שתף קטע נבחר

חורף ים תיכוני - קדירת טלה, חצילים וזיתים

המתכון הבא לתבשיל קדירה מורכב מחומרי גלם מקומיים - טלה, חצילים, בטטות, עגבניות וכמובן זיתים. חורף ים תיכוני במיטבו

קדרת טלה ים תיכונית

מתכון  של אוריאל סיוון, ביסטרו "וילה גליליי"

 

המרכיבים:

1 שוק טלה חתוכה עם העצם לקוביות בגודל 5X5 ס"מ

3 בצלים בינוניים קצוצים גס

5 עגבניות בשלות קלופות ללא גרעינים וקצוצות גס

200 גרם זיתי קלמטה מגולענים

10 חצילים קטנים (אלה המשמשים לכבישה), חצויים לאורכם

3 בטטות יפות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 5X5 ס"מ     

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בדומה לבטטות

5 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות

מעט קמח

שמן זית

מלח ופלפל שחור


(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את קוביות הבטטה במים כ-10 דקות, רק עד שהן מתחילות להתרכך. מוציאים ומניחים בצד.
  2. ממליחים ומפלפלים את נתחי שוק הטלה. מקמחים אותם היטב ומנערים מעודפי קמח. מחממים שמן זית בסיר כבד ומשחימים בו את הבשר. מוציאים  ומניחים בצד.
  3. מנגבים את הסיר, יוצקים לתוכו מעט שמן זית ומחממים. מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם עד הזהבה. מוסיפים לסיר את העגבניות והזיתים ומטגנים כמה דקות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  4. מחזירים את נתחי הבשר לקדרה, מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והבצל, ממליחים קלות ומפלפלים, יוצקים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מכניסים את הסיר לתנור למשך שעה.
  7. לאחר שעה מוציאים את הסיר ומוסיפים את העגבניות החצילים והזיתים ואת קוביות הבטטה. מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור לשעה נוספת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים