שתף קטע נבחר

בא לי חינקלי: כיסני בצק ממולאים

אחד המאכלים הטיפוסיים בגיאורגיה הוא החינקלי, כיסני בצק ממולאים בבשר או גבינה ומבושלים במים חמים. הנה מתכון לגרסה הבשרית שידרוש מכם השקעה, אבל יעשה שמח בלב

חינקלי בשר

המרכיבים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח

2 ביצים

1/2 כפית מלח

המלית:

1/2 ק"ג בשר בקר שמן

2 בצלים קלופים

1 שן שום

2 ענפי כוסברה

2 ענפי פטרוזיליה

1/2 פלפל ירוק חריף, ללא הגרעינים

1/2 כוס מים קרים

1/2 כפית זרעוני קימל (לא חובה)

פלפל שחור גרוס

מלח


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערה. יוצרים בו גומה ולתוכה מוסיפים את הביצים. מתחילים ללוש ומוסיפים מים עד שמתקבל בצק אחיד ונוקשה. מכסים אתה כלי במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
  2. מניחים בצלים, שום, כוסברה, פטרזוליה ופלפל ירוק בקערת מעבד מזון ומרסקים בפולסים. נזהרים לא לעבד יתר על המידה כדי שלא תתקבל מחית. מעבירים את התערובת לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הבשר ואת הקימל ולשים את התערובת היטב במשך כחמש דקות.
  4. מוסיפים את המים הקרים, מתבלים במלח, ובפלפל שחור ומערבבים היטב. מוציאים את הבצק מהקערה ומרדדים אותו לעלה דק.
  5. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מניחים כף של מלית במרכז עיגול וסוגרים בתנועה סיבובית עד שמתקבל כיסן. צובטים את קצה הכיסן כך שמתקבל "שפיץ" - כמו בתמונה.
  6. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הכיסנים ומבשלים אותם כ-1/4 שעה. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
אוכלים בביס אחד
צילום: דלית שחם
מומלצים