שתף קטע נבחר

צילום: AP

מועצת הביטחון: להפסיק מיד את האלימות בעזה

חברות מועצת הביטחון התכנסו לדיון דחוף בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" וקראו לישראל ולחמאס "להפסיק מיד את כל האלימות". השגרירה גבריאלה שלו הבהירה: ישראל מממשת הזכות להגן על עצמה, אך תמנע משבר הומניטרי ברצועה

מועצת הביטחון של האו"ם, קראה הבוקר (יום א') להפסיק מיד את האלימות ברצועת עזה. המועצה התכנסה להתייעצות דחופה בעקבות ההסלמה במצב. לפני הכינוס שיגרה שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, איגרת לחברות המועצה שבה הסבירה כי בפעולה בעזה מימשה ישראל את זכותה להגנה עצמית.

 

"חברות מועצת הביטחון הביעו דאגה חמורה מפני הסלמת המצב בעזה וקראו להפסקה מיידית של כל האלימות", נכתב בהודעה שהקריא לעיתונאים השגריר הקרואטי, נבן יוריצה, שארצו היא הנשיאה התורנית של מועצת הביטחון. הוא הוסיף כי "החברות קוראות לכל הצדדים להפסיק את כל הפעילויות הצבאיות".

  

מבצע "עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים:

 

ההודעה, שעליה סכום אחרי ארבע שעות של דיונים בדלתיים סגורות, קראה לכל הצדדים לטפל "במצב ההומניטרי החמור והצרכים הכלכליים בעזה". המועצה קראה לפתוח את מעברי הגבול ולהבטיח אספקת מזון, דלק וציוד רפואי לתושבי הרצועה.

 

גורמים במשרד החוץ אמרו כי "הודעת מועצת הביטחון פחות קשה ממה שציפינו. מדובר בסך הכל בהודעה לתקשורת ולא בהחלטה. הקריאה לאיפוק דומה לקריאות שנשמעו ממדינות העולם, שמבינות שלישראל לא הייתה ברירה, אלא להגיב".

 

מדינות ערב דרשו לכנס המועצה

ההחלטה לקיים דיון דחוף של מועצת הביטחון באה בעקבות דרישתן של מדינות ערב, בראשות לוב, המשמשת חברה תורנית מטעמן במועצת הביטחון. המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, אמר לחברות המועצה: "העונש הקולקטיבי הזה איננו אנושי או מוסרי ויש לעצור אותו מיד".

 

קודם לישיבה העבירה ישראל איגרת דחופה לחברות המועצה ומזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שבה הסבירה כי לאחר הבלגה ממושכת, מימשה את זכותה להגנה עצמית על פי סעיף 51 של אמנת האו"ם. "תגובת ישראל נועדה לפגוע בארגוני הטרור בלבד, ואין בכוונתה לפגוע באוכלוסיה אזרחית בשום אופן", כתבה השגרירה שלו בהודעה.

 

שלו הבהירה כי "אף מדינה בעולם לא היתה מוכנה לספוג ירי רקטות על אזרחיה בלא תגובה, ולכן ישראל מצפה לתמיכה והבנה של הקהילה הבינלאומית". השגרירה ציינה כי ישראל מחוייבת למנוע משבר הומניטרי ברצועה, ותמשיך לספק לאזרחים אספקה הומניטרית. "ירי הרקטות והמרגמות מכיוון עזה לעבר ישראל הפך לבלתי נסבל, בעיקר לאחר הודעת חמאס על הפסקת הרגיעה, שהושגה במאמץ רב בעזרת תיווכה של מצרים. בחודשיים האחרונים בלבד נורו יותר מ-600 טילים לכיוון אזרחי ישראל", כתבה שלו.

 

השגרירה הוסיפה כי "למרות כל זאת, ישראל המשיכה במאמץ לשמור על רגיעה באזור, והשתמשה בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי להימנע מהחרפת המצב. אולם משהתברר שהחמאס מנצל בצורה צינית את כוונותיה של ישראל,

וממשיך להיות האחראי הבלעדי להתקפות הללו, החליטה להגיב".

 

נשיא העצרת הכללית של האו"ם, מידואל ד'סוטו, פרסם הלילה הצהרת גינוי אישית לישראל בשל הפעילות הצבאית בעזה.

ד'סוטו כינה את ההתקפה כ"תוקפנות מופקרת" וטען כי ישראל מבצעת עונש קולקטיבי וכי היא פוגעת במתכוון באוכלוסיה

אזרחית.  

 

ד'סוטו, שאיבתו לישראל אינה חדשה, קבע בהצהרתו כי ההתקפה הישראלית מהווה הפרה חמורה של החוק ההומניטרי הבינלאומי. הוא קרא לחברות האו"ם לגנות את פעילותה של ישראל ואף קרא להן לפתח גישה חדשה להגנה על העם הפלסטיני.  

   

אתמול פרסם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הודעה שבה האשים את החמאס באחריות למשבר, אך הבהיר כי על ישראל לנהוג על פי החוק הבינלאומי, להימנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע, ולסייע באספקת מזון וציוד הומניטרי.


פורסם לראשונה 28/12/2008 03:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת הביטחון. דיון חירום
צילום: AP
השגרירה שלו. "הגנה עצמית"
צילום: שחר עזרן
מומלצים