שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמת זום x10 קומפקטית של פנסוניק

אם "קומפקטית" זה מעט מדי בשבילכם ו"סופר זום" אימתנית זה יותר מדי, אז TZ11 מציעה משהו שנמצא פחות או יותר באמצע. זו מצלמה ידידותית עם יכולות מפתיעות וזום x10

TZ11 (משווקת בחלק מהעולם כ-DMC-TZ4) היא מצלמת Point & Shoot אלגנטית שמנסה להציע את הטוב שבכל העולמות. מצד אחד, זוהי מצלמה פשוטה לתפעול וקומפקטית, שמסוגלת להיכנס - גם אם בקצת מאמץ - לכל כיס; מצד שני, היא מציעה כמה תכונות מתקדמות שבראשן זום אופטי x10.

 

אמנם בקטגוריית מצלמות הסופר-זום ראינו כבר השנה גם זום x20, אבל כאן אנחנו מדברים על מצלמה בחצי המשקל והנפח ממצלמת סופר-זום, והיא גם זולה בהרבה, ולאו דווקא נחותה באופטיקה שלה.

 

מעבר לזה,TZ11 היא מצלמת 8.1 מגה-פיקסל, עם צג LCD גדול (2.5 אינץ') ובהיר, מייצב תמונה אופטי מצויין, מנגנון זיהוי פנים, 22 תוכניות צילום מוכנות (Scenes) ומצב Intelligent Auto (אוטומטי אינטלגנטי) שאמור, ובדרך כלל גם מצליח, לחסוך מכם את הצורך לבצע הגדרה כלשהי של מאפייני הצילום. מצד שני, היא גם תומכת בהגדרה ידנית של רוב המאפיינים (ISO, Metering, מהירות תריס, איזון-לבן, ועוד).

 

מלאה במקומות הנכונים

TZ11 היא לא המצלמה הכי מתוחכמת שראינו במחיר הזה (1900 ש"ח), וגם לא הכי סקסית, אבל היא די נאה והיא מלאה במקומות הנכונים. יש לה גוף מתכת שמעניק תחושה די מאסיבית, והיא קצת יותר כבדה ממצלמה "קומפקטית" רגילה (כ-200 גרם), אבל ידית האחיזה הנוחה (Grip) והנדסת האנוש המצויינת מפצים על כך. יש לה מספר קטן של כפתורים שמאורגנים היטב

על הגוף, וממשק התפריטים שלה אינטואיטיבי מאד.

 

להפעלה, ולמעבר בין מצב הצילום למצב Playback ישנם מתגים מיוחדים (ולא כפתורי לחיצה), שיחד עם חוגת המצבים וכפתור ניווט רב-כיווני מאפשרים שליטה ברוב תכונות המצלמה, ומעבר מהיר בין מצבים. משלימים את ממשק הכפתורים כפתור Q.Menu שמספק תפריטים תלויי-הקשר, וכפתור Display שמאפשר לבחור אילו פרטים יוצגו על הצג. מי שמבין קצת בצילום ולא מפחד לעזוב את המצב האוטומטי, ימצא שזו מצלמה די נוחה לכוונון.

 

כשהיא מכונסת, עדשת ה-Leica של TZ11 בולטת מגוף המצלמה כס"מ אחד בלבד. עם ההדלקה, היא נשלפת ומוכנה לצילום בתוך כשתי שניות, כשמעבר לאורך כל טווח הזום אורך כשנייה וחצי; גם בדגם הזה שילבה פנסוניק את תכונת ה-E-Zoom, המאפשרת דילוג מהיר בין קצוות הזום בלחיצת כפתור. גם השליטה בזום באמצעות הטבעת היא נוחה בדרך-כלל, אם כי אולי הייתה יכולה להיות טיפה פחות רגישה וטיפה יותר מדוייקת.

 

תכונות נוספות של המצלמה שאהבנו: 11 רזולוציות צילום בפורמטים 4:3, 3:2 ו-16:9; מצב High Angle לצג (כשרוצים להחזיק את המצלמה בידיים מורמות, למשל כדי לצלם קהל באירוע, ורוצים שהצג עדיין יהיה שמיש למרות הזווית); האנימציה של הבחירה מחוגת המצבים על הצג; אפשרויות הוידאו, כולל רזולוציה של 848x480 ב-30fps והאפשרות לבחור בסוג הפוקוס האוטומטי ולהשתמש בייצוב תמונה גם בוידאו.

 

ביצועים ואיכויות

TZ11 מציגה איכויות צילום טובות עד טובות מאד ברוב המצבים. בתאורת יום היא מפיקה תמונות חדות ובעלות רוויית צבעים טובה. בצילומי פנים עם מבזק היא משיגה בדרך-כלל תוצאות מצויינות, עם נטייה מסויימת "לשרוף" פרטים מטווחים קצרים. בצילומי פנים ללא פלאש ובצילומי לילה קיבלנו תוצאות שהפתיעו אותנו לטובה. למרות שבערכי ISO גבוהים היה קצת יותר מדי רעש לטעמנו.

 

בצילומי מאקרו קיבלנו תוצאות מצויינות. בקצוות טווח הזום ובמצבי תאורה קיצוניים הבחנו בעיוותים בצבע, בעיוותים גיאומטריים, בטשטוש פרטים בשולי התמונה, ובבעיות אופייניות אחרות של מצלמות לא-מקצועיות - אבל בדרך-כלל הבעיות הן קלות עד בלתי מורגשות, ולא מציגות נחיתות מובהקת מול מצלמות סופר-זום (ובוודאי שלא בהשוואה לקומפקטיות אחרות).

 

הביצועים לא מדהימים אבל הם סבירים לרמת המחיר של TZ11. מדדנו כ-1.3 שניות בין תמונה לתמונה (Shot to shot) וכתמונה לשנייה בצילומי רצף (Burst). עם פלאש, בהתאם למקרה, משך הזמן בין תמונה לתמונה הוא 2.5-3.5 שניות. בשימוש אינטנסיבי הצלחנו לסחוט ממנה קצת יותר מ-200 צילומים. לטענת פנסוניק, בשימוש אופטימלי, אפשר להגיע איתה לכ-300 תמונות.

 

חסרונות ומסקנות

למרות האפשרות הגמישה יחסית להגדיר ידנית את מאפייני הצילום, DMC-TZ11 היא מצלמה שלא תרשים יותר מדי את מי שמחפש במצלמה שלו את שיא התחכום ומקסימום ביצועים. על רקע העיצוב המוקפד הקשוח יחסית, בולטים פגמים כמו דלת הפלסטיק העדינה של השקעים והברגת החצובה שגם היא עשויה פלסטיק. וכמובן, בשביל מצלמה "קומפקטית" זהו דגם גדול

וכבד וגם לא זול.

 

ובכל זאת, DMC-TZ11 היא אחת המצלמות היותר אטרקטיביות שראינו לאחרונה. אם אתם אוהבים לצלם ויודעים להעריך תמונה איכותית, ואם נמאס לכם הזום המוגבל של המצלמות ה"רגילות", אז המצלמה הזו תעלה אתכם לליגה אחרת ולא תצטרכו תיק מיוחד בשביל לשאת אותה.

 

זוהי מצלמה שניצבת באמצע הדרך בין הקומפקטיות למצלמות הסופר-זום, מבחינת משקל ונפח. אם הייתה גם קצת יותר מהירה או מעט יותר זולה, היינו ממליצים עליה בכל פה.

 

Panasonic Lumix TZ11

 

הציון:


 

המחיר: 1900 ש"ח (מומלץ לצרכן) כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים

יבואן/משווק: יורוקום

 

בעד: נוחה וידידותית לשימוש, זום x10, מייצב תמונה אופטי מצויין, איכויות תמונה טובות עד טובות מאד, 11 רזולוציות (כולל מצבי 3:2 ו-16:9), קומפקטית יחסית לסופר-זום רגילות .

נגד: ביצועים סבירים עד בינוניים, גדולה בשביל מצלמה "קומפקטית", לא הכי מתוחכמת בשטח, לא זולה.

השורה התחתונה: לא זריזה ולא זולה, אך מצויינת.

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 103.1x59.1x36.3 מ"מ / 209 גרם

תכונות עיקריות: CCD 1/2.5", 8.1 מגה-פיקסל, f3.3-f11, מהירות תריס 1/2500-60 שניות, זום אופטי 10x, צילום מאקרו החל מ-5 ס"מ, ISO 100-6400, 22 תוכניות לצילום סטילס.

תכונות נוספות: מייצב תמונה אופטי, E.Zoom (ראו הביקורת), 5 מצבי פלאש, 7 מצבי איזון לבן (כולל מצב מותאם אישית), DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 2.5", 230K פיקסלים

אחסון: SD

סטילס: 11 רזולוציות מ-VGA ועד 8.1 מגה-פיקסל, כולל מצבי הדפסה (3:2) ופורמט רחב (16:9)

וידאו: 30fps עד 848x480

אספקת חשמל: סוללות ליתיום-יון נטענת (מצורף מטען)

ממשקים: A/V, Compomemt, USB

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים