שתף קטע נבחר

"מתי לומר לו שאולי לא אוכל להיכנס להריון?"

הדרך הטובה ביותר לחשוף מידע רפואי בפני בן הזוג היא על הצד החיובי. אם את יודעת שתתקשי ללדת ללא התערבות מקצועית, כדאי שתבשרי לו את ה"חדשות" באווירה נינוחה ומקבלת, שבה שתוכלי גם להסביר את שאיפתך לעתיד

שאלה:

יש לי שאלה לגבי הזמן הנכון לגלות מידע אישי מסוים לגבר שאיתו אני יוצאת. אני מחפשת בן זוג לנישואים, והוא אמר לאדם שהכיר בינינו שהוא מעוניין להתמסד, להינשא ולהקים משפחה.

 

אני בת 39 וסובלת מכשל שחלתי מוקדם. למעשה, התופעה החלה כשהייתי בת 32, ובאותו שלב חשבתי שאני יכולה להשלים עם הרעיון שלעולם לא אכנס להריון. מאז השתנו רגשותיי בנושא וכעת יש בי רצון עז להביא ילדים לעולם.

 

נאמר לי שאולי אוכל להיכנס להריון באמצעות הפריית מבחנה. אסכים בשמחה גם לאמץ ילד.

 

מוקדם מדי לדעת אם גבר זה הוא ה"אחד", אבל אני תוהה באיזה שלב עליי לגלות לו שהבאת ילדים לעולם לא תבוא לי בקלות. אני יודעת שעליי לדון בנושא זה איתו, אבל אינני יודעת מתי זה "מוקדם מדי". מהי המלצתכן?

 

תשובה:

שאלתך מורכבת, כיוון שהתשובה לה אינה מבוססת רק על היגיון בריא וניסיון. גם ההלכה משחקת תפקיד בנושא, והיא עשויה להוות שיקול לגבי השלב בחיזור, שבו עלייך לחשוף את המידע אודות מצבך הרפואי.

 

לפני שנענה על שאלת ה"מתי", חשוב שנתמקד תחילה במה עלייך לומר וכיצד עלייך להעלות את הנושא. איננו יודעות באיזו מידה העמקת לבדוק את האפשרויות העומדות בפנייך להרות ולהפוך לאם באמצעות עזרה רפואית. אנחנו יוצאות מנקודת הנחה שלפני שבע שנים, לאחר שהשלמת עם העובדה שלא תוכלי להרות, לא המשכת לחפש מידע נוסף בנושא, עד לאחרונה.

 

את בוודאי מודעת לכך שחלו התפתחויות רפואיות רבות בשנים האחרונות, וכי מה שנראה מאוד לא סביר כשהיית בת 32 - יכול להצליח היום. כשחיפשנו לא מזמן מידע עבור מישהי אחרת שמצבה הרפואי היה מורכב אף יותר משלך, נדהמנו לגלות את פריצות הדרך הרבות בתחום הזה, שיכולות לסייע לה להרות וללדת. כיוון שהטכנולוגיה בתחום זה משתנה במהירות, רוב הגינקולוגים, אפילו כאלה שמתמחים בפוריות, אינם מודעים לכל החידושים האחרונים בטיפולי פוריות.

 

יש ארגון שלא למטרת רווח, המשמש מאגר מידע עבור בני זוג שמתמודדים עם בעיות רפואיות, שעלולות להוות מכשול להריון ולידה מוצלחים. ארגון זה מסייע גם לנשים שבדומה לך, רוצות להינשא וללדת ביום מן הימים. הייעוץ, ההכוונה והסיוע שמספק ארגון זה הם ללא תשלום, והכל נעשה במסגרת ההלכה היהודית. הארגון נקרא מכון פועה - על שם אחת המיילדות של עם ישראל במצרים, שעזרה לנשים יהודיות ללדת ולהסתיר את בניהן הרכים מפני חייליו של פרעה.

 

"רציתי שתדע מהו מצבי"

כעת נעבור לדברים שעלייך לומר לבן זוגך הפוטנציאלי. הדרך הטובה ביותר לחשיפת מידע רפואי היא לספק מידע מדויק עם דגש על הצד החיובי. במקרה שלך, פירוש הדבר שעלייך להעלות את הנושא על-ידי אמירת משהו בסגנון "אתה יודע שאני מחפשת את הגבר לו אנשא, מתוך רצון להתחתן ולהקים משפחה. אבל, אני יודעת שלא אוכל להיכנס להריון ללא עזרה רפואית ועזרת השם. יש כמה פרוצדורות רפואיות שקיימות היום, ואני אופטימית לגבי היכולת שלהן לעזור לי ולבעלי לעתיד להפוך להורים, אבל רציתי שתדע מהו מצבי".

 

הדבר עשוי להוביל להסבר על מצבך ומה ידוע לך לגבי האפשרויות הרפואיות ללדת, כמו גם נכונותך לאמץ ילדים. גישה זו נשמעת אופטימית הרבה יותר מאשר אמירה בנוסח, "רציתי שתדע שייתכן שלעולם לא אוכל ללדת ילדים". כשאת מדגישה שאת רוצה ילדים ובדקת מהי העזרה לה תזדקקי, את נוקטת עמדה מעודדת במקום בעמדה תבוסתנית.

 

קרוב לוודאי שהגבר איתו את יוצאת מודע היטב לעובדה שנשים רבות, צעירות ומבוגרות כאחד, זקוקות להתערבות רפואית כדי לממש את חלומן להפוך לאמהות. למען האמת, היכולת להביא ילדים לעולם נשארת תמיד בידי השם - לא משנה אם את בת 20, 30 או 39 ואם את סובלת מכשל שחלתי מוקדם או לא.

 

לגבי העיתוי הנכון להעלות את הנושא: עלייך לחכות עד ששניכם תתחילו להרגיש יותר בנוח לדבר על נושאים אישיים ותרגישו שהתחלתם לפתח קשר רגשי. המתנה עד שלב זה תאפשר לך לבשר את ה"חדשות" שלך באווירה נינוחה ומקבלת, שבה שתוכלי גם להסביר את שאיפתך לעתיד ומדוע את מאמינה שהרפואה תוכל לסייע לך לממש את חלומך.

 

אנחנו מאחלות לך כל טוב!

 

  • באדיבות אש התורה www.aish.co.il - אתר עם חוכמת חיים

 

רוזי איינהורן (פסיכותרפיסטית) ושרי צימרמן (עו"ד משפחתית), כותבות יחד ספרים בנושא היכרויות. הן ייסדו את ארגון jewishdatingandmarriage.com שמספק תוכניות ושירותים לרווקים ורווקות יהודים.
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
יש בי רצון עז להביא ילדים לעולם
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים