שתף קטע נבחר
צילום: רויטרס

כך תהפכו את הממ"ד למקום רגוע ומרגיע

בימים בהם נדרש לשהות זמן רב בבית, חשוב למצוא את הפינה השקטה שלך. עם קצת מוסיקה, ספרים, רהיטים נכונים וצבעים רגועים תוכלו להפוך גם את הממ"ד למקום מפלט שכייף להיות בו. עצות מרגיעות ממגזין "מנטה"

התותחים רועמים, צה"ל כבר בתוך הרצועה, פיקוד העורף מבקש להישאר בבית, הילדים מטפסים עליכם ואתם מטפסים על הקירות. בימים כאלה, הכמיהה לשילוש הקדוש של שקט-נוחות-הגנה הופכת נחוצה מתמיד.

 

אז במקום להתחבא מתחת לשמיכה, לברוח לחו"ל (פתרון יקר שמצריך הרבה התארגנות והשקעה) או פשוט לוותר ולקטר, בואו נעצב פינה שקטה משלנו, שתאפשר לנו מקום מוגן ומחבק, מפלט מהמציאות הלוחצת. אפשר ליצור אותה בממ"ד, במרחב המוגן או בפינה אהובה בבית. הוראות ההכנה פשוטות: קחו אלמנטים שעושים לכם טוב - מוזיקה, תאורה, נרות ריחניים, צבעים אהובים, ותנו ליצירתיות שלכם לדבר. הכי זול, הכי נגיש, הכי מהיר והכי אתם. הנה שלושה רעיונות מרגיעים במיוחד.

 

להתבונן בנפש פנימה: פינת זן

למה דווקא זן. כי מה שמרגיע כל כך הרבה יפנים למודי רעידות אדמה והודים ידועי מונסון יכול לעבוד גם אצלנו. גם אם אתם לא בעניין של מדיטציה ויוגה, אין סיבה שלא תאמצו את המשוואה הפשוטה של תורת הזן: שלווה והתבוננות פנימית + השקטת הרעשים החיצוניים מהסביבה = הרמוניה. פינת הזן תאפשר לכם את השקט והריכוז החיוניים כדי לנקות את הראש ממחשבות ולהכניס קצת שקט במקומן. רק אל תשכחו לנשום.


ריכוז ושקט. פינת זן

 

איפה למקם. מכיוון שעל פי תורת הזן, ההרמוניה הפנימית משתלבת עם הטבע שבחוץ, כדאי למצוא פינה בגינה או במרפסת או בקרבת חלון גדול שפונה לנוף.

 

סגנון עיצוב. מילת המפתח היא מינימליזם. פה הפשטות מדברת, הן מבחינת החפצים והאביזרים והן מבחינת החומרים שמהם הם עשויים: עצים ובדים טבעיים, אבנים, מים וצמחייה.

 

רהיטים ואביזרים. כדאי לשלב אלמנטים של טבע – צמחי מים בקערות אבן, עציצים, אדניות עם אבני חצץ, מזרקת אבן קטנה.

 

טיפ פנג שואי: אם אתם אוהבים מוזיקה, לוו את המדיטציה בצלילים מתכתיים, כמו נגינת פסנתר או קסילופון, שמנטרלים אנרגיה שלילית.

 

לשקוע בספר טוב: פינת קריאה

למה דווקא קריאה. בסלון הטלוויזיה פועלת, בחדר המחשב הילדים שורצים כל היום, ועד שאנחנו מגיעים בערב עם הספר למיטה, אנחנו נרדמים בתוך שתי דקות. ספרים הם מפלט אידיאלי מהמציאות, וכדאי לתת להם את המקום והכבוד הראויים להם. לוו את הקריאה במוזיקה נעימה שאתם אוהבים, שתרגיע אתכם ותקל עליכם לשקוע בספר.

 

איפה למקם. בכל מקום שמצליח להיות מנותק מההמולה הרגילה בבית. אם אין לכם חדר נפרד, כמו ספרייה או חדר עבודה, אפשר למקם את הפינה בחדר השינה.


לרהט בצמצום. פינת קריאה

 

סגנון עיצוב. גוונים כהים וחמימים, טקסטורות מלטפות ורכות, תאורה נינוחה ומעודנת.

 

רהיטים ואביזרים. על פי תורת הפנג שואי, רהיטים חוסמים את זרימת האנרגיה, ולכן נקפיד על פינה מאוכלסת בצמצום. קודם כול – כורסה. כורסה רכה, מגוננת, כזאת שאפשר לשקוע לתוכה ולהתעטף בחמימות מלטפת (רצוי בעזרת כרבולית). מתחת לכורסה – שטיח רך וחמים בצבע חזק. ליד הכורסה – מנורה עומדת שתפיץ תאורה אינטימית רכה. וכמובן - ערימת ספרים, פטיפון או מערכת סטריאו.

 

טיפ פנג שואי: הוסיפו לפינה אביזרים קטנים שמרגיעים אתכם ועושים לכם טוב: תמונות של בני משפחה, שמעלות זיכרונות נעימים, אגרטל או עציץ עם פרחים שאוהבים, נרות ריחניים, וכל דבר שגורם לכם לחוש נעימות ונינוחות.

 

לתת לעיניים לנוח: הפינה הלבנה

למה דווקא לבן. כלל חשוב שכדאי לזכור: לתת לעיניים לנוח זה כמו ללחוץ Mute בשלט של הטלוויזיה: דממה מופלאה משתררת מיד בגוף. אין כמו הצבע הלבן כדי לאפשר לעיניים לנוח מעומס הגירויים שמציף אותנו כל היום. פינה שמעוצבת כולה בגוונים לבנים תכניס אותנו מיד למוד של הירגעות.

 

איפה למקם. כמה שיותר רחוק מחדר הילדים ומחדר העבודה... ילדים הם לא תמיד התפאורה המתאימה לשקט נפשי, לא כל שכן ערימת הניירות והחשבונות הממתינים לטיפול. אפשר למקם את הפינה בחדר השינה כפינת התרגעות זוגית.


במקום נידח בבית. הפינה הלבנה

 

סגנון עיצוב. רהיטים וחפצים על טהרת הגוונים הבהירים והטבעיים (עץ אורן בהיר, במבוק, צבעי חול ושמנת). להוציא כל מה שקשור לכביסה, עבודה או שאר מטלות.

 

רהיטים ואביזרים. חפשו בבית חפצים עם טקסטורות מפתיעות, ש"ישברו" את הלבן ויכניסו עניין ושעשוע: שטיח "מתולתל" דמוי כבשה, כיסוי מיטה מבד מבריק וסקסי, מראה עם מסגרת מפוארת מרובת תבליטים ועיטורים.

 

לא לשכוח. בחרו תאורה רכה ונעימה שתפיץ מנורה בעלת אהיל לבן (כמובן).

 

טיפ פנג שואי: אל תמקמו את פינת ההתרגעות במקומות מסיחי דעת כמו מסדרון או מול דלת או מראה. המראות והאנשים שעוברים עלולים להוציא אתכם מהריכוז.

 

  • בהכנת הכתבה השתתפו: עדי עיני-חמיצר, מעצבת פנים; מרינה שולמן, ראש המרכז ללימוד וחקר הפנג שואי של מאסטר ג'וזף יו בישראל; יהושע קסטיאל, חנות הרהיטים "קסטיאל" 

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
תמצאו פינה בבית - ותקראו
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים