שתף קטע נבחר

פרופ' גולדסטין ל-ynet: לא כל הסקרים אמינים

מבולבלים מהסקרים? האמריקנים יותר. היום למשל קבע סקר "פיו" יתרון של 15% לאובאמה. "זוגבי" לעומתו קבע פער של 4% בלבד. אז למי להאמין? מומחה מסביר

הקורא המבולבל, שעוקב אחר הסקרים הסותרים במרוץ לנשיאות ארצות הברית, יכול להגיע למסקנה שזהו עסק לא רציני, כמו שלמדנו מהסקרים בישראל, או שאולי מדובר במרוץ צמוד. היום (ג') למשל, התפרסמו שני סקרים בנושא: סקר של מכון "פיו" הקובע שברק אובאמה פתח פער של 15 אחוזים על מקיין (38-53), ולעומתו סקר של מכון זוגבי שקובע כי הפער הוא 4 אחוזים בלבד לטובת אובאמה (45-49). 



"צריך להתייחס לסקרי של 'פיו' ולהתעלם לגמרי מזה של 'זוגבי'", הסביר ל-ynet פרופ' קן גולדסטין, מומחה סקרים מאוניברסיטת ויסקונסין. "זוגבי הוא על הפנים" הוא מוסיף בעברית שוטפת, מבהיר את כוונתו בשתי שפות, תוך שהוא מטיל על הכף את יוקרתו המקצועית. 

 

גולדסטין פרסם בשבוע שעבר סקר שנערך בעשר מדינות במערב התיכון, ומורה כי בכולן מנצח המועמד הדמוקרטי אובאמה. הסקר עשה רעש גדול בארה"ב, ובעקבותיו התראיין גולדסטין לכלי התקשורת הגדולים במדינה. בליל הבחירות הוא יהיה המומחה שיישב בחדר החדשות של ABC, ינתח את הנתונים, ויחליט מתי יוכל המגיש צ'רלי גיבסון על זהות הנשיא ה-44.

 

גם אתה מבולבל מהסקרים?

 

"זוגבי אינו סוקר רציני. ישנם עוד לא רציניים כמו רסמונסן. יש כיום יותר סקרים מאי-פעם ואין צורך לבדוק רק סקר בודד, אלא להסתכל על ממוצע הסקרים".

 

על איזה סקרים אתה ממליץ?

 

"הסקרים של רשתות הטלוויזיה, ABC עם 'וושינגטון פוסט', CBS ו'ניו יורק טיימס', NBC ו'וול סטריט ג'ורנאל', 'טיים', 'ניוזוויק', ומכון 'פיו', אלו הם סקרים אמינים. יחד עם זאת חובה לציין שסוקר רציני יכול להיכשל וסוקר לא רציני עשוי להצליח, בגלל זה אני מפנה אותך לממוצע הסקרים. אנחנו ב-ABC החלטנו לא להתייחס לסקרים של זוגבי. הם לא אמינים".

 

-מה הופך את פיו לאמין ואת זוגבי ללא אמין?

 

"שיחות טלפון של סוקרים אמינים, בדיקה של הדמוגרפיה כדי להיות משוכנעים שמדובר במשאל מייצג. פיו למשל הוא המכון היחידי שמטלפן לטלפונים ניידים".

 

זה המקום לציין כי לצעירים רבים תומכי אובאמה יש טלפונים ניידים, אבל אין להם טלפונים קוויים, לכן הם אינם נכללים ברבים מהסקרים.

 

גולדסטין ממליץ לישראלים לעקוב אחר ממוצע הסקרים, שעומד היום על יתרון של 6.8 אחוזים לטובת אובאמה. "וגם היתרון הזה מוטה למטה, בגלל כמה סקרים לא טובים שהם נמוכים, כמו רסמונסן ואחרים", הוסיף.

 

לדבריו, "אובאמה פתח באמצע חודש ספטמבר פער של 6-10 אחוזים ואני לא רואה עדות לכך שהפער הצטמצם מאז. תעקבו אחר המצב בכל מדינה ומדינה ותראו באילו מדינות מסתובבים המועמדים לנשיאות, כך תגיעו למסקנה שאובאמה בהתקפה ומקיין בהגנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים