שתף קטע נבחר

המועמד הדרוזי של ליברמן: אנו מפלגה ישראלית

עו"ד חמד עמאר, שנבחר למקום ה-12 ברשימת ישראל ביתנו, מבטיח להביא קולות של דרוזים רבים. עמאר בטוח שייבחר לכנסת: "גם מקום 17 אצלנו הוא ריאלי", והוא תומך בעמדת ליברמן בנוגע לערביי ישראל: "מי שנותן, צריך לקבל"

יושב ראש ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, טמן כמה הפתעות ברשימת המפלגה לכנסת. מלבד שתי נשות תקשורת מפורסמות ועוזי לנדאו כמספר שתיים, במקום ה-12 ניצב לו גם נציג המגזר הדרוזי - עו"ד חמד עמאר, תושב שפרעם. באופן כמעט מתבקש, אמר עמאר ל-ynet בראיון ראשון כי יתמקד בבעיות הדרוזים, שלדבריו לא זוכות לתשומת לב מספיקה.

 

"אני בעצמי לא אפתור את כל הבעיות של מדינת ישראל, ולכן אתמקד בעדה הדרוזית", הוא אומר. "לא צריך להתפרס על 20 אלף נושאים, כל חבר כנסת צריך להתמקד בנושא מסוים. רק כך הדברים יזוזו.

 

"מדובר באוכלוסייה של יותר מ-100 אלף אזרחים עם תשתית לקויה, וקשיים בחינוך וברווחה. קרוב ל-90 אחוז מהנשים הדרוזיות מובטלות, וכ-70 אחוז מהמשפחות מתקיימות מהכנסה של פחות מ-5,000 שקל. רק אתמול ישבתי בחוג בית אצל רב-סרן שרק השתחרר מהמילואים והוא סיפר לי שכבר שלושה ימים אין מים ביישוב שלו, המונה כ-13 אלף תושבים", מסביר.

 

למרות זאת, גם בעניין הדרוזי, עמאר לא מתכוון להיכנס לשדה מוקשים. לגבי סוגיית רמת הגולן, שסיפוחה לישראל גרם לפיצול משפחות דרוזיות רבות בין שתי המדינות, אמר כי דעתו זהה לחלוטין לזו של יו"ר המפלגה, אך הוסיף: "אני לא מומחה לרמת הגולן, אני מומחה לענייני רווחה וחינוך. גם אם ישאלו אותי על כך, אגיד שאני לא המומחה לרמת הגולן". 

 

עמאר הדף טענות על כך שמדובר במפלגה סקטוריאלית: "נולדתי בארץ, ואני לא מדבר רוסית. גם אורלי לוי ועוזי לנדאו לא דוברי רוסית. ישראל ביתנו קיבלה קולות במגזר הדרוזי עוד בשנת 1999. גם ברשימה הנוכחית יש הרבה צברים שמובילים אג'נדות שונות - אנחנו מפלגה ישראלית לכל דבר".

 

"ליברמן מבטיח - ומקיים"

לדברי עמאר, ליברמן אהוד ופופולרי מאוד בקרב הדרוזים. הוא מספר כי קיבל הזמנות רבות לחוגי בית ביישובים דרוזים, שלטענתו רואים בליברמן מנהיג ואיש עשייה. "בכל תפקיד שהיה, הוא עשה את כל מה שהבטיח. כך למשל הוא פתח משרד רישוי ראשון במגזר הלא-ערבי. אנשים מאמינים שהוא יקיים את כל מה שהוא מבטיח".

 

כאשר נשאל מה דעתו לגבי עמדת יו"ר המפלגה בכל הנוגע לאוכלוסייה הערבית, שבין השאר הוא דורש להתנות קבלת אזרחות בשירות צבאי, השיב עמאר: "ליברמן אומר את זה בצורה מאוד ברורה. מי שנותן, צריך לקבל. העדה הדרוזית נותנת וכך גם צריכים לנהוג באחרים".

  

השפה הרוסית אינה זרה למועמד הדרוזי, שביקר פעם רבות באוקראינה. "אני טס המון להשתלמויות ותחרויות של קראטה. ב-1991 נפתחה רשת חוגי קראטה באוקראינה על ידי חניך שאימנתי פעם, והוא צילצל וביקש שאבוא לאמן".

  

עמאר סמוך ובטוח כי על אף הצבתו במקום ה-12 ברשימה, שנחשב לגבולי לפי הסקרים, הוא יושבע לחבר כנסת בעוד חודשים ספורים. "לא רק שהמקום שלי ריאלי, אלא גם מי שממוקם אחריי יהפוך לחבר הכנסת. המקומות הריאלים הם עד 17 לפחות", הצהיר. 


פורסם לראשונה 25/12/2008 20:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרוזים עם ליברמן. עמאר
צילום: יוסי זמיר
חזק בעשייה. ליברמן
צילום: ירון ברנר
הפתעות ברשימה. אורלי לוי
צילום: עמית מגל
מומלצים