שתף קטע נבחר

נכשל ניסיון למנוע נאום שגרירת ישראל באו"ם

אחרי שקיבלה 99 ההמלצות ממועצת זכויות האדם לשיפור המצב ההומניטארי באזורה, תנאם שגרירת ישראל בעצרת בניו-יורק כנציגת 30 מדינות לרגל יום זכויות האדם. נשיא העצרת ניסה למנוע את הנאום, אבל הסכים לפשרה

יממה אחרי רשימת ההמלצות שקיבלה ממועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נווה לשיפור המצב ההומניטארי באזורה, תוצג הלילה (יום ה') ישראל במטה האו"ם בניו-יורק דווקא באור הפוך - כאחת המייצגות המרכזיות של המאבק למען זכויות האדם בעולם. זאת, לאחר מחלוקת קשה באו"ם ומאמצים למנוע את נאומה של שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו.

 

שלו צפויה לנאום בשם "קבוצת מדינות מערב אירופה ואחרות" בדיון שיתקיים לרגל יום זכויות האדם. מדובר בקבוצה הכוללת כ-30 מדינות מערביות ובהן גם ארה"ב, קנדה, ניו-זילנד ואוסטרליה. שלו נאמה בשם הקבוצה גם במהלך העצרת לציון 60 שנה להצהרת האו"ם על זכויות האדם.

 

נשיא העצרת הכללית, מיגל ד'אסקוטו ברוקמן, עשה בימים האחרונים כל מאמץ כדי למנוע את נאומה של שגרירת ישראל, על-ידי קבלת החלטה כי בעצרת לא יהיו נאומים כלל. מדינות ערב פעלו אף הן מאחורי הקלעים נגד נאומה של שלו, כיוון שדבר הפוגע במאמציהן לצייר את ישראל כמפרה הראשית של זכויות אדם בעולם. בסופו של דבר הושגה פשרה בה הוחלט כי גם נציגים ערביים ונציגים מהמדינות הבלתי המזדהות ינאמו.

 

שלו מתכוונת לפתוח את נאומה באיזכור זוועות השואה כבסיס להצהרה על זכויות האדם. "מקץ 60 שנה, האו"ם מאמץ את ההצהרה האוניברסאלית של זכויות האדם כציון דרך המבטא את האמון בזכויות האדם הבסיסיות - בכבודו, בערכו, ובשוויון הזכויות בין נשים וגברים", תאמר שלו.

 

שגרירת ישראל תדגיש כי למיליוני בני אדם ברחבי העולם אין זכויות אזרחיות והצהרת זכויות האדם אינה אלא הבטחה שלא התתממשה לגביהם. "צריך לזכור שזכויות אדם אינן רק עקרונות משפטיים. הן מבטאות ערכים משותפים לאנושות כולה והחזון המשותף לעולם צודק יותר. היום אנו מאשרים מחדש את התחייבותינו להפוך תקווה זו לפעולה, ואת החזון להישג", תוסיף שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלו. השואה כבסיס לזכויות האדם
צילום: שחר עזרן
מומלצים