שתף קטע נבחר

המבקר: יש למצות את הדין עם מנהיגים שסרחו

בדיון שנערך בוועדה לביקורת המדינה, מתח מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס ביקורת על טיפול גורמי האכיפה בעבירות צווארון לבן: "לא הש"ג אשם ולא איתו יש למצות את הדין". מזוז: רק שילוב ידיים יהפוך את המאבק בשחיתות לאפקטיבי

מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכאל לינדנשטראוס, אומר כי "ענישה מרתיעה מחויבת בעבירות צווארון לבן ובעבירות של הפרת אמונים ומרמה של אישי ציבור". הוא דיבר בדיון בנושא שחיתות שלטונית שנערך הבוקר (יום ג') בוועדה לביקורת המדינה. הוא קרא לבתי המשפט לתת עדיפות לתיקים של שחיתות שלטונית.

 

לינדנשטראוס מתח ביקורת על הפרקליטות והמשטרה ואמר כי גופים אלו צריכים לסיים את חקירתם בצורה המהירה ביותר ולא לתת לחשודים הזדמנות לנטוע ספק בלב הציבור. "לא הש"ג אשם ולא איתו יש למצות את הדין, אלא עם המנהיגים המובילים", אמר לינדנשטראוס. 

 

הוא תקף את הסדרי טיעון המקלים עם עבריינים: "אין מחלוקת על כך שצריך הסדרי טיעון, אולם פעמים רבות יש ענישה קלה בהסדרי טיעון, דבר שמעביר מסר לעבריין שכדאי לו להגיע להסדרים אלו".

 

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ציין במהלך הדיון כי "השחיתות השלטונית הנה פגיעה ביכולת השלטון לקבל החלטות ופגיעה ביכולת התפקוד של השלטון". לדבריו, המסר של המאבק בשחיתות שלטונית הוא שאין אנשים ואין בעלי תפקידים שהם מעל החוק, לא ראש ממשלה ולא נשיא, קיים דין אחד לכולם.

 

מזוז הוסיף: "אנו נמצאים בשיאו של תהליך התנתקות מהשחיתות השלטונית שהוא תוצר של מאבק שיטתי בשחיתות

השלטונית". מאבק, שלדברי מזוז ניתן לנצח בו.

 

המאבק בשחיתות, כך לפי מזוז, צריך להתבצע בחזית רחבה ומחייב שיתוף פעולה הדוק בין גורמי האכיפה השונים. "רק שילוב ידיים ושיתוף פעולה של כל הגורמים יכול לייצג את האפקטיביות של המאבק בשחיתות. אסור להותיר מאבק זה בזירה המשפטית בלבד, אלא גם בזירה החינוכית, חברתית, ציבורית והתקשורתית".

 

לדברי מזוז, "למאבק בשחיתות השלטונית יש אפקט מרתיע במסדרונות השלטון השונים ולצד תמיכה של גורמים שונים במאבק זה יש ניסיונות של גורמים שונים לפגוע במערכת אכיפת החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לינדנשטראוס. למצות את הדין עם המנהיגים המובילים.
צילום: גיל יוחנן
מזוז. אין אנשים שהם מעל החוק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים