שתף קטע נבחר

עימות בין לבני ל"דני האדום" בפרלמנט האירופי

ראש סיעת הירוקים בפרלמנט האירופי, "דני האדום", שאל את שרת החוץ מדוע ילדים פלסטינים נאלצים להתעכב כשעה וחצי במחסומים בדרך לבית הספר, והיא השיבה בכעס: "מדוע אינך מזכיר ילדים שנשארים בבית בשדרות בגלל הטילים?". מועצת נאט"ו אישרה הסכם המרחיב את קשריה הביטחוניים עם ישראל

שרת החוץ ציפי לבני התעמתה היום (ג') בבריסל עם חבר ועדת החוץ של הפרלמנט האירופי, על רקע המדיניות הישראלית בעזה. השרה אף הרימה את קולה ואמרה כי "במקום לבקר את ארגוני הטרור, מבקרים את מי שמתגונן".

 

התקרית אירעה במהלך תידרוך שהעניקה לחברי הוועדה, בסוף שלב השאלות והתשובות שבמהלכו הותקפה על המשך הבנייה בהתנחלויות, המצור על עזה והמחסומים. את רשות הדיבור קיבל ראש סיעת הירוקים בפרלמנט האירופי, דניאל כהן בנדיט, יהודי גרמני המכונה "דני האדום", שביקר בישראל וברשות הפלסטינית לפני כשבועיים ואמר: "אני רוצה לשאול אותך שאלה אחת, האם ילדים פלסטינים צריכים להגיע אחרי שעה וחצי לבית ספר בגלל המחסומים? הרי זה לא יעלה על הדעת. זה לא יכול להיות".

 

לבני התרגזה על מה שנראה בעיניה כחד-צדדיות מכוונת, ואף הרימה את קולה: "אתה מדבר איתי על שעה וחצי שלוקח לילדים פלסטינים להגיע לבית הספר בגלל המחסומים, אבל לא מדבר על מה שקורה עם ילדים ישראלים בשדרות ובעוטף עזה שלעתים לא הולכים בכלל לבית הספר בגלל שיורים עליהם טילים. לחילופין, לפעמים הם יושבים בבתי ספר לא מוגנים מטילים של טרוריסטים מעזה".

 

שרת החוץ הוסיפה והדגישה שישראל כבר נסוגה מרצועת עזה, ולמרות זאת הפלסטינים ממשיכים לשגר טילים על אוכלוסייה אזרחית חפה מפשע. לדבריה, המחסומים נועדו לסייע במלחמה בטרור והביקורת אינה צריכה להיות מופנית כלפי ישראל.

 

"זו מלחמה"

במהלך הדיאלוג הקשה עם חברי הפרלמנט האירופים, אמרה לבני: "עזה נשלטת על ידי ארגון טרור על בסיס יום יומי. אין מצב שהארגון הזה יקבל לגיטימציה מישראל ומהעולם. האלטרנטיבה למצב היום היא כניסה למבצע צבאי ישראלי מלא, שישפיע עוד יותר על חיי האזרחים הפלסטינים. אין דבר כזה מבצע כירורגי, נקודתי. אולי נצטרך להגיע לשם למבצע מקיף.

 

"מה שמתנהל שם זו מלחמה, שנפגעים בה אנשים. ארגוני הטרור יורים טילים ופצצות מרגמה, מניחים מטענים, ולמרות זאת ישראל עדיין מקפידה להעביר סחורות לעזה. צריך לזכור שישראל לא מיצתה את כל האופציות שלה מול עזה - יכולנו לפגוע יותר בהעברת חשמל ודלק, אך איכפת לנו מהמצב ההומניטרי".

 

בהתייחסה ליוזמה הערבית, שישראל עדיין אינה מקבלת אותה כאלטרנטיבה היחידה לפריצת מעגל האיבה מול העולם הערבי, אמרה לבני: "המסר של דיאלוג ונורמליזציה שיש ביוזמה הערבית - הוא חיובי. הבעיה היא שהיוזמה מנסה להכתיב את התנאים מול ישראל בתנאים של הכול או כלום. היוזמה הערבית חשובה, אבל היא לא יכולה להחליף תהליך של שני צדדים ומשא ומתן ביניהם". 

 

הסכם עם נאט"ו

במהלך ביקורה של לבני בבריסל אישרה מועצת נאט"ו הסכם שמחזק ומרחיב את קשריה הביטחוניים והמדיניים של ישראל עימה. בכך, פתח משרד החוץ את הדלת עבור מערכות הביטחון הישראליות לשיתוף פעולה עם גורמים בנאט"ו. הקשרים

המורחבים יכללו: שיתוף פעולה במאבק בטרור, חילופי מידע מודיעיני, הגדלת מספר התרגילים הצבאיים המשותפים, שיתוף הפעולה במאבק בהפצת גרעין, שיפור שיתוף הפעולה בתחומי החימוש והלוגיסטיקה, קישור ישראל באופן אלקטרוני למערכת של נאט"ו ועוד.

 

"יכולותיה הביטחוניות של ישראל הינן שם דבר בעולם, ואנו רואים בחיזוק שיתוף הפעולה בין ישראל לבין גופי ביטחון בינלאומיים יעד אסטרטגי שמוסיף לביצורה של ישראל", אמרה לבני. "מערכות היחסים בין ישראל לבין מדינות נאט"ו הינן בעלות משמעות עליונה לתרגום ההבנות המשותפות לשיתוף פעולה ביטחוני ויעיל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים