שתף קטע נבחר

מחקר: איפה מסתתרים הכי הרבה נגיפים בבית?

רוצים להמנע ממחלות החורף? שימו לב איפה אתם נוגעים. מחקר חדש בדק ומצא שעל גבי הידיות השונות בבית חיים להם בשלווה הנגיפים השונים. יש להיזהר גם מהטלפונים, שלטי הטלוויזיה הצעצועים בחדר הילדים והברזים

יש למישהו בבית נזלת? תשתדלו לא לגעת בידיות השונות בבית ובשלט הטלויזיה: מחקר חדש מגלה כי נגיפי החורף אוהבים לשרוץ בכל מקום אפשרי בבית, ובמיוחד באלה החשופים למגע הידיים, שם חיים הנגיפים למשך ימים ארוכים. החוקרים מאוניברסיטת וירג'יניה בדקו משטחים שונים בבתיהם של אנשים מצוננים ודיווחו על ממצאיהם בכנס מחלות זיהומיות שנערך השבוע בארצות-הברית.

 

ד"ר בריג'יט וינתר, מומחית לאף אוזן גרון שהשתתפה במחקר, כבר הראתה לפני כשנתיים במחקר אחר כי חיידקים ונגיפים נשארים בחדרי בתי מלון לאחר שהאורחים מפנים את החדר, ומוכנים כבר להדביק את האורח הבא.

 

במחקר החדש נבדקו תחילה 30 מבוגרים שהראו תסמינים ראשונים של הצטננות. מתוכם, אצל 16 נמצא הנגיף "רינו-וירוס" הגורם לכמחצית מכלל מקרי ההצטננות ומתבטא בנזלת. כעת נתבדקו הנחקרים למנות 10 משטחים בבתיהם, עמם באו במגע ב-18 השעות הקודמות.

 

החוקרים יצאו לבתיהם של הנבדקים ונטלו דגימות מאותם משטחים. הממצאים הראו כי המקומות בהם שרצו מרבית הנגיפים היו ידיות המקרר. כל שלושת המלחיות שנבדקו היו מזוהמות. מקומות נוספים שהיו נגועים בנגיפים: 6 מתוך 18 ידיות דלתות, 3 מתוך 13 מתגי תאורה, 6 מתוך 10 שלטים רחוקים, 8 מתוך 10 הברזים בחדר האמבטיה, 4 מתוך 7 טלפונים, ו-3 מתוך 4 ידיות מדיחי כלים.

 

בשלב הבא זיהמו החוקרים משטחים עם דגימות נזלת שנלקחו מהנבדקים החולים, ובדקו האם נגיפי הרינו-וירוס נצמדו לאצבעותיהם לאחר המגע עם המשטח. ביותר ממחצית המקרים נמצאו הנגיפים על האצבעות יומיים לאחר שהנזלת נמרחה על המשטח.

 

מחקר נוסף בדק נוכחות של נגיפים על צעצועים במרפאות רופאי ילדים. מהממצאים עלה כי ב-20% מהצעצועים שבמרפאות, וב-30% מצעצועי המתנה שמקבלים הילדים בשל התנהגות טובה לאחר זריקה נמצאו נגיפים.

 

נגיף הרינו אינו לבד: החורף תיאלצו להתמודד עם שלל נגיפים המאיימים לא רק על הילדים, ובהם נגיפי פרא-אינפלואנזה, אדנו, נגיפי השפעת, נגיף הרוטה ורבים אחרים. כידוע, טיפול אנטיביוטי אינו משפיע כלל על נגיפים, והדרך היחידה להתחמק מהדבקה היא באמצעות מניעה הכוללת חיסון נגד שפעת לכל בני הבית, חיסון נגד נגיף הרוטה לתינוקות עד גיל 3 חודשים, והקפדה על היגיינה מקסימלית הכוללת חיטוי משטחים בהם נגע אדם חולה ואוורור הבית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלט טלוויזיה. הנגיפים כבר בפנים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים