שתף קטע נבחר

שופט: גבר פרוד יתרום זרע לידועתו בציבור

משרד הבריאות טען כי לגבר נשוי אסור לתרום זרע לאשה מבלי לקבל אישור על כך מבת זוגו החוקית. בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את עמדת המשרד ואפשר לבת 50 לקבל תרומת זרע מידוע הציבור שלה - גבר החי בנפרד מאשתו החוקית

קביעה עקרונית באשר לזכויות בתא המשפחתי. אשה בת 50 תוכל לעבור טיפול הפרייה חוץ גופית, למרות שהזרע יילקח מהגבר שהוא הידוע בציבור שלה - אדם הנשוי לאשה לאחרת. כך קבע היום (ב') בית המשפט המחוזי בירושלים בפסק דין הצהרתי. במשרד הבריאות טענו כי החוק בישראל אינו מאפשר תרומת זרע מגבר נשוי, אך השופט יצחק ענבר דחה את עמדתו.

 

לפני כחודשיים עתרה האשה לבית המשפט באמצעות עו"ד מיכאל קורינלדי, בבקשה להורות לבית החולים אסותא לערוך לה טיפול הפרייה. האשה טענה כי היא כבר הביאה לעולם ילדה מזרעו של הידוע בציבור הנשוי.

 

העותרת הוסיפה כי מטעמים רפואיים היא זקוקה להפרייה חוץ גופית. לצורך כך, הרופא שלה הפנה אותה ליועצת המשפטית של משרד הבריאות, כדי שתתן לה את האישור הנדרש בחוק לביצוע המהלך. משרד הבריאות טען כי אין לבצע את הפעולה כיוון שלפי הכללים הקבועים בחוק מותר לגבר נשוי להעניק תרומת זרע רק לאשתו.

 

בתביעה טענה האשה כי משרד הבריאות טועה וכי אין כל מניעה חוקית לכך שבן זוגה הנשוי יהיה התורם.

משרד הבריאות לא הגיש תשובה על תביעתה של האשה, אולם חזר על העמדה שהוצגה על ידו בעבר ולפיה יש לפנות לאשתו החוקית של התורם הפוטנציאלי ולברר את עמדתה בפרשה. מטרת הבירור היתה להפיג את החשש לפיו בזמן שהגבר מקים לעצמו תא משפחתי חדש, הוא מעגן את בת זוגו החוקית.

 

השופט ענבר קבע כי עמדת משרד הבריאות אינה מעוגנת בחקיקה ראשית. הוא הסביר כי ההסדר אותו הציג משרד הבריאות הוא חסר תוקף משפטי. לבסוף כתב השופט כי בקשת האשה מקובלת עליו. הוא אף דרש מהמדינה לשלם לה הוצאות משפט בסך 6,000 שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו בכר
אילוסטרציה
צילום: דודו בכר
מומלצים