלאות שלום שמחון, יו"ר הסיעה, איתן כבל וח"כ אורית נוקד,

המליצו בפגישתם עם הנשיא על אהוד ברק כאדם המתאים להרכיב את הממשלה הבאה. זאת, למרות שהחוק קובע כי ראש הממשלה יוכל להיות רק מי שמכהן כעת כחבר כנסת. 

 

ח"כ איתן כבל נשאל לגבי המכשול המשפטי. "כמובן שאנו ערים לבעיה החוקית והמשפטית ומשום כך הצטרף אלינו פרופ' דוד ליבאי לפגישה", אמר והביע תקווה שהנושא ייפתר. כשנשאל כיצד תרכיב הסיעה את ממשלתה, ענה: "ננסה לבצע מהלך של ממשלת חירום לאומית. אתמול נפגש אהוד ברק עם בנימין נתניהו מסיבה זו".

 

בן אליעזר: "רוצים את כל הסיעות בממשלה"

שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, השיב לשאלת ynet אודות השותפים האפשריים לממשלה: "אנחנו רוצים את כל סיעות הבית בלי שום חוכמות. כשאנו עומדים לפני צונאמי כלכלי, צונאמי ביטחוני וצונאמי מדיני - אין טוב מאשר לקחת את כולם ולהושיב אותם ביחד". נציגי העבודה ביקשו מהנשיא שייוועץ בהם בטרם יקבל החלטה סופית. לדברי ח"כ כבל - פרס הבטיח שיעשה כך.

 

אחרי סיעת העבודה הגיעו לבית הנשיא נציגי סיעת ש"ס, שאמרו לפרס כי אין בכוונתם להמליץ על אף מועמד להרכבת הממשלה. במפלגה הסבירו כי החליטו להימנע מהמלצה משום שטרם קיבלו מיושבת הראש הנבחרת של קדימה, תשובות באשר לדרישותיהם בתחום החברתי.

 

יו"ר ש"ס אלי ישי אמר בסיום הפגישה, כי "אנחנו בחרנו שלא להמליץ על מועמד ואם בכל זאת יטיל נשיא המדינה על אדם או גברת את הרכבת הממשלה, נקשיב למה שיש לו או לה להציע מבחינת נושאים חברתיים ונושאים מדיניים ולפי עמדות אלו נחליט אם נצטרף או לא". לדבריו, "כל עוד הבחירה תיעשה על פי חוק לא נפסול הצטרפות לממשלה".  

  

קודם לכן, הגיעו למשכן הנשיא נציגי הסיעה הגדולה בכנסת, קדימה. אלו כללו את השרים מאיר שטרית וזאב בוים, וחברי הכנסת צחי הנגבי, יואל חסון (יו"ר הסיעה), ושלמה מולא. "אנו מגיעים עם רצון גדול לעשייה אבל עם עצב גדול בלב", אמר הנגבי לפרס.

 

"כולנו מרגישים מועקה כבדה וכאב גדול על אהוד אולמרט", הסביר הנגבי. "עם זאת, כל סיעת קדימה מאוחדת סביב ציפי לבני, היא המועמדת הראויה להקים את הממשלה הבאה". זו צפויה גם להיות החלטתו של הנשיא, אחרי שיושלם הסבב.

 

ח"כ חסון אמר כי במהלך הפגישה הציגו חברי הסיעה לנשיא המדינה את האפשרויות שעומדות בפני קדימה להקים קואליציה יציבה. "אנו מאמינים שבעת הזו ובזמן הזה ציפי לבני היא המתאימה להביא לציבור סדר, ביטחון וממשלה יציבה", הוסיף יו"ר הסיעה.

 

"אם ברק ימשיך כך, נגביר את הטון נגדו"

לבני עצמה הנחתה את אנשיה שלא לתקוף בתקשורת בעת הזו את יו"ר מפלגת העבודה ושר הביטחון, אהוד ברק. גורמים בסיעתה ציינו כי "אם התנהגותו של ברק תימשך, הרי שלא מן הנמנע שנגביר את הטון נגדו כדי להסביר לציבור את התנהגותו התמוהה".

 

משנשאל הערב חסון על המשא ומתן עם מפלגת העבודה וחוסר הבהירות לגבי התנאים שזו מציבה לפני שתיכנס לקואליציה החדשה,

השיב בהתאם: "בסופו של דבר הקולות השפויים - ואני מאמין שאהוד ברק נמנה בקולות האלה - יקבלו החלטה שקולה. מדינת ישראל צריכה יציבות בשעה זו, היא רוצה בממשלה ולא בבחירות".

 

לבית הנשיא הגיעו גם נציגי הליכוד, שאמרו לנשיא כי יו"ר התנועה בנימין נתניהו, הוא המועמד הראוי ביותר להרכבת הממשלה. ח"כ גדעון סער, שהשתתף בפגישה, אמר: "הצגנו את עמדתנו והיא שישראל צריכה ללכת לבחירות. בכנסת הנוכחית לא תיכון ממשלה יציבה ועמדתנו היא שלא ראוי שבהסתמך על נצחון דחוק ומופקפק ייבחר ראש ממשלה. צריך להעמיד את הדברים למבחן הציבור".


פורסם לראשונה 21/09/2008 21:27

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס, הערב במשכן
צילום: גיל יוחנן
אולמרט. הלך
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
לבני. מחכה
צילום: AP
מומלצים