שתף קטע נבחר

פרופ' למשפטים: החוק נגד פיראטים - לא חוקתי

צ'רלס נסון, המרצה על חוק ומשפט באוניברסיטת האורווארד, טוען כי תעשיית המוזיקה עושה שימוש לרעה בחוקי זכויות היוצרים, וכי מדובר בחוק בלתי חוקתי

צ'רלס נסון, פרופסור למשפטים באוניברסיטת הרווארד יוצא להגנת משתפי הקבצים וטוען כי חוקי זכויות היוצרים באצרות הברית הם בלתי חוקתיים. נסון אומר שמטרתו היא

"להניא את בתי המשפט מלהרשות לעצמם להפוך לסוכנויות גביה בדרגה נמוכה".

 

נסון החליט לטפל במקרה מסויים של ג'ואל טננבאום, בוגר אוניברסיטת בוסטון, ועל בסיסו הוא מקווה ליצור עימות נגד כל התביעות של ארגוני זכויות היוצרים בארצות הברית. נסון טוען כי חוק ההרתעה נגד גניבה דיגיטלית ופיצויי זכויות יוצרים מ-1999 הינו בלתי חוקתי. זאת, לטענתו, מאחר שהוא מאפשר לארגון פרטי כמו RIAA (איגוד תעשיית התקליטים) לאכוף באמצעים אזרחיים חוק פלילי.

 

הוא ציין עוד כי RIAA עשה שימוש לרעה בחוק על ידי כך שאיים על אנשים בתביעות יקרות וארוכות על מנת להגיע איתם להסדר. בשנים האחרונות שלחו מ-RIAA אלפי מכתבים לגולשים שונים, בהם ביקשו מהם פיצויים בסכומים של אלפי דולרים, על מנת להימנע מתביעה. כל הגולשים למעט אחת הסכימו לשלם את הפיצויים. יוצאת הדופן היא ג'אמי תומאס, אם חד הורית שהורשעה אך צפויה לקבל משפט חוזר בעקבות ערעורה שהתקבל.

 

טננבאום בן ה-24 הואשם על ידי RIAA על כך שאיפשר להוריד 816 קובצי מוזיקה מהמחשב שלו באמצעות תוכנת Kazaa במהלך 2004. הוא הציע, כפשרה לשלם פיצויים בגבוה 500 דולרים, אבל ב-RIAA דרשו 12,000 דולרים. החוק האמור מאפשר לקבל פיצויים של 750 דולרים עד 30,000 דולרים לכל הפרה, ופיצוי של עד 150,000 דולרים בגין כוונה - כך שניתן לדרוש מטננבאום פיצויים בסך מליון דולר.

 

תעשיית המוזיקה, מצידה, טענה במסמכים שהוגשו לבית המשפט כי מאמציה לאכוף את חוקי זכויות היוצרים מוגנים בתיקון הראשון לחוקה. עוד טוענים בתעשיית המוזיקה כי טננבאום לא הודיע לתובע הכללי כי ברצונו לטעון על החוקתיות של החוק. לטענת RIAA הפעילות נגד מפרי זכויות מהווה תגובה הוגנת להפסדי התעשייה כתוצאה מפיראטיות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים