שתף קטע נבחר

מקורבי אובמה לביילין: המזה"ת במקום גבוה

לאחר שקיים פגישות עם בכירים בצוות המעבר של אובמה בוושינגטון, אמר יוסי ביילין ל-ynet כי הממשל החדש בארצות הברית יעמיד במקום גבוה בסדר היום שלו את קידום השלום בין ישראל לפלסטינים ולסורים

למרות שהודיע על אי התמודדו בבחירות ומעבר לעסקים פרטיים, נועד יו"ר מרצ לשעבר, יוסי ביילין, עם גורמים בכירים בצוות המעבר של הנשיא הנבחר ברק אובמה, בוושינגטון.

 

בעקבות הפגישות, אמר הלילה (שבת) ביילין ל-ynet כי הוא הגיע למסקנה שלמרות הבעיות הקשות איתן יתמודד הממשל החדש, נושא קידום השלום בין ישראל לפלסטינים ולסורים יעמוד במקום גבוה בסדר היום שלו.

 

לבכירי הממשל היוצא והנכנס היה עניין מיוחד לשמוע את עמדתו של ביילין, מי שיזם כסגן שר החוץ לפני 15 שנה את השיחות בלונדון ואוסלו, שהובילו ל"הסכם אוסלו" והיוזם הראשי לפני חמש שנים של "יוזמת ז'נבה".

 

ביילין נועד עם בכירים בצוות המעבר של אובמה, ובהם ברנט סקוקרופט - מי שהיה היועץ לבטחון לאומי של הנשיא בוש האב, ושהנשיא הנבחר נוהג להתייעץ איתו בנושאים הקשורים לביטחון לאומי בכלל ולמזרח התיכון בפרט.

 

יו"ר מרצ לשעבר נפגש אתמול בוושינגטוןגם  עם שני יועצים קרובים של מזכירת המדינה הנכנסת הילרי קלינטון - עם מדליין אולברייט שהיתה מזכירת המדינה בתקופת הנשיא ביל קלינטון ומי שהיה היועץ לבטחון לאומי שלו, סנדי ברגר.

 

"ההתרשמות שלי היא שלמרות הבעיות האחרות, הנושא המזרח תיכוני נמצא במקום גבוה בסדר היום של הממשל הנכנס. יש עדיין דילמות כיצד לטפל בנושא שלנו, האם ללכת קודם על הערוץ הפלסטיני, הערוץ הסורי, או על פתרון כולל", אמר ביילין ל-ynet.

 

רייס: לא אמרנו את המילה האחרונה

במקביל, נועד ביילין גם עם מזכירת המדינה היוצאת, קונדוליזה רייס. רייס אמרה בפגישה כי ממשל בוש לא אמר את מילתו האחרונה. "בשנים האחרונות חלו התפתחויות משמעותיות בהקשר הישראלי-פלסטיני. ממשל בוש שוקל לתת ביטוי לשינויים האלה. המצב בגדה המערבי שונה מבעבר וקיים חוק וסדר שלא קיים מעולם שם. כמו כן חלה התקרבות מדינית רבה בעמדות הצדדים, שחשוב שלא תמוסס עם השינויים הפרסונליים הצפויים".

 

ביילין אמר לרייס: "על הממשל היוצא להבטיח דרך שהמשא ומתן יימשך מהיכן שהוא נפסק, ללא צורך להתחיל מבראשית 2009".



 

יצוין כי הנשיא ג'ורג' בוש עומד להיפגש עם הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, ביום ששי הקרוב בבית הלבן. בוש קיווה לקיים מפגש משולש, כשלצדו אולמרט ואבו-מאזן ולצאת בהצהרה משותפת על ההסכמות שהושגו עד כה. אולמרט תמך, אבל הנשיא הפלסטיני התנגד.

 

אולמרט עצמו הגיע לפני שבועיים לפגישת פרידה מהנשיא בוש ועכשיו יהיה תורו של אבו-מאזן להגיע בגפו לבית הלבן למפגש פרידה מהנשיא האמריקני הראשון שהצהיר בפומבי על הצורך להקים מדינה פלסטינית-דמוקרטית, שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביילין. פגישות בוושינגטון
צילום: אלכס קולומויסקי
רייס. עוזבת בחודש הבא
צילום: AFP
מומלצים