שתף קטע נבחר

ארוחת שחיתות: המבורגר עם מח עצם ובצל קלוי

רפי אהרונוביץ' לא מוכן לשמוע מילדיו שהוא מבשל רק כשמשלמים לו, אז הוא מפנק אותם בארוחת שחיתות שכוללת המבורגר עם מח עצם ובצל קלוי. אז מה אם בסוף הוא זוכה להטפות מוסר והערות מתחכמות? ילדים זה עם כפוי טובה

כל מי שיש לו ילדים יודע שארוחת ערב איתם היא סוג של קוד. זה מתחיל מגיל צעיר מאוד, כשהם עסוקים יותר בלירוק את האוכל החוצה, ללכלך את הכסא השולחן, הרצפה ואותך, בעודך עסוק במירוץ נואש להכניס לפי הגוזלים משהו לאכול (כנראה שהגוזלים שלנו בכל זאת אכלו משהו, שכן רובם מתנשאים לגבהים של שחקני כדורסל מקצועיים). זה מממשיך אחר כך, בלהכין להם ארוחות מדוגמות, שכוללות בייחוד פיתה עם ממרח שוקולד, אורז עם קטשופ או דייסות וגרברים (אני כבר לא זוכר את הסדר, זה היה אצלי מזמן). אבל הכי גרוע, כשהם גדלים ולומדים לעמוד על שלהם. כבר אי אפשר לפתות אותם בארוחה במקדונלד'ס או בארטיק.

 

אז צהריים אחד מצאתי את עצמי מתחמק מנסיונותיו הנואשים של ד' השמן לגרור אותי לאכול קבב רומני. לא כי יש לי אופי, פשוט קבעתי ארוחת ערב עם הילדים בבית. ארוחות ערב עם הילדים, אתם יודעים - אני מבשל, הגברת והילדים מטיפים לי מוסר, מתחכמים בהערות וזורקים ביקורת בונה כמו "פחות שמן", "יותר מלח", או "אם היה לנו קצת זמן היינו עושים את אותה עבודה שאתה עושה בחצי מהזמן".

 

הצלחתי לשכנע את ד' לפגוש את מר ק' ואותי לארוחת צהריים קלה במקום שנקרא "טרטוריה" ברעננה. היתרון הגדול של המקום היה שכבר חניתי ממול. יתרון נוסף הוא שיש להם גם מסעדת סושי השייכת לאותם בעלים, כנראה, מה שיגרום לאנשים כמוני שלא משתגעים על סושי, לשבת שם ולהזמין אוכל איטלקי. החסרון - הפיצה סיציליאנה לא הייתה משהו. הבצק הדק לא היה פריך מספיק. לעומתה, רביולי ארבעת הגבינות היה טוב, אפילו טוב מאוד. למרות שמטעמי מצפון הוא הוזמן עם רוטב עגבניות ללא שמנת. הסתבר שהמקום מתגאה בפסטות הטריות שלו שהוא מכין לבד, ואפילו מוכר אותן בחבילות מוכנות הביתה. הקרב על הקרם ברולה היחידי שחלקנו בינינו, הסתיים בתיקו והצלחתי לטעום ממנו קצת. היה טוב. האספרסו היה טוב גם כן.

 

נראה לי שנחזור לשם עם הילדים, הם יאכלו סושי ואני אסתפק ברביולי וקרם ברולה. נחתי שעתיים והבטחתי להכין לילדים ארוחת שחיתות ("בדיוק כמו שאתה מכין לחברים"), שתגרום לכך שלפחות ב-24 השעות הקרובות לא אשמע את המנטרה: "אבא מבשל רק כשמשלמים לו, או רק לחברים".

 

המבורגר מעושן עם עצם מח ובצל קלוי

הצעת ייעול קטנה לחובבי ההמבורגרים: הכינו כמות גדולה מאוד, למשל פי 3. אתם אפילו יכולים להתחכם ולתבל כל שליש ממסת הבשר בצורה אחרת: אחד סתם עם מלח, פלפל וציר בקר, אחד עם בצל מטוגן או עם מעט צ'ילי מתוק. צרו קציצות והקפיאו ביחידות ארוזות היטב. החבר'ה ילמדו להכין את זה כבר בעצמם. יכול להיות שתגלו שלא כל כך מסובך לפתוח המבורגרייה איכותית בבית. ולאלה מכם שישקלו להכין המבורגרים מחבילות בשר טחון מוכן, רק שתדעו שבברנז'ה קוראים לבשר טחון בחבילות "בשר קדוש", שכן רק אלוהים יודע מה שיש בפנים.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1300 גרם בשר בקר (חצי צוואר וחצי מפלדה), לא דל שומן, טחון גס

150 גרם אווז מעושן קצוץ דק מאוד בסכין

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

מעט מלח (אפילו מעט מאוד. גם האווז וגם הרוטב שנוסיף מלוחים)

2 כפות רוטב ברביקיו בטעם מעושן

1/3 כוס מי סודה

למח עצם:

6 עצמות מח גבוהות

3 בצלים חצויים

להגשה:

כיכר לחם לבן

2 עגבניות פרוסות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב, אך לא יותר מדי (על מנת שהבשר יישאר אוורירי), את כל מרכיבי ההמבורגר.
  2. יוצרים קציצות ומניחים על תבנית למנוחה של לפחות חצי שעה.
  3. על תבנית אחרת מניחים את עצמות מח העצם ומתבלים במעט שמן זית ומלח גס.
  4.  מניחים ליד גם את הבצלים ומתבלים במלח גס ושמן זית גם כן.
  5. מכניסים את המח והבצלים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, למשך 20 דקות.
  6. מחממים מחבת פסים עם שמן, וצולים את ההמבורגרים לפי מידת העשייה הרצוייה.
  7. מוציאים את ההמבורגרים מהמחבת ומניחים בכלי מכוסה למספר דקות.
  8. פורסים 6 פרוסות עבות מהלחם וקורצים עיגול במרכז כל פרוסה, עם כוס גדולה.
  9. קולים את עיגולי הלחם על המחבת המלאה בטעמי ושומני הבשר.
  10. מניחים על כל צלחת עיגול לחם עבה ועליו המבורגר עבה לא פחות. לצידם מניחים מח עצם, ועל ההמבורגר מניחים חצי בצל קלוי, ובצד 2 פרוסות עגבניה טריה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מסתפקים במקדולנד'ס. המבורגר ביתי
מומלצים