שתף קטע נבחר

עוגת קרן שמש באמצע החורף

שתי שכבות של עוגת שוקולד רכה, ובינהן ומעליהן קצפת עשירה ותפוזים טריים. לא תרוצו להכין?

        

עוגת שכבות שוקולד, קצפת ותפוזים

הסיטו רגע הצידה את הציניות שלכם, כפי שאני עושה כשאני מכוננת יחד עם בנותיי את העוגה הזאת, והנה לפניכם, באמת ובתמים, מה שנקרא עוגה משמחת.

ההכנה הראשונית כוללת אפיית עוגת שוקולד (שאם נודה על האמת היא בעצם עוגת קקאו) ולמעשה – אפיית שתיים כאלה. זאת מפני שאני מוצאת שהדרך הנוחה ביותר לקבל שתי שכבות עוגה, במיוחד כשמדובר בעוגה מהסוג הרך במיוחד, היא – במקום לפרוס עוגה גבוהה לשניים - לאפות שתי עוגות נפרדות, שמתקבלות בגובה ובמרקם המושלמים. בין העוגות ומעליהן - פרוסות תפוזים וקצפת המתובלת בקליפת תפוז מגוררת ווניל. מעל הכל, ופה מגיע השלב שהקנה לעוגה את השם האופטימי שלה ומאפשר לילדים (או.קיי., גם לי) פרצי יצירתיות: רישומים כתומים־חומים מקליפת תפוז מגוררת, שוקולד מגורר ובאמצע – השמש הצהובה הזורחת עצמה, המורכבת מפרוסות תפוזים.

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ או שתי תבניות בקוטר זה, פרטים בהמשך)

לעוגות

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום

4 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית מלח

1 כפית סודה לשתייה

5 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת חמוצה

150 גרם חמאה, מומסת

2/3 כוס שמן קנולה או תירס

1/2 1 כוסות מים

לתפוזים

2 תפוזים כתומים ויפים

למילוי ולציפוי

1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

להגשה

5-4 קוביות שוקולד, מריר או חלב

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. העוגות: מרפדים את התבנית (או שתי התבניות) בנייר אפייה ומשמנים אותו. שמים בקערה את הקמח, שני סוגי הסוכר, הקקאו, המלח והסודה לשתייה ומערבבים. בקערה נפרדת, טורפים ידנית את הביצים והשמנת לבלילה אחידה. שמים בקערת המערבל את החמאה המומסת והשמן, יוצקים פנימה את המים, מוסיפים את תערובת הקמח, מערבלים קצת במהירות נמוכה, מוסיפים את בלילת הביצים ומערבבים עוד קצת, למרקם חלק. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית (או מחלקים את העיסה בין שתי התבניות) ואופים (עוגה אחת או את שתיהן יחד, אם אפשר) כ־40 דקות, עד שהעוגה יציבה וכשנוגעים בה בעדינות מגעה קפיצי קצת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח עם מעט פירורים עליו. מצננים. מחלצים מהתבנית ואם צריך, מרפדים מחדש ואופים בה את העוגה השנייה, באותה דרך.

2. התפוזים: מגררים את קליפתו של תפוז אחד (רצוי לעשות את זה בזסטר, המכשיר המיועד לכך שמסיר מקליפת התפוז רק את החלק הכתום, הארומטי והעדין, ללא החלק הלבן המריר שמתחת. אם אין זסטר, מגררים בפומפייה דקה). מקלפים את התפוז וגם את התפוז השני, ויוצרים "פילטים" של תפוז – כלומר מחלקים לפלחים ומסירים מהם את הקליפות הלבנות הדקות.

3. המילוי והציפוי: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים פנימה מחצית מכמות קליפת התפוז המגורר ומערבבים. מניחים עוגה אחת על משטח עבודה, מורחים עליה מחצית מכמות הקצפת. שומרים 6־8 פילטים של תפוז בצד (הם ישמשו לקישוט החלק העליון) ומסדרים את השאר במעגלים על שכבת הקצפת. מניחים מלמעלה את העוגה השנייה ומורחים בשארית הקצפת. מניחים במרכז את פלחי התפוז, בצורת שמש עם קרניים, ומקשטים מסביב בשאר קליפת התפוז המגוררת ובשוקולד שמגררים מעל העוגה. מאחסנים שעה במקרר ומגישים. אפשר לשמור, מכוסה היטב, עד שלושה ימים במקרר.      

 


בשבוע הבא: סופגניות תפוחים קלות, לכבוד חנוכה (צילום: יוסי סליס)
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגה משמחת, לקטנים וגם לגדולים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים