שתף קטע נבחר

פולארד האב בכנסת: תודה; אלדד: לא מגיע לנו

הוועדה לביקורת המדינה שמעה מהמבקר לינדנשטראוס על הבדיקה שהוא עורך בעניין המאמצים לשחרור המרגל הישראלי. אביו מוריס סיפר לח"כים על בנו

חברי הוועדה לביקורת המדינה בכנסת זכו היום (ב') לביקור יוצא דופן - מוריס פולארד, אביו של המרגל הישראלי, הגיע למשכן ושוחח עמם על בנו ג'ונתן פולארד. האב, שהגיע לישראל כדי להשתתף בכנס בנושא חקר הסרטן, הוזמן לישיבת מעקב אחר הבדיקה שעורך מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס בנושא מאמצי שחרורו של פולארד לאורך השנים.

 

יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, אמר לאביו של פולארד כי "אחים אנחנו, משפחה אחת. אנחנו מגלים אחריות מלאה למצבו של יונתן". מוריס פולארד הודה לחברי הכנסת "על מה שעשו בשבילו", אולם ח"כ אריה אלדד (איחוד לאומי-מפד"ל) אמר לו: "פולארד עבד בשבילנו, אנחנו חייבים לו בכל יום ויום. לא מגיע לאף אחד תודה על מה שעשינו, מה גם שבמבחן התוצאה נכשלנו".

 

בפתח דבריו סיפר מוריס פולארד על בנו הכלוא בארה"ב. "ג'ונתן הוא האיש המבריק ביותר שהכרתי, למרות שהוא בני. הוא אדם חזק יותר מאשר הוריו", סיפר. "הוא מאוד פרו ישראלי. כאשר גורמים בממשל האמריקאי הבינו שהוא ריגל, אמרו שהוא היה המרגל הבכיר ביותר נגד ארצות הברית והוא הודה שעבר על החוק".

 

הוא סיפר על התקופה שלאחר מעצר בנו. "הוא אמר לי שלא יכולתי להבין מה קורה, 'מה היה רע שהזהרתי בעלת ברית על סכנה?', שאל. אמרתי לו שאני לא יודע. עורכי הדין שלו אמרו שעליו להודות באשמה משום שההסתה של גורמי ממשל אמריקאי נגדו היתה כל כך חזקה. הוא הוחזק בבידוד בכלא השמור ביותר בארצות הברית שבע שנים. הוא עדיין נמצא בכלא שמור ביותר והוא עדיין לא יודע למה הוא נשלח לשם".

 

בדצמבר אשתקד פנתה הוועדה לביקורת המדינה בכנסת אל המבקר כדי שיכין חוות דעת על פעולות הממשלה ויבדוק האם עשו כל שנדרש לביא לשחרורו של פולארד. מאז מעבירים שורה של גופים, ביניהם משרד ראש הממשלה ומשרד החוץ, מידע בעניין לידי המבקר ואנשיו.

 

מבקר המדינה פירט את תהליך הבדיקה שערך. "ראינו עד היום 25 שרים וחברי כנסת. כל ראשי הממשלה שכיהנו בשנים האחרונות הופיעו בפנינו לשיחות ובדיקות. לאחר מכן פגשנו גם את חברי הכנסת וקיבלנו מהם דו"ח מפורט, מדויק ומסודר לגבי הפעילות שהיתה על-ידי ממשלות ישראל למען שחרור של פולארד", סיפר.

 

לינדנשטראוס סיפר עוד, כי "קיבלנו גם מכתב מפורט מראש הממשלה בעצמו, שהוא בעצם הגיש בתשובה לשאלות שהפנינו אליו. קיבלנו חוץ מזה קרוב ל-500 מסמכים, קרטונים מלאים של חומרים שאנחנו עוסקים בהם. מיניתי את הצוות הבכיר ביותר במשרד המבקר לטפל בסוגיה הזו". מבקר המדינה ציין כי פנה לפרופ' קנת מן כדי לבדוק את הטיפול המשפטי לו זכה פולארד בפרשה.

 

ג'ונתן פולארד הצטרף בספטמבר 1979 למודיעין הצי האמריקני במרילנד בתפקיד מנתח נתוני מודיעין.

במהלך שירותו הוא גויס על ידי הלק"ם (לשכה לקשרי מדע), גוף מודיעין ישראלי חסוי בראשו עמד רפי איתן. פעילותו עבור המודיעין הישראלי נמשכה שנה אחת במהלכה העביר חומר רב, שהיה על פי הערכות לא רשמיות, בעל ערך מודיעיני משמעותי לישראל.

 

באוקטובר 1985 עורר פולארד את חשד מעסיקיו ומעקב שהושם עליו ועל אשתו חשף את פעולתם. בחודש נובמבר של אותה שנה ניסו פולארד ואשתו למצוא מקלט בשגרירות ישראל בוושינגטון, אנשי השגרירות סירבו להכניסם לבניין והם נעצרו על ידי סוכני הבולשת האמריקנית. ב-1998 הכירה ממשלת ישראל בפולארד כמרגל ישראלי שפעל בשליחות ובסמכות מדינת ישראל, במקביל הועברו לממשל האמריקני מספר בקשות חנינה, אך כולן נדחו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולארד. "מאוד פרו ישראלי"
צילום: איי פי
לינדנשטראוס. ראיין 25 פוליטיקאים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים