שתף קטע נבחר
צילום: AP

האם הביטוח הפנסיוני שלנו תקף בעת קרבות?

חלק מקרנות הפנסיה, כמו גם רוב הביטוחים למקרה אובדן כושר עבודה, אינם מעניקים פיצוי במקרה של נכות או אובדן כושר עבודה עקב פגיעת טרור או מלחמה. חשוב שנהיה מודעים לחריגים הרשומים באותיות הקטנות

המצב הביטחוני משליך על הביטחון הפנסיוני של התושבים - כמו גם של האזרחים המגיעים לאיזור לטובת עבודתם, או מכל סיבה אחרת.

 

הביטוח הפנסיוני אמור לספק ביטחון כלכלי לשלושה סיכונים עיקריים: פרישה, מוות ונכות, בארבעה היבטים עיקריים:

 

1. ביטחון לעת פרישה, המעניק הכנסה בגיל פרישה שתאפשר לנו חיים נוחים ברווחה כלכלית.

 

2. ביטחון משפחתי, המעניק הכנסה ו/או תחליף הכנסה במקרה אירוע מוות (חלילה) של מפרנס.

 

3. ביטחון הכנסה, המאפשר המשך תזרים ההכנסה החודשית במקרה אירוע נכות המונע המשך תפקוד תעסוקתי.

 

4. ביטחון מקיף, המאפשר המשכיות של כל הנקודות הקודמות במקרה של נכות. כיסוי ביטוחי זה מזכה את המבוטח הנכה, בנוסף, בהמשך הפקדותיו לקופה בכל התקופה שבה הוכר כנכה וזכה להכנסה חודשית, כך שהוא ממשיך לחסוך לגיל פרישה וממשיך להיות מבוטח למקרה מוות וגם לאחר שיחזור למעגל העבודה ימשיך להיות מבוטח למקרה נכות.

 

בבחינת המוצרים המצויים כיום בשוק החיסכון הפנסיוני נגלה שבתחום זה מצויים שני סוגי מוצרים המעניקים את המענה לשלושת הסיכונים: קרן פנסיה מקיפה ופוליסת ביטוח מקיפה (כוללת גם מוות ואובדן כושר עבודה).

 

בשני סוגי מוצרים אלה ניתן למצוא עשרות ואף מאות אפשרויות, שכן קיימות 15 קרנות פנסיה ו-7 חברות ביטוח; לכל אחת מהן מסלולים רבים למתן מענה זה או אחר לשלושת הסיכונים.

 

בבחירת המוצר הפנסיוני שלנו, לא אחת נתעכב על התשואה ועל התמהיל הביטוחי, אך בדרך כלל לא נטרח לקרוא את הפוליסה ו/או את התקנון של המוצר שרכשנו, למרות שרק שם נוכל למצוא במדויק את מהות הכיסוי הביטוחי שרכשנו לנו.

 

אין פיצוי ממלחמה

בגוף הפוליסה או התקנון נמצא את החריגים, כלומר, המקרים שבהם לא נזכה לפיצוי כספי מהקרן או הפוליסה שרכשנו. בקריאת החריגים של התוכניות השונות נמצא הבדלים מהותיים בין התוכניות השונות.

 

בין החריגים נמצא שחלק מקרנות הפנסיה - כמו גם רוב הביטוחים למקרה אובדן כושר עבודה - אינם מעניקים פיצוי במקרה של נכות או אובדן כושר עבודה עקב פגיעת טרור, מלחמה או פעילות צבאית ממושכת.

 

כלומר, בהחלט ייתכן שאותו אזרח המתגורר בקו האש בדרום אשר נפגע מירי הטילים לא יזכה לפיצוי מקרן הפנסיה או מפוליסת ביטוח חיים (מנהלים) שלו.

 

אכן, יש שיאמרו: "לא נורא, הוא יזכה לפיצוי מהמדינה"; אלא שעד כמה שהמדינה מעניקה פיצוי חודשי, אין היא מעניקה השלמת החיסכון הפנסיוני (ביטחון מקיף, כפי שפירטנו בסעיף 4 לעיל), מכאן שאולי אותו נפגע יזכה לקבל עד הפרישה שכר חודשי, אבל מה יקרה לאחר מכן? האם זהו גורלו, שיחיה מפנסיה זעומה מביטוח לאומי?

 

בימים אלה התקבלו החלטות בנוגע למסמך ההנמקה, שאותו ימלאו יועצים ו/או משווקים עם מכירת ו/או החלפת תוכנית פנסיונית לחוסך. מטרתו של מסמך זה לאפשר ללקוח להחליט באופן מושכל, ולמנוע מקרים של המלצה לא נכונה מצדו של המשווק/יועץ.

 

מן הראוי שמסמך זה יכיל גם את פרטי החריגים המופיעים במוצרים השונים, ולא רק את יתרונות המוצר הנמכר למול המוצר האחר.

 

תופתעו לגלות שישנן פוליסות וישנן קרנות פנסיה שכן מעניקות כיסוי גם למקרה של טרור ו/או פעילות צבאית.

 

כלקוחות, חשוב מאוד לשאול את השאלות. חשוב מאוד לקרוא את החריגים, ולוודא שאתם מבינים את משמעותם. ויפה שעה אחת קודם.

 

הכותבת היא בעלת חברת יעוץ אסטרטגי בתחום הפנסיוני ומנהלת מכללת "עדיף"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה כתוב באותיות הקטנות לגבי מלחמה?
מומלצים