חורף ים תיכוני - קדירת טלה, חצילים וזיתים
המתכון הבא לתבשיל קדירה מורכב מחומרי גלם מקומיים - טלה, חצילים, בטטות, עגבניות וכמובן זיתים. חורף ים תיכוני במיטבו
קדרת טלה ים תיכונית
מתכון של אוריאל סיוון, ביסטרו "וילה גליליי"
המרכיבים:
1 שוק טלה חתוכה עם העצם לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
3 בצלים בינוניים קצוצים גס
5 עגבניות בשלות קלופות ללא גרעינים וקצוצות גס
200 גרם זיתי קלמטה מגולענים
10 חצילים קטנים (אלה המשמשים לכבישה), חצויים לאורכם
3 בטטות יפות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בדומה לבטטות
5 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
מעט קמח
שמן זית
מלח ופלפל שחור
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את קוביות הבטטה במים כ-10 דקות, רק עד שהן מתחילות להתרכך. מוציאים ומניחים בצד.
- ממליחים ומפלפלים את נתחי שוק הטלה. מקמחים אותם היטב ומנערים מעודפי קמח. מחממים שמן זית בסיר כבד ומשחימים בו את הבשר. מוציאים ומניחים בצד.
- מנגבים את הסיר, יוצקים לתוכו מעט שמן זית ומחממים. מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם עד הזהבה. מוסיפים לסיר את העגבניות והזיתים ומטגנים כמה דקות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מחזירים את נתחי הבשר לקדרה, מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והבצל, ממליחים קלות ומפלפלים, יוצקים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכניסים את הסיר לתנור למשך שעה.
- לאחר שעה מוציאים את הסיר ומוסיפים את העגבניות החצילים והזיתים ואת קוביות הבטטה. מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור לשעה נוספת.
מומלצים