שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף אמברם

    עם ירקות זולים: מרק לזמן מיתון

    נוכח המיתון, יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מרק מירקות זולים: תפוחי אדמה וקישואים, מתובלים בכוסברה, לימון וכמון. קל להכנה, מחמם וטעים מאוד

    התחשק לי להכין מרק פטריות, אך מחירן הגבוה של הפטריות (50 שקלים לק"ג) הרתיע אותי, מה גם שיש צורך בשלוש סלסלות לפחות כדי להכין מרק פטריות ראוי; עוד חשקתי במרק אספרגוס מעודן, אך מחירו של צרור אספרגוס הוא 22-30 שקלים - ומרק שכזה מצריך שני צרורות לפחות. בסוף החלטתי להתחבר למציאות (מיתון כלכלי עולמי, כאילו דא?) ובחרתי בירקות זולים יחסית: קישואים ותפוחי אדמה. איתם שילבתי את אהובתי הנצחית, הכוסברה, שאני מרחרחת בהנאה כבר אצל הירקן, משל היה מדובר בבושם משובח. הוספתי מעט ירקות ארומטיים (כרישה, גזר, שורש פטרוזיליה) וניגשתי למלאכה. המרק הירקרק שהתקבל היה רחוק מלהזכיר מיתון כלכלי: עשיר, מחוכם, מרגש - וטעים להפליא.

     

    מרק קישואים, תפוחי אדמה וכוסברה

    אפשר כמובן להשתמש אך ורק בקישואים רגילים, במקום לשלב בין קישואים רגילים וכהים.

     

    שימו לב לכך שהכמות המתקבלת היא גדולה (8 מנות), אפשר כמובן להסתפק במחצית הכמות. אם אינכם אוהבים כוסברה – ניתן להחליפה בפטרוזיליה; אם אינכם אוהבים כמון - מוטב להכין מרק אחר. אנא גלו זהירות בשימוש בכמון: התחילו נא בפחות מ-1/8 כפית, טעמו - ותקנו את התיבול במידת הצורך, הכמון אמור להשתלב בטעמים האחרים בעדינות יחסית.

     

    אפשר להגיש את המרק עם קרוטונים, רצוי מתוצרת בית, מלחם מלא או חצי מלא. איך מכינים קרוטונים? מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מסירים את הקרום מהלחם, חותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם מעט שמן זית, מלח גס, מעט מאוד פלפל שחור גרוס ומעט שום כתוש (לא הכרחי), מפזרים בתבנית ואופים, תוך ערבוב אחד במהלך האפייה, כרבע שעה - עד לקבלת קרוטונים יבשים ושחומים.

     

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    שמן זית

    2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף, חתוך גס – כשכל פיסה חצויה לרוחבה

    2 תפוחי אדמה גדולים (או 5 קטנים), קלופים וחתוכים גס

    2 גזר, קלופים וחתוכים גס

    2 שורש פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס

    3 שיני שום, קלופות, שלמות

    8 קישואים, שטופים היטב וחתוכים גס

    6 זוקיני (קישואים כהים), שטופים היטב וחתוכים גס

    1/2-2/3 חב' (של מרכול) כוסברה טרייה, עלים בלבד, שטופים היטב

    מלח

    פלפל ארבעת הצבעים גרוס (או פלפל שחור גרוס, אם אין)

    1/8 כפית כמון טחון

    מיץ מ- 1 לימון גדול

     

    כלים: בלנדר מוט (או מעבד מזון)


    (צילום: אסף רונן)

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול, על אש גבוהה ומטגנים כרישה עד להזהבה קלה.
    2. מוסיפים 2 כפות שמן זית, תפוחי אדמה, גזר, שורש פטרוזיליה ושום, ומערבבים-מטגנים במשך דקה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות (אל דאגה, אמנם אין נוזלים אך תכנו לא ישרף, שכן הירקות משחררים נוזלים אט-אט).
    3. מוסיפים כף שמן זית, קישואים וזוקיני (כלומר: רגילים וכהים). מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל במשך 15 דקות נוספות על אש קטנה.
    4. מוסיפים כוסברה (עלים בלבד), מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל במשך 15-30 דקות נוספות, על אש קטנה.
    5. מוסיפים 3 כוסות (750 מ"ל) מים רותחים, מערבבים ומבשלים במשך 10-15 דקות או עד להתרככות תפוחי האדמה.
    6. מסירים את הסיר מהאש ומרסקים את תכנו בעזרת בלנדר-מוט (או במעבד מזון, בשתי "נאגלות").
    7. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים (או יותר, עד לקבלת הסמיכות הרצויה), ומביאים לרתיחה.
    8. מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל ארבעת הצבעים גרוס (או פלפל שחור גרוס), כמון ומיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, כמון או מיץ לימון במידת הצורך. מגישים חם.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יעל גרטי
    צילום: ירון ברנר
    צילום: אסף אמברם
    מומלצים