שתף קטע נבחר

ארה"ב: קונטיקט אישרה נישואים חד-מיניים

קוניטקט הפכה למדינה השלישית בארה"ב המכירה בנישואים חד-מיניים, אחרי שבית המשפט העליון במדינה הודה כי כל החלטה אחרת תהיה בבחינת קיפוח. גורמים שמרניים במדינה מגדירים את ההחלטה "שערורייתית"

בית המשפט העליון במדינת קונטיקט שבארצות הברית פסק אתמול (יום ו') כי לזוגות חד-מיניים יש את הזכות להינשא. בכך הפכה קונטיקט למדינה השלישית בארה"ב שבה נישואים מסוג זה מעוגנים בחוק, אחרי מסצ'וסטס וקליפורניה.

 

קונטיקט התירה עד היום לזוגות חד-מיניים להתחתן בנישואים אזרחיים. אולם בית המשפט קבע כי אין די בנישואים מסוג זה כדי לכבד את זכויותיהם של זוגות חד-מיניים. זו זו הפעם הראשונה שבית משפט אמריקני קובע כי נישואים אזרחיים אינם מספיקים לזוגות חד-מיניים".

 

השופט ריצ'ארד פלמר כתב בפסיקתו כי התכחשות לנישואים של זוגות חד-מיניים יוצרת מצב של איפה ואיפה. "עיון בחוקת המדינה שלנו מוביל למסקנה

הבלתי-נמנעת שהומוסקסואלים ולסביות זכאים להינשא לבני זוג מאותו מין לפי בחירתם", כתב פלמר. התובע הכללי, ריצ'ארד בלומנת'ל, אמר כי ההחלטה תיכנס לתוקף ב-28 באוקטובר.

 

אבל הרוח הליברלית אינה מנשבת בקונטיקט כולה. "המוסד למען המשפחה בקונטיקט", ארגון פוליטי שמתנגד לנישואים חד-מיניים, הגדיר את ההחלטה "שערורייתית". "אפילו בית המחוקקים – ועוד בית מחוקקים ליברלי כמו שלנו – קבע שנישואים צריכים להתקיים בין גבר לאישה", אמר ראש הארגון, פטר וולפגאנג. "מדובר כאן בזכות שלנו לשלוט בעצמנו, וזהו דבר חשוב יותר מנישואים חד-מיניים", נימק וופלגאנג.

 

גם המושלת, ג'ודי רל, הצהירה לאחר הפסיקה כי היא אינה מסכימה עם ההחלטה, אולם ציינה שלא תילחם בה. "בית המשפט העליון אמר את דברו", הסבירה רל בהצהרה, "אינני חושבת שהחלטתו משקפת את דעת הרב בקונטיקט, אבל אני גם משוכנעת שכל ניסיון להפוך את ההחלטה - יעלה בתוהו".

 

"אחרי 33 ושנה - נוכל להתחתן"

הדיון בעניין התקיים בעקבות תביעה שהוגשה בשנת 2004, שעה ששמונה זוגות חד-מיניים טענו כי שוויון הזכויות שמגיע להם על פי החוקה - הופר. הם טענו כי אם חוק הנישואין במדינה חל רק על זוגות הטרוסקסואליים, הרי שהוא מנשל אותם מזכויותיהם הכלכליות והסוציאליות וכן מהעונג הרגשי שבנישואין.

 

"אני לא מאמינה! אנחנו נרגשים, אנחנו פשוט מאושרים! סוף-סוף, אחרי 33 שנה, נוכל להתחתן", אמרה ג'נט פק מקולצ'סטר, שהיא ובת זוגה, קרול קונקלין, היו בין הזוגות שהגישו את העתירה בעניין.

 

פק סיפרה שעם ההודעה על ההחלטה פרצו היא ובת זוגה בבכי, התחבקו וענו לשיחות טלפון רבות מבני משפחה וחברים. "תמיד חלמנו להינשא", אמרה.

"אמנם בגלל היותנו לסביות לא ידענו מעולם אם הרגע הזה אכן יגיע, אבל תמיד חלמנו עליו".

 

בתי המשפט במסצ'וסטס ובקליפורניה פסקו אף הם לזכות זוגות חד מיניים, לאחר שהגיעו למסקנה שהזכויות הניתנות לבני זוג נשואים מאותו המין אינן שוות לאלה הניתנות לבני זוג הטרוסקסואליים. הסדרים חלופיים מסוגים שונים ניתנים לבני זוג מאותו המין בשמונה מדינות שונות בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נישואין כחוק (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים