שתף קטע נבחר

במהירות: מרק עוף, ירקות ושום קלוי

מתחשק לכם מרק עוף? אין לכם זמן לבישול ארוך? הנה פתרון מהיר - מרק שמבוסס על ירקות שמתבשלים במהירות, חזה עוף חתוך לרצועות ושיני שום קלויות ביין לבן

מרק עוף, ירקות ושום קלוי

מתכון של השף אלון גונן "אל-בריו בנחלה"

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1 ק"ג חזה עוף לרצועות עבות

הירקות:

2 בצלים חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לעיגולים דקים

1 ראש סלרי מנוקה היטב וחתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה מנוקה היטב וחתוך לעיגולים

2 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לעיגולים

1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות גדולות

לשום קלוי:

20 שיני שום קלופות

1 כוס יין לבן יבש

תבלינים:

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

1 כפית מלח

1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

7 חוטי זעפרן

1 עלה דפנה

גבעול למונגראס באורך 5 ס"מ

להגשה:

1 כוס אורז לבן מבושל 

נענע טרייה


(צילום: אורי כהן)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את שיני השום בכלי שניתן להכניס לתנור. יוצקים עליהן את היין ואופים בתנור עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
  3. יוצקים 2 ליטר מים לסיר רחב, מוסיפים את קוביות הירקות ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מוסיפים את רצועות העוף, מביאים שנית לרתיחה ומקטינים את האש למינימום. מבשלים על סף רתיחה עד שתפוח האדמה מבושל.
  5. מוסיפים את התבלינים ואת שיני השום הקלויות ומבשלים עוד 10 דקות.
  6. הגשה: יוצקים מהמרק לקערות הגשה, מניחים כף אורז לבן במרכז, מפזרים כמה עלי נענע ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים