שתף קטע נבחר

חורך סיליקון: מעבד "שנגחאי" הגיע ל-6.3GHz

לקראת ההכרזה הרשמית על המעבד השולחני החדש בתחילת ינואר, AMD חושפת טפח מיכולותיו. הבשורה העיקרית: חוזרים למלחמת המגהרצים

באירוע לעיתונאים שקיימה יצרנית המעבדים AMD בסוף השבוע האחרון באוסטין שבטקסס, הודגמו יכולות מרשימות של המעבד השולחני החדש Phenom II (לשעבר Deneb).

 

AMD הציגה את Phenom II החדש כחלק מפלטפורמה משופרת שהיא מכנה Dragon, שתכלול ערכות שבבים ממשפחת AMD 790 ומאיצים גרפיים מסדרת Radeon 4800.

 

הכותרות מהאירוע נוגעות בעיקר למהירויות השעון אליהן הצליחה AMD להמהיר (Overclock את המעבד החדש). עם קירור קונבנציונלי, מבוסס אוויר, Phenom II הצליח להגיע לכ-4GHz. עם קירור מבוסס חנקן נוזלי לכ-6GHz ועל-פי טענות מסויימות - 6.3GHz (אתר הטכנולוגיה PC Perspective שהיה הראשון לדווח על כך, שינה את את המספר מ-5GHz ל"הרבה יותר מ-5GHz").

 

חוזרים למלחמת המגהרצים

Phenom II, הגירסה השולחנית של מעבד "שנגחאי" לשרתים שהוכרז מוקדם יותר החודש, הוא מעבד ארבע-ליבתי (Quad Core) שמיוצר בתהליך 45 ננומטר, בדומה למעבדים האחרונים של אינטל.

 

ההכרזה הרשמית של המעבד צפויה להיערך בשבוע הראשון של ינואר, בתערוכת CES 2009, והדגמים הראשונים יפעלו ככל הנראה במהירויות שעון של 2.8-3GHz.

 

ישנן עדויות לכך ש-Phenom II משיג ביצועים טובים יותר מ-Core 2 Quad של אינטל במהירויות שעון זהות, אבל אינטל הצליחה להאיץ את מעבדיה למהירויות שעון גבוהות משמעותית מאלו של מעבדי AMD, מה שמעניק להם יתרון בשורה התחתונה. 

 

וישנו גם Core i7, המעבד החדש של אינטל, מגיע באופן רגיל למהירויות שעון של עד 3.2GHz וביצועיו למחזור שעון גבוהים ב-20 אחוזים לפחות מאלו של Core 2. באמצעות Overclocking הוא כבר הצליח להגיע למהירויות שעון שסביב ה-4.5GHz (עם קירור רגיל) ו-5.7GHz (עם חנקן נוזלי).

 

אוברקלוקינג להמונים?

רוב משתמשי המחשב אמנם לא נוהגים לבצע Overclocking, אבל ישנה קורלציה בין מהירויות השעון אליהן ניתן להגיע באמצעות Overclocking לבין פוטנציאל ההאצה של שבב לאורך מחזור החיים שלו.

 

בטווח הקצר נועדת גם חשיבות תדמיתית גדולה להישגי ה-Overclocking. הם קוסמים בעיקר לגיימרים ולמשתמשים המתקדמים, שנחשבים למעצבי הדעה של שווקי הצרכנים.

 

בשנה האחרונה עשתה AMD מאמץ מיוחד להפוך את ה-Overclocking מתחביב איזוטרי למשהו שגם משתמשי מחשב "רגילים" יכולים לעשות, באמצעות AMD OverDrive, תוכנת מחשב פשוטה שמצורפת למחשבים המתבססים על הטכנולוגיה שלה ומאפשרים להאיץ את המעבד, הכרטיס הגרפי ורכיבים נוספים, בצורה פשוטה ובטוחה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים