שתף קטע נבחר

חוקרים: מדפסות לייזר אינן מסוכנות לבריאות

מחקר נוסף, אשר בדק לעומק את הממצאים המפתיעים לגבי הסכנה בריאותית של החלקיקים הנפלטים ממדפסות לייזר, הגיע למסקנה כי הן אינן מסוכנות לבריאות

חוקרים ממכון פראונהופר שבגרמניה (חלק מ"חברת פראונהופר", שפיתחה את תקן הדחיסה לקול המוכר mp3), יחד עם החוקרים מאוניברסיטת קווינסלנד, אוסטרליה, שב-2007 קבעו כי החלקיקים הנפלטים ממדפסות לייזר עשויים להיות מסוכנים לבריאות, נסוגו בהם ממסקנתם הראשונית, כך מדווח Cnet.

 

בשנת 2007, התפרסם מחקר בראשות פרופ' מוראווסקה מהאוניברסיטה האוסטרלית, שבדק 62 מדפסות מ-42 דגמים של יצרנים שונים (HP, Canon, Ricoh, Mita ו-Toshiba). נמצא ש-25 מדפסות מבין ה-62 פולטות לאוויר ננו-חלקיקים, 17 מהן בכמות גדולה שעלולה להוות לטענתם סיכון בריאותי. לפחות מדפסת אחת, פלטה לדבריהם חלקיקים בכמות זהה לזו שנחשפים אליה כאשר עומדים ליד אדם מעשן. בשעתו, הודיע פרופ' מוראווסקה כי בכוונת הצוות לערוך ניתוח נוסף של ההרכב הכימי של החלקיקים.

 

זה לא אבק

כעת, כשהושלם החלק הזה של המחקר, הגיע צוות החוקרים הגרמני-אוסטרלי למסקנה כי החלקיקים, הכוללים חומרים כמו פראפין ושמני סיליקון, נפלטים לאוויר רק בטמפרטורת עבודה של 220 מעלות צלסיוס. "תכונה אחת מרכזית של הזעיר-חלקיקים הללו, היא הנדיפות הנמוכה שלהם, מה שמעיד שאין לנו עסק עם אבק טונרים", אומר טונגה סטלהאמר, אחד הפרופסורים שעבדו על המחקר.

  

ברם, המחקר לא בדק את השפעת החלקיקים הזעירים כאשר הם נשאפים לדרכי הנשימה. בסוכנות להגנת הסביבה של ארצות הברית, טוענים כי חומרים אורגניים נדיפים הם הגורמים העיקריים לזיהום פנים, כאשר ריכוזם הוא פי שניים עד חמישה גבוה יותר מאשר בסביבת חוץ. חומרים אלה עשויים להוות גורם להחל מסימפטומים פשוטים כמו כאב ראש ובחילה, וכלה בנזקים לכבד, לכליות ולמערכת העצבים. 

 

ראו לציין כי חלק מהמימון למחקר הגיע מהאיגוד הגרמני לטכנולוגיית המידע, בו חברות גם יצרניות מדפסות.

 

סייע בהכנת הידיעה: שוקי גלילי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים