שתף קטע נבחר

חשש: המגמה האנטי-ישראלית בגרמניה מתגברת

קנצלרית גרמניה אמנם נחשבת לאחת המנהיגות הפרו-ישראליות הבולטות ביותר בעולם, אך שליחי ההסברה של משרד החוץ מורטים שערות: "בגרמניה רווחת הסברה שישראל - לצד איראן - מהווה סכנה גדולה לשלום העולם"

במשרד החוץ גוברת בתקופה האחרונה הדאגה מהתגברות המגמה האנטי-ישראלית בגרמניה. על אף שהקנצלרית, אנגלה מרקל, נחשבת לאחת המנהיגות הפרו-ישראליות הבולטות באיחוד האירופי ובעולם - נראה כי דעת הקהל בארצה שונה לגמרי מכפי שסבורים בארץ.  

 

גורם מדיני בכיר אמר ל-ynet כי למרות שגרמניה הרשמית נותרה פרו-ישראלית, משפיעה האווירה הציבורית על התנהלות ממשל מרקל בעיקר בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית. החשש הגדול בירושלים הוא שהתגברות האנטי-ישראליות בחברה, בכלכלה ובתקשורת הגרמנית - תשפיע לבסוף לרעה גם על מדיניות ממשלת גרמניה בסוגיית הזו.

 

"בגרמניה רווחת הסברה שישראל - לצד איראן - מהווה סכנה גדולה לשלום העולם. תיירים גרמנים אינם מבקרים בישראל ומספר התיירים מפולין השכנה עולה על זה המגיע מגרמניה" אמרו גורמים בירושלים.

 

"הגרמנים מלאים בדעות קדומות על ישראל. שליחי ההסברה שלנו מורטים את שערות ראשיהם בייאוש כשהם נפגשים עם צעירים ומבוגרים שם. לא אחת נשמעים ביטויים כמו 'זו לא ארצכם', 'חבל שהקימו מדינה יהודית בארץ גזולה', 'ישראל עושה לפלסטינים מה שהנאצים עשו ליהודים' ו-'יש לנו אחריות כלפי יהודים ופלסטיניים באותה מידה'".

 

במברק ששלחה לאחרונה נספחת ההסברה בברלין, ענת דדון-סולטן, דווח בין היתר על מפגש שהתקיים עם "פורום הנוער לידידות ישראל-גרמניה" ובו הביעו בני הנוער הסתייגות מבידודה של איראן בעולם, חרף כוונותיה של האחרונה להשיג נשק גרעיני. "אם בארזים נפלה השלהבת, הרי שאנו יודעים היטב מה אומרים אזובי הקיר בגרמניה", אמרו הגורמים בהתייחס למברק.

 

לאן נעלמו ההבטחות?

השינויים בהלך הרוח בציבור הגרמני ידועים מזה תקופה לשליחים ישראליים במדינה, ובדיוני משרד החוץ הועלתה דאגה באשר להתפתחות מגמות דומות ביתר מדינות אירופה. פעולות ההסברה הישראליות אינן משנות מהותית את התמונה וגם פעולותיה של מרקל, שהביאה לישראל שמונה שרים מממשלתה במסגרת חגיגות ה-60 במרס האחרון - לא הביאו לשינוי.

 

"הדבר המקומם הוא שדווקא גרמניה, על המטען ההיסטורי והמוסרי החריג שלה, היא החוליה החלשה מבין שלוש המדינות האירופיות הגדולות (גרמניה, צרפת, בריטניה - ר.ס) ביחס להחמרת הסנקציות על איראן", אמרו הגורמים וציינו כי חברות גרמניות סוחרות עם איראן בהיקפי ענק של כ-5 מיליארד יורו.

 

"גרמניה מעדיפה הידברות ושכנוע גם כאשר איראן מדברת על השמדת המדינה היהודית ובונה פצצה גרעינית. גרמנים רבים מעדיפים לראות את המתקפות הארסיות והאנטישמיות של איראן מעל בימת האו"ם ובימות אחרות, לא במשקפיים של אנטישמיות אלא במשקפיים של עוינות לישראל. היכן מימוש ההבטחה הגרמנית בת 60 השנים להילחם בכל צורה של אנטישמיות?

 

"המפלגות הגרמניות הגדולות התחייבו אמנם במצעיהן לערוב לביטחון ישראל, אולם כאשר מדינה החברה

באו"ם קוראת מעל בימת העצרת להשמיד את ישראל, גרמניה לא יצאה מגדרה. לא היו הפגנות המונים, לא זעזוע של ממש בתקשורת הגרמנית ולא נסגר ולו מרכז תרבות איראני אחד", ציינו הגורמים.

 

"גרמניה הופכת ליותר ויותר 'אירופית' ביחס ליחסיה עם ישראל. המטריה האירופית נוחה מאוד למצפון הגרמני, כי הדיאלוג הגרמני-ישראלי הופך לעתים לדיאלוג משולש: גרמני-ישראלי-פלסטיני. הדאגה לפלסטינים הופכת ל'אבקת הכביסה' הטובה ביותר של המצפון הגרמני. משום שאם הישראלים רעים ומרושעים כל כך, אולי אנחנו, צאצאיו של הדור הגרמני ההוא, יכולים להביט על עצמנו במראה בנוחות גדולה יותר, ולא להתבייש כבר?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרקל בביקורה בישראל
צילום: AP
מומלצים