שתף קטע נבחר

האו"ם מציג: 99 הצעדים לשיפור המצב בישראל

מועצת זכויות האדם של האו"ם אישרה ברוב קולות רשימה של צעדים שעל ישראל לנקוט כדי להקל על מצבם של הפלסטינים. ישראל מחויבת להגיש למועצה דו"ח בנושא עד מרס

מועצת זכויות האדם של האו"ם פרסמה הערב (יום ג') רשימת המלצות לישראל, הכוללות 99 צעדים לשיפור המצב ההומניטרי באזור. בין הדרישות שהציגה המועצה - הסרת הסגר המוטל על רצועת עזה ושחרור אסירים פלסטינים.

 

בהתאם לכללי המנגנון החדש שהקים האו"ם, המכונה מפגש הביקורת התקופתי (UPR), נדרשת כל מדינה לעבור בדיקה בכל ארבע שנים. 47 המדינות החברות במועצה שדנו ביומיים האחרונים במצב זכויות האדם בישראל הצביעו ברוב קולות בעד פרסום 99 המלצות שנועדו לשפר את מצבה של האוכלוסייה הפלסטינית הכבושה.

 

"ישראל עודנה מחוייבת לחיזוק הנושאים שבהם אנו מצליחים ולשיפור הנושאים שטעונים שיפור", אמר שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, אהרון לשנו-יער. הוא הדגיש כי המשא ומתן עם הפלסטינים הוא "חיובי ומועיל" והודה לחברות המועצה שהכירו ב"מורכבוּת של אזורנו".

 

לפי כללי ה-UPR, ישראל מחוייבת להגיש למועצת זכויות האדם דו"ח בנושא עד חודש מרס. על נציגי ישראל בז'נבה להציג ולפרט על ההתקדמות במילוי 99 ההמלצות שהוגשו לה הערב.

 

בשבוע שעבר התנהל דיון סוער בכינוס מועצת זכויות האדם, במהלכו הוטחה ביקורת על התנהלות ישראל. חלק מחברותיה אף האשימו אותה ב"הפרה שיטתית של זכויות אדם" כלפי פלסטינים ביהודה, שומרון ורצועת עזה. במפגש ה-UPR הביעו נציגים מסוריה, מצרים ואיראן את דאגתם לנוכח בניית גדר ההפרדה, מעצר קטינים פלסטינים והבנייה הלא-חוקית של ישראל בהתנחלויות.

 

מדינות המערב, ובהן אוסטרליה, בריטניה, קנדה, צרפת וגרמניה קראו לישראל להסיר את המצור מעל רצועת עזה. מצור אשר הוביל, לדבריהן, להחמרה במצבם ההומניטרי של תושבי הרצועה. ארה"ב לא הביעה עמדה מאחר שהיא פרשה מהמועצה בחודש יוני האחרון בטענה כי הארגון "פאתטי" ומאז מחזיקה במעמד של משקיפה בלבד.

 

שגריר איראן, עלי-רזה מועאירי, אמר כי הדיון במועצה כשלעצמו אינו יכול לספק מענה ל"הפרה השיטתית והבוטה של זכויות האדם כלפי הפלסטינים", הכוללים חיסולים ממוקדים, עינויים והריסת בתים. לדבריו, ישראל נוהגת בפלסטינים באופן "גזעני ומפלה".

 

פרופ' ריצ'ארד פאלק, מומחה למשפט בינלאומי שמונה לחקור את הנעשה בשטחים הפלסטיניים, אמר אתמול כי "המצור על עזה מהווה פשע נגד האנושות". פאלק, יהודי-אמריקני, קרא להעמיד את ישראל למשפט בבית הדין הבינלאומי לפשעי מלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
1 מתוך 99: שחרור אסירים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים