שתף קטע נבחר

האו"ם גינה בחריפות הפרת זכויות אדם במיאנמר

האסיפה הכללית קיבלה הצעה שקראה לחונטה במיאנמר להפסיק לבצע מעצרים פוליטיים. בתגובה, האשים הממשל במדינה את האו"ם בהתערבות בוטה בענייניו הפנימיים

האסיפה הכללית של האו"ם גינתה הלילה (יום ה') בחריפות את ההפרות הנרחבות של זכויות האדם במיאנמר (בורמה), וקראה לחונטה הצבאית השולטת במדינה לשחרר להפסיק לבצע מעצרים על רקע פוליטי ולשחרר באופן מיידי את כל פעילי האופוזיציה המוחזקים בבתי הסוהר במדינה.

 

ההחלטה הועלתה לאישור על ידי ארצות הברית, אוסטרליה, דרום קוריאה, ישראל ומדינות אירופיות רבות. היא אושרה ברוב של

 80 תומכים לעומת 20 מתנגדים.

 

בהחלטה הביעה האסיפה "דאגה חמורה" מכך שהממשל לא שילב איש מחברי מפלגתה של כלת פרס נובל לשלום, מנהיגת האופוזיציה אונג סן סו-צ'י המוחזקת אף היא במעצר כבר שנים ארוכות, ב"הליך כנה של דיאלוג, פיוס לאומי ובתקדמות לעבר דמוקרטיה", לשון ההחלטה.

 

עוד נטען בהחלטה כי ההליך הפוליטי במיאנמר "איננו שקוף, כולל, שיוויוני והוגן". בנוסף, מתחה האסיפה ביקורת על החלטת הממשל לקיים משאל עם במדינה "באווירה של איום, וללא התייחסות לסטנדרטים הבינלאומיים הנהוגים של בחירות חופשיות ושיוויוניות", כשבמדינה שוררת מצוקה הומניטרית דחופה.

 

האו"ם קרא בהחלטתו לחונטה להפסיק לאלתר לבצע מעצרים על רקע פוליטי, ולשחרר באופן מיידי וללא תנאים את כל העצורים ואת האסירים הפוליטים בבתי הסוהר במדינה.

 

הממשל במיאנמר לא העריך את המתקפה הבינלאומית, והאשים את האו"ם בהתערבות בוטה בענייניה הפנימיים של המדינה. בנוסף, הבהירה החונטה כי היא אינה מחוייבת בשום אופן להחלטת האו"ם. להחלטה אמנם אין תוקף רישמי מחייב, אולם היא בעלת משקל כבד משום כי היא משקפת את דעתן של 192 המדינות החברות בארגון.

 

במהלך הישיבה, טען נציג מיאנמר כי חלה התקדמות ניכרת בתחום הפוליטי במדינה, וכי היא מתקדמת "באופן חלק" למעבר לדמוקרטיה. עם זאת,

גורמים מערביים טוענים כי לא חל כל שינוי מאז המחאה למען הדמוקרטיה שהובילו הנזירים הבודהיסטים במיאנמר בספטבמר 2007.

 

ההפגנות שנערכו אז במדינה הסתיימו בדיכוי אלים של כוחות הביטחון, ובמותם של לפחות 30 בני אדם ומאסרם של אלפים. ארגוני זכויות אדם בינלאומיים טוענים כי מיאנמר מחזיקה ביותר מאלפיים אסירים פוליטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אונג סן סו-צ'י. עדיין במעצר
צילום: איי פי
מומלצים