שתף קטע נבחר

מרובעי אנרגיה

שילוב נפלא בין גרנולה מלאת אגוזים, חמאת בוטנים וחמוציות, שאופים בקלות ואורזים בקופסה כדי לקחת לעבודה, ולשלוף ברגע שזקוקים לזריקת עידוד ומרץ

           

מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים

תבנית בגודל 20 ס"מ, כ-12 ריבועים

המרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) לא קלויה ולא אינסטנט

2/3 כוס זרעוני דלעת

2/3 כוס שקדים או אגוזים, קלופים וקצוצים גס

2/3 כוס חמוציות מיובשות

2/3 כוס חמאת בוטנים

3/4 כוס דבש או חצי הכמות דבש וחצי הכמות סוכר חום

50 גרם חמאה

2 כפיות תמצית וניל

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. מכינים תבנית תנור נפרדת (לא משומנת ולא מרופדת בנייר) ושמים בה את שיבולת השועל, זרעוני הדלעת והאגוזים (או השקדים). קולים בתנור רבע שעה, במהלכם מערבבים מדי פעם את המרכיבים בתבנית ומשגיחים שהם לא נחרכים אלא רק מזהיבים קלות.

3. בינתיים, שמים במחבת את חמאת הבוטנים, הדבש (או הדבש+הסוכר החום) החמאה, הווניל והמלח ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה היטב וחמאת הבוטנים והדבש מתרככים. מסירים מהכיריים.

3. מוציאים את הגרנולה הקלוייה מהתנור. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות). מוסיפים למחבת את הגרנולה, מערבבים, מוסיפים את החמוציות ויוצקים לתבנית המרופדת והמשומנת. אופים 25 דקות. מוציאים ומצננים רבע שעה. חותכים לריבועים.

4. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע, אם מצליחים.

 


בשבוע הבא בוידאו שף: קינוח חבושים ביין אדום (צילום: יוסי סליס)

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדיוק הדבר הקטן והנכון לשלוף בעבודה. מרובעי אנרגיה
צילום: יוסי סליס
צילום: אוהד רומנו
למתכונים מהספר החדש של איילת, לחצו על התמונה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים