שתף קטע נבחר

צילום: AP

ישראל למועצת הביטחון: נמשיך בפעולה בעזה

מועצת הביטחון דנה בדרישת הגוש הערבי להפסקת אש חד-צדדית של ישראל ברצועת עזה, אולם לא ערכה הצבעה. שגרירת ישראל אמרה כי "החמאס אשם בסבלם של תושבי עזה"

שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה, שלו אמרה הלילה (ה') בדיון חירום במועצת הביטחון של האו"ם כי "ישראל לא תרשה שאזרחיה יהיו ברווזים במטווח. נמשיך בפעולה כל עוד נצטרך ונגן על האזרחים מפני הטרור".

 

בשיחה עם כתבים לאחר תום הדיון, הוסיפה השגרירה שלו: "ישראל כואבת את הסבל של תושבי עזה, אך האשמה היא בחמאס, המשתמש בתושבים כמחסום אנושי. הזהרנו את תושבי עזה בטלפון ובכרוזים להתרחק ממקומות שבהם יש מאגרי נשק".

 

שלו נאמה בפני חברי מועצת הביטחון, שהתכנסו לדון בטיוטת החלטה שהגישה לוב, נציגת הגוש הערבי במועצה. ההצעה קוראת לישראל להפסיק מייד את הפעולה הצבאית ברצועת עזה, באופן חד-צדדי, ונראה שאין סיכוי ממשי שהיא תאושר בנוסח הנוכחי בדיון הנוסף שיתקיים ככל הנראה ביום שישי. הנציגים המערביים במועצת הביטחון תיארו את הצעת לוב כ"לא מאוזנת".

 

שגריר ארה"ב באו"ם, זלמאי חלילזאד, אמר בדיון כי "ארצות הברית מודאגת מאוד מהאלימות בעזה. אנחנו תומכים בהפסקת אש מיידית ויציבה, אך החמאס חייב להפסיק את ירי הרקטות לעבר ישראל. לא יכולה להיות הפסקת אש יציבה בלי הפסקת הברחות הנשק. עד כה אין עדות לכך שהחמאס מוכן להפסקת הירי. ישראל לא יכולה לחיות תחת ירי רקטות".

 

השגריר האמריקני סיפר כי ארצו מקיימת התייעצויות עם מדינות במזרח התיכון וברחבי העולם כדי להשיג הפסקת אש. "זהו מצב מסובך שלא יכול להיפתר ביוזמה לא מאוזנת", הצהיר חלילזאד, ורמז לכך שארה"ב לא תאפשר העברה של החלטה חד-צדדית במועצת הביטחון.

 

סיוע הומניטרי - תנאי להפסקת אש

חלילזאד אף הציג ארבעה תנאים הכרחיים, לדבריו, לסיום המשבר: הפסקת אש יציבה שתכובד על ידי כל הצדדים, הפסקת הברחת נשק לרצועה, סיוע הומניטרי לתושבי עזה ופתיחת המעברים בפיקוח של סמכות חוקית ומקובלת (הרשות הפלסטינית).

 

גם שגרירי בריטניה ואיטליה הביעו את התנגדותם להצעת ההחלטה החד-צדדית של לוב. שגריר בריטניה אמר כי "החלטה מסוג זה צריכה לשקף את עמדות שני הצדדים ולהביא להפסקת אש יציבה".

שגריר איטליה האשים את החמאס בהפרת הפסקת האש, הביע תמיכה בזכותה של ישראל להגנה עצמית ועם זאת דרש ממשלת ישראל "לנהוג באיפוק מרבי".

 

מבין הנציגים שלא מיהרו לפסול על הסף את ההצעה הלובית, היו השגריר הרוסי, ואלרי צ'ורקין, שדרש "הפסקה מיידית של האלימות" ואמר כי "ילמד את הצעת לוב שהוגשה למועצת הביטחון". שגריר סין הביע דאגה מהתקיפות האוויריות של ישראל מבלי להתייחס במפורש להצעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלו. לא נהיה ברווזים במטווח
צילום: שחר עזרן
חלילזאד. חמאס חייב להפסיק הירי
צילום: רויטרס
מומלצים